Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning
 • Om UC SYD
 • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau
 • Skræddersyede forløb For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

 • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
 • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
 • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
 • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Master i avanceret klinisk sygepleje med fordybning i sår

Opnå kompetencer til optimal sårbehandling

Læs online, hvis corona-pandemien fortsætter

Du kan trygt tilmelde dig de moduler eller kurser, du gerne vil læse. Vi tilpasser undervisningen, så den kan gennemføres online eller lever op til de sundhedsfaglige retningslinjer, der gælder på det tidspunkt, undervisningen kan starte op på campus igen.

Du vil blive orienteret om undervisningsformen inden første undervisningsdag.
 

Opnå kompetencer til optimal sårbehandling

Arbejder du med sårbehandling i enten offentligt eller privat regi? Og har du taget eller er i gang med at tage såruddannelse, som vi tilbyder? Så er denne masteruddannelse lige noget for dig.

Sammen med Universitetet i Sørøst-Norge udbyder UC SYD denne masteruddannelse i avanceret klinisk sygepleje inden for sår. Masteruddannelsen er henvendt til sygeplejersker, der arbejder i primær og sekundær sektor. 

Den fulde masteruddannelse tager fire år. Og den er bygget op efter retningslinjerne udarbejdet af EWMA, European Wound Management Association, hvor målene er, at:

 • give sundhedsprofessionelle viden og færdigheder for at kunne give optimal sårbehandling
 • opnå europæisk accept ved at udvikle en uddannelsesreferenceramme med henblik på at sprede bedste praksis inden for sårbehandling.

Herunder kan du høre, hvilke kompetencer to sygeplejersker har fået ved at tage masteruddannelsen. 

Undervisningssteder og masterens varighed

Masteruddannelsesforløbet vil foregå gennem undervisning i Danmark og i Norge. Den består af ni obligatoriske moduler og tre valgmoduler. De tre valgmoduler og et obligatorisk modul kan du tage på UC SYD. Resten skal du læse på Universitetet i Sørøst-Norge, der er beliggende i Drammen, Norge. 

Uddannelsen er et deltidsstudie med en varighed på fire år. Du skal 450 timer i praktik, som du som masterstuderende selv tilrettelægger. Det kan eks. være som praktiserende læge, i sårambulatorium mm.

Masterens opbygning og struktur

Arbejds- og undervisningsformer er forelæsninger, seminarer, simulering, arbejdet mellem undervisningsseancerne, herunder krav til praktikken, og selvstudie, kliniske studier og endelig masteropgaven. Masteruddannelsen består af nedenstående moduler.

Valgfrie moduler

Nedenstående valgmoduler kan kun tages hos UC SYD:

Nedenstående valgmodul kan kun tages hos USN i Norge:

 • Polyklinisk skadebehandling - 5 ECTS 

  Nyt valgmodul - udbydes i Norge

  Nu har du også mulighed for at tage valgmodulet 'wound care and prevention', der er på 15 ECTS-point. Modulet kan tages i Norge, foregår på engelsk og består af en stor del netundervisning.

  Læs mere og se en oversigt over modulerne på Universitetet i Sørøst-Norges hjemmeside.

  Pris

  25.000 DKK for uddannelsen.

  Tilmelding og mere information

  Ønsker du at tilmelde dig masteruddannelsen, eller er du interesseret i mere information om denne, kan du kontakte:

  Pia Assenholm
  Chefkonsulent, UC SYD
  7266 5260
  ptoa@ucsyd.dk

  Synnøve Gaustadnes
  Studievejleder, USN i Norge
  +47 3100 8749
  synnove.gaustadnes@usn.no

  Læs mere om uddannelsen

  Du kan læse mere om uddannelsen på Universitetet i Sørøst-Norges hjemmeside.

  Godt at vide

  Merit

  Har du taget de tre valgfrie moduler i sår og det obligatoriske modul i metode og videnskabsteori - enten hos os eller en anden dansk professionshøjskole - kan du få merit for disse.

  Modulerne om sår giver til sammen merit på 25 ECTS-point og ikke 30 ECTS. Modulet i metode og videnskabsteori giver merit på 10 ECTS-point. 

  Karrieremuligheder

  Med en masteruddannelse inden for sår vil sårsygeplejersken være kvalificeret til at udføre højt kvalificerede funktioner inden for sårområdet i virksomheder og institutioner.

  Brug for hjælp til din ansøgning?

  Når du søger ind på masteruddannelsen, skal du sende en ansøgning. Har du brug for vejledning til denne, er du meget velkommen til at kontakte optagelsesteamet i Norge. Du finder deres kontaktoplysninger her.

  Anbefaling, vejleder og bonuspoint

  Inden du starter på masteruddannelsen, skal du:

  • indhente en anbefaling fra din nuværende arbejdsgiver, som du skal give til Høgskolen Sørøst-Norge. I den skal der stå, at din arbejdsplads er indforstået med, at du tager denne masteruddannelse.
  • sørge for at have fundet en praktikvejleder. Du har mulighed for at være i praktik på din eller en anden arbejdsplads.

  Sørger du for at have ovenstående på plads før studiestart, optjener du bonuspoint svarende til 15 ECTS-point.