Bliv administrationsbachelor
En uddannelse med et væld af muligheder
Uddannelsen er sat i bero
Administrationsbacheloren er sat i bero pr. 2025 og optager derfor ikke nye studerende.
For de studerende, der allerede er optaget på uddannelsen, fortsætter forløbet som planlagt.
På administrationsbacheloruddannelsen på UC SYD giver vi dig kompetencerne til at løse administrative drifts-, planlægnings- og udviklingsopgaver på tværs af professioner og sektorer.
Du får gennem uddannelsen forståelse for opbygningen og kompleksiteten af den offentlige sektor, og du får kompetencerne til at kunne facilitere processer, koordinere, kommunikere og indgå i tværfaglige sammenhænge. Gennem et solidt teoretisk og metodisk fundament bliver du i stand til at bidrage med et skarpt analytisk og strategisk blik på arbejdsopgaverne.
Med administrationsbacheloruddannelsen får du en stærk faglig profil, og du får mulighed for at målrette din uddannelse mod det, som du brænder allermest for. Uddannelsen giver dig gode muligheder for job og karriere i både den offentlige og private sektor.
Du kommer tæt på virkeligheden
Vi har et tæt samarbejde med kommuner, regioner, stat og andre frivillige og private organisationer. Vi stræber efter at forme en uddannelse, hvor det, du lærer i undervisningen, afspejler det, du skal kunne i praksis, så du bliver attraktiv for fremtidige arbejdspladser.
Vi har sammensat en uddannelse, der er aktuel for dig, der kommer direkte fra din gymnasiale uddannelse eller erhvervsuddannelse indenfor kontorområdet.
Administrationsbacheloruddannelsen er også en naturlig overbygning for dig, der allerede arbejder med administrative opgaver på kontor, og som vil opkvalificere dine kompetencer.
UC SYD-praktikanter styrker Haderslev Kommune
Mia Stuke læser administrationsbachelor hos UC SYD og er i praktik hos Haderslev Kommune. Efter praktikken har hun fået et studiejob hos kommunen
- Det er rigtigt vigtigt for os at støtte lokale uddannelsesinstitutioner og være med til at sikre, at vi fremadrettet har den arbejdskraft, vi har brug for i Haderslev Kommune. Det er også vigtigt, at det er muligt at kunne tage sin uddannelse i nærområdet, i et bosætnings- og vækstperspektiv, forklarer Filip Dalengaard, der er sekretariatsleder ved Sekretariat for Teknik og Klima ved Haderslev Kommune.
Det er også her, Mia Stuke har været i praktik. Hun studerer administrationsbachelor ved UC SYD, der ligger kun et par kilometer fra byens rådhus ved Haderslev Fjord.
- Det fede ved administrationsbacheloruddannelsen er helt klart, at der er så mange muligheder. Du kan ende mange steder; du kan blive sagsbehandler, projektleder, du kan sidde i forskellige styrelser eller være teamleder. Uddannelsen giver dig en bred vinkel på tingene, siger Mia Stuke og forklarer, at hun i sin praktik ved kommunen var med til at præge både sin arbejdsdag, men også de beslutninger, der blev taget.
Win-win-situation
UC SYD og Haderslev Kommune er begge stærke, lokale aktører i landsdelen, og det er derfor også vigtigt, at de to institutioner løfter i flok; hos UC SYD får de studerende blandt andet teorierne, og i praktikken, for eksempel ved kommunen, bygges de praktiske erfaring ovenpå. Resultatet bliver endnu stærkere dimittender.
- Vi tager praktikanter ind for at få hjælp til vores opgaver og bidrage til det danske arbejdsmarked. Dertil hjælper vi også en ung person med at få brugbar erhvervserfaring, som han eller hun kan bruge i sit videre uddannelses- og arbejdsliv. Det er en win-win-situation, siger Filip Dalengaard.
Mia Stuke er rigtig glad for både sit studie på UC SYD, men bestemt også praktikperioden og det nye studiejob hos Haderslev Kommune.
Hos Kommunen er Filip Dalengaard glad for, at det er lokale praktikanter, der er med til at styrke kommunens arbejde; de kender de aktiviteter, der sker i og omkring kommunen, og har et personligt forhold til udviklingen i kommunen.
Adgangskrav & optagelse
Ansøgningsfrister
Kvote 1: 5. juli kl. 12.00
Kvote 2: 15. marts kl. 12.00
Vær opmærksom på
Uddannelsen hedder 'Professionsbachelor, offentlig administration' på optagelse.dk.
Studiestart
Administrationsbacheloren er sat i bero pr. 2025 og optager derfor ikke nye studerende.
Optag
Administrationsbacheloruddannelsen optager 50 procent i kvote 1 og 50 procent i kvote 2.
Kvote 1: Adgangskrav og optagelse
Kvote 2: Adgangskrav og optagelse
Ansøgningsproces
Vigtigt at vide, når du søger
Uddannelsens opbygning
Det tager tre et halvt år at blive professionsbachelor. Administrationsbacheloruddannelsen består af seks grundmoduler, fire valgmoduler, et praktikforløb og et bachelorprojekt.
Sådan er uddannelsen bygget op
Grundmoduler
På studiets første et og et halvt år vil du blive undervist i seks obligatoriske grundmoduler, som dækker over fire kerneområder:
- Administration
- Borger og demokrati
- Politik og policy
- Kvalitet og innovation
Valgmoduler
Efter grundmodulerne får du det næste år mulighed for at sætte dit eget præg på din uddannelse ved at specialisere og målrette din faglige profil på fire valgmoduler.
Valgmodulerne på UC SYD udbydes på Campus Esbjerg eller Campus Haderslev. Afhængig af hvilke valgmoduler, du vælger, skal du være indstillet på, at du under dine valgmoduler muligvis kommer til at modtage undervisning på et andet campus end det, som du oprindeligt er tilknyttet. En del af vores valgmoduler understøttes af E-learning. Udbuddet af valgmoduler findes i vores studieordning.
Praktik
To og et halvt år inde i uddannelsen har du fået din teoretiske rygsæk fyldt op, og du skal nu og prøve dine kompetencer af i praksis. Praktikken varer et halvt år. I det halve år kommer du i praktik på en arbejdsplads og skal indgå og deltage i de daglige opgaver.
Bachelorprojektet
Bachelorprojektet er den afsluttende del af uddannelsen, og her skal du bruge alle de færdigheder og kompetencer, du har tilegnet dig i løbet af uddannelsen. Som studerende kan du udarbejde bachelorprojektet individuelt eller i gruppe. Mange studerende laver desuden deres bachelorprojekt i samarbejde med deres praktikplads eller en anden offentlig organisation.
Regler og rammer for uddannelsen
Vi har samlet de dokumenter, der kan være vigtige for din uddannelse. Find eks. studieordninger, praktikbeskrivelser og studieaktivitetsmodeller her.
Job og karriere
Som professionsbachelor i offentlig administration er du en medarbejder, der har det store overblik, forstår vigtigheden af koordination og samarbejde, og ved hvad service og opgaveløsning kræver. Det ruster dig til en bred vifte af administrative jobs.
Du kan f.eks. arbejde som:
- Administrator: Her kan du blandt andet arbejde med administrative driftsopgaver, koordinering, kvalitetssikring, opfølgning, sagsbehandling og meget andet.
- Konsulent: Det kan eksempelvis være som HR-, økonomi eller udviklingskonsulent.
- Vejleder: Du kan arbejde med vejledning inden for f.eks. beskæftigelsesområdet, hvor du kan gøre en forskel for andre mennesker, som skal finde den rette karrierevej.
- Koordinator: Som koordinator vil du være bindeled i den opgaveløsning, der skal udføres, og du skal have overblikket over processen i opgaverne. Du kan f.eks. arbejde med ledelsesunderstøttelse som udvalgssekretær eller lignende.
Administrationsbacheloruddannelsen åbner dørene til endnu flere jobmuligheder. Og du kan forme din faglige profil, så du får adgang til de administrative områder, du brænder allermest for.
Hvilke stillinger kan jeg få som administrationsbachelor?
Som administrationsbachelor kan du løse mange forskellige arbejdsopgaver. Her får du nogle konkrete eksempler.
Du har også mulighed for at videreuddanne dig på kandidat- eller masterniveau.
Et hit hos Energistyrelsen og i sundhedsvæsenet
Vidste du, at du som administrationsbachelor får en eftertragtet profil hos Energistyrelsen i Esbjerg? Energistyrelsen har nemlig fået øje på administrationsbachelorernes brede og stærke kompetencer.
LÆS NYHEDEN: Administrationsbachelorer et et hit hos Energistyrelsen
Sundhedssektoren kan også bruge dine evner som administrationsbachelor til at lave skarpe sagsfremstillinger, dagsordener og referater – og dét har sekretariat på Psykiatrisk Afdeling i Esbjerg også fået øjnene op for.
LÆS NYHEDEN: ”Ja tak” til administrationsbachelorer i sundhedsvæsenet
Økonomi
Der vil på hvert semester være udgifter til litteratur. I nogle tilfælde kan du låne eller købe brugt litteratur, der er billigere.
Vejledning om SU
Har du spørgsmål vedrørende SU og transport, så hjælper vores SU-vejledere dig meget gerne.
Er du kommende studerende? Kontakt os her.
Er du nuværende studerende? Kontakt os her.
Du kan også ringe til os.
Mandag-torsdag: 8-12
Læs også: Hande fik råd til at tage en uddannelse på S.U. med mand, hus og børn
Hande Iversen er 42 år og valgte at skifte karrierespor midt i livet. Det krævede en snak med hendes mand om det økonomiske og nogle valg og fravalg. Men nu laver hun også dét, hun drømte om.
Er du i tvivl, om du kan læse en uddannelse på SU? Bliv inspireret af Handes historie her.
Spørgsmål & svar
Kontakt os
Vi er her for at hjælpe dig. Så kontakt os endelig hvis du har spørgsmål om optagelse, adgangskrav, valg af studie eller om selve uddannelsen.
Spørgsmål om optagelse, adgangskrav og ansøgning?
Har du spørgsmål om optagelse, adgangskrav, udfyldelse af din ansøgning, SU eller til valg af studie?