Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Videreuddannelse og kurser
 • Forskning
 • Om UC SYD

CFU

Center for Undervisningsmidler

Innovation & entreprenørskab

- Læremidler, kurser og inspiration

01

I fokus

Der findes mange forskellige projekter man som skole eller klasse kan deltage i. Nogle har karakter af konkurrencer andre prøver at fokusere og udfordre elevernes eget mindset. Der er mange muligheder, her er nogle af dem:

Dansk - Matematik - Engelsk
Materialer du kan bruge ifm. den internationale kreativitetsdag.

kreadag-logo-smal

FNs Kreativitetsdag

FN's kreativitetsdag

Skal du og dine elever være med til årets kreativitetsdag? Den 21/4 er det FN´s kreativitetsdag. Fonden for Entreprenørskab bruger anledningen til at sætte fokus på kreativitet i undervisningen. Derfor har fonden lavet tre undervisningsforløb til mellemtrinnet i dansk, matematik og engelsk...
projekt edison

opfinderkonkurrence for elever i 6. og 7. klasse

Projekt Edison

Projekt Edison er en sjov og lærerig opfinderkonkurrence for elever i 6. og 7. klasse, hvor eleverne gennemgår en innovativ læringsproces. Projekt Edison er en landsdækkende opfinderkonkurrence for elever i 6. og 7. klasse. Under et længere forløb vil eleverne stifte bekendtskab med koncept- og...
Diplomer til vinderne af Next Level

Et entreprenørskabsprogram for elever i 7. til 10. klasse

Next Level

Next Level er et entreprenørskabsprogram for elever i 7. til 10. klasse. Programmet giver grundskoleelever mulighed for at prøve kræfter med entreprenørskab på en spændende og lærerig måde ved at gå fra idé til handling. Der er flere måder at arbejde med Next Level på, hvor alle leder op til, at...
02

Brug tv-udsendelser

Der findes en række tv-udsendelser, som du f.eks. kan bruge som optakt til et forløb eller bare for at spore elevernes mindset ind på innovation og entreprenørskab.

Her nogle forslag:

Designtalenterne Ultra

Serie med børn der skal løse designudfordringer.

Designtalenterne

Kom med i værkstedet når fem danske designere konkurrerer om at designe møbler til den verdenskendte Finn Juhl sal i FN bygningen i New York. Den danske arkitekt fik internationalt gennembrud da han totalindrettede salen i 1952, så nu er det næste generations møbeldesignere, der skal modernisere salen.

Designerpeople

I udsendelserne portrætteres forskellige designere fra meget forskellige designområder. Anouska Hempel, Antonio Ochoas, Chris Lee, Ed Fella, Jakob Trollbäcks, Jens Martin Skibsted, Jonathan Levian, Kenji Ekuan, Max Wolff,  Ole Scheeren, Qui Hao, Young Baek Min, Yves Bahar.

Iværksætterne

Iværksætterne ( 1 )

Hvordan kommer man i gang som iværksætter? Anita har startet en webshop, hvorfra hun sælger børnetøj. Det går godt, men alligevel er hun i tvivl, om hun skal sige sit almindelige job op og blive iværksætter på fuld tid. Konsulent Axel Bech, iværksætter Michael Martil, økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen og franchiser Peder Andersen giver hende gode råd.

Iværksætterne ( 2 )

Hvordan er vilkårene for iværksættere i den første svære tid? Mette er malermester og iværksætter, men hun har svært ved at skaffe arbejdskraft til virksomheden. Mette får gode råd om fremtiden af malermester Ole Perit, vejleder Axel Beck fra Væksthus Hovedstaden, galleriejer Jens Veggerby og tømrermester Lars Bjerregaard.

Iværksætterne ( 3 )

Hvordan er det at være kommet rigtig godt i gang som iværksætter? Jan Mejlkjær har haft stor succes med sin virksomhed. I dag er han parat til at sælge hele molevitten og begynde på ny. Men hvad skal der til, når man vil sælge virksomhed? Jan får gode råd af erfarne konsulenter som direktør Henrik Schrøder, modetøjsimportør Klaus Berggren, økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen, opfinder Troels Pedersen og Steen Kaas Andersen, vejleder i Væksthus Hovedstadsregionen.

Iværksætterne ( 4 )

Hvordan undgår en iværksætter at bukke under for stress, når arbejdspresset bliver for stort? Dennis er makeup-artist og iværksætter, men får en depression efter en lang periode med stress. Dennis er tæt på det totale sammenbrud, men læge Mette Gramkow og psykiater Christian Frøkjær Thomsen får ham tilbage på banen. Noget ironisk tjener Tine Jørgensen sine penge som iværksætter på at helbrede depressioner med lys.

Løvens hule

Dansk dokumentarserie. "Løvens hule" er en programserie, hvor håbefulde iværksættere får chancen for at præsentere deres forretninger for fem pengestærke serie-investorer, der sidder klar til at investere deres egne penge.

Designpigerne

Serie, hvor nogle piger får stillet en designudfordring.

Se afsnittene her

 

Har du andre gode forslag er du velkommen til at kontakte mig.

03

Læremidler til I&E undervisningen

Du kan låne læremidler på CFU, her en oversigt:

Her et udpluk til dansk og matematikundervisningen:

bogen text laboritoriet

Innovation og entreprenørskab i danskundervisningen (8. - 10. klasse)

Textlaboratoriet - Innovation og entreprenørskab i dansk

Med et danskfagligt indhold er Textlaboratoriets fokuspunkter: Formidling Kommunikation Innovation Entreprenørskab Der arbejder med fx musikvideo, reklamer, noveller og digte. Eleverne skal arbejde med teori, tekstanalyse og udvikling af egne produkter. Lærervejledningen indeholder en teoretisk...
Firmamatematik

Undervisningsmateriale til matematik og entreprenørskab (5. - 6. klasse)

Firmamatematik

- et niveaudelt undervisningsmateriale til matematik og entreprenørskab Indholdsbeskrivelse: Undervisningsmaterialet er bygget op omkring 17 opgavekort, som guider eleverne igennem oprettelse og drift af deres egen isfabrik. Eleverne kommer således til at arbejde med anvendelsesorienteret matematik...

Derudover stille Fonden for Entreprenørskab en række materialer til rådighed helt gratis:

04

Online værktøjer og materialer

05

CFU konsulenten

Portræt af Chris K Mienert (CKMI)

Chris Krogsøe Mienert

Pædagogisk konsulent

 

06

Kontakt CFU

CFU's åbningstider

Alle skoledage:

 • Mandag - Torsdag: 8:00-16:00
 • Fredag: 8:00-13:00

Besøg os i informationssamlingen, hvor vi har et eksemplar af næsten alle de boglige læremidler, du kan købe fra forlagene. Hvis du vil, kan du låne et eksemplar med hjem. Du kan også se et eksemplar af mange af de læremider, du kan låne i klassesæt.

  Informationssamlingen er åben alle skoledage og du er meget velkommen til at besøge os i vores åbningstid.

  Du finder os i både Esbjerg og Haderslev på følgende adresser:

  • Degnevej 16, 6705 Esbjerg Ø
  • Lembckesvej 7, 6100 Haderslev

   

  Udlånssamlingen

  Langagervej 5B, Jels
  6630 Rødding

  Få hjælp til dit lån

  Lån læremidler til din undervisning i mitCFU og få dem bragt ud til dig på skolen. I vores udlånssamling har vi mange forskellige typer læremider, som spænder over fysiske læremidler i klassesæt til e-bøger og tv-udsendelser fra CFU Film & TV.

  Vi hjælper dig med alt omkring dit lån af læremidler på CFU: Har du ikke fået leveret, det du har bestilt, eller har du brug for hjælp til at forlænge et lån, så kontakt os. Vi kan også hjælpe, hvis du ønsker at tegne abonnement på CFU Film& TV, hvis du har problemer med dit lån af e-bøger eller streaming af tv-udsendelser.

  07

  Nyhedsbrev

  Du kan tilmelde dig CFUs nyhedsbrev, hvor du kan markere interesseområdet Innovation & Entreprenørskab, så får du en nyhedsmail en gang i mellem.