Gå til hovedindhold

Diplom i Ledelse

UC SYD Videreuddannelse

Styrk dit lederskab

  • Klæd dig på til rollen som leder i forskellige typer virksomheder.
  • Styrk dine kompetencer inden for det personlige lederskab, strategi- og strukturledelse. 

Som leder er det din rolle at gå forrest og sikre, at din virksomhed har en stærk og inspirerende virksomhedskultur. På diplomuddannelsen i ledelse giver vi dig redskaberne til at gøre netop dette. Her styrker vi dine kompetencer inden for det personlige lederskab, strategi- og strukturledelse, hvad enten du er øverste leder eller har en ledelsesfunktion i forbindelse med projekter og opgaver et andet sted i virksomheden, privat som offentlig. 

Du lærer desuden at indgå ledelsesmæssigt i tværfaglige og tværgående samarbejder samt selvstændigt udvikle egen ledelsespraksis. Uddannelsen henvender sig til alle slags ledere, også dig, der er ny i lederjobbet eller snart skal være det. På uddannelsen vil du derfor møde andre ledere fra forskellige brancher og organisationer, som du kan sparre og arbejde sammen med.

Fakta om uddannelsen

  • Type : Diplomuddannelse
  • ECTS : 60
  • Økonomi : Egenbetaling
  • Varighed : Typisk 3 år på deltid. Maksimalt 6 år.
  • Adgangskrav : Videregående uddannelse + 2 års erhvervserfaring


     
  • Beliggenhed : Typisk på vores campusser i Kolding, Haderslev, Aabenraa og Esbjerg 

Sådan sammensætter du en diplomuddannelse i ledelse

Diplomuddannelsen i ledelse er normeret til 1 år. Det betyder, at uddannelsen tager et år, hvis du studerer på fuld tid. De fleste vælger dog at læse på deltid i 3 år, så der er plads til familie- og arbejdsliv. Du kan vælge at læse over en endnu længere periode, så længe du afslutter uddannelsen inden for seks år fra den dag, du starter. 

Uddannelsen består af obligatoriske moduler, valgfrie moduler og et obligatorisk afgangsprojekt, som tilsammen udgør 60 ECTS-point. De valgfrie moduler og afgangsprojektet giver dig mulighed for at specialisere dig i forhold til en bestemt funktion, profession eller branche. 

Sådan tilmelder du dig

Som studerende på Diplom i ledelse tilmelder du dig ikke en hel diplomuddannelse på én gang. Du tilmelder dig derimod løbende modulerne i det tempo, der passer dig. Er du ny studerende, skal du ved første tilmelding til et modul vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring. Se oversigten over obligatoriske og valgfrie moduler på diplom i ledelse længere nede på siden.

Vil du læse online hjemmefra? Så tilbyder vi, at du kan læse de enkelte moduler over nettet. Kontakt os for at høre mere om muligheden for netstudie på diplomuddannelsen i ledelse.

Praktiske informationer

Adgangskrav på diplomuddannelsen i ledelse

For at komme ind på diplomuddannelsen i ledelse på UC SYD skal du have afsluttet en videregående uddannelse mindst på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller en akademiuddannelse. 

Derudover forudsætter diplomuddannelsen i ledelse mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.

Økonomi

Diplomuddannelser i Danmark skal betales af dig selv eller din arbejdsgiver. I særlige tilfælde har du mulighed for at få SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte). Det kan du læse mere om på www.svu.dk.

Du betaler løbende for din uddannelse, hver gang du tilmelder dig et modul på vores hjemmeside. 

Placering af uddannelsen på din arbejdsplads

Vi udbyder også uddannelsen som rekvirerede forløb med deltagelse af flere ansatte fra samme arbejdsplads. Vi kan tilbyde jer særligt tilrettelagte forløb, der vil gøre det muligt for ansatte på samme arbejdsplads at deltage i et fælles forløb uanset forskelle i adgangskravene. Læs mere om at få et skræddersyet forløb til din virksomhed.
 

Fagområder

Obligatoriske moduler

Lederkommunikation

Organisation og processer

ECTS: 5

Læs mere

Professionelt lederskab

ECTS: 5

Læs mere

Styring og strategi

ECTS: 5

Læs mere

Afgangsprojekt, Diplom i ledelse

ECTS: 15

Læs mere

Ledelse og medarbejdere

ECTS: 10

Læs mere

Det personlige lederskab

ECTS: 10

Læs mere

Ledelse og organisation

ECTS: 10

Læs mere

Har du nogle spørgsmål?

Jens Juulsgaard

Efter- og Videreuddannelseschef

Jens Juulsgaard Larsen (JJLA)

Anna Maria (Trine) Rønholt

Konsulent

Anne Maria Rønholt (AMRO)