Bliv sundhedsadministrativ koordinator
Er du god til at samarbejde med mennesker? Og trives du samtidig med struktur og overblik? Så kan du kombinere begge dele som sundhedsadministrativ koordinator.
Vi har brug for at være i trygge og professionelle hænder i sundhedsvæsenet. Det er uanset, om vi blot skal til et simpelt besøg hos lægen, er indlagt som patient på sygehuset eller er i et komplekst genoptræningsforløb fra vores hjem. Vi skal vide, at alle forstår vores situation, kender vores journal, giver både os og vores pårørende de nødvendige informationer og husker at få taget de rigtige prøver og sendt os videre til de rette. Her spiller du som sundhedsadministrativ koordinator en nøglerolle.
Du sikrer kvalitet i opgaveløsningen
Som sundhedsadministrativ koordinator er du med til at skabe sammenhængende forløb for patienter og borgere. Det kræver et godt samarbejde med de sundhedsprofessionelle kollegaer og en grundig forståelse af den administrative understøttelse, som sikres igennem god planlægning, dokumentation og opfølgning på kvalitet.
Som sundhedsadministrativ koordinator vil dine opgaver spænde vidt. Du kan f.eks. komme til at varetage opgaver som f.eks. sags- og journalbehandling, kontakt med borgere og patienter, databehandling, administrative- koordinerende og planlægningsmæssige opgaver.
Fra lægesekretær til sundhedsadministrativ koordinator
Uddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator har erstattet det, vi tidligere kendte som ’lægesekretær’. Men i dag skal du ikke være lægens sekretær. Du skal kunne møde borgeren i øjenhøjde, løse bagvedliggende administrative opgaver og samarbejde med andre sundhedsprofessionelle som f.eks. læger, sygeplejersker og sundhedsassistenter. Derfor skal du være god til mødet med mennesker, til at forstå deres patientperspektiv og til at løse administrative opgaver med stort overblik og struktur.
Her kan du læse mere om forskellen på lægesekretær og sundhedsadministrativ koordinator.
Adgangskrav og optagelse
Ansøgningsfrister
Kvote 1: 5. juli kl. 12.00
Kvote 2: 15. marts kl. 12.00
Studiestart
Der er studiestart på uddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator en gang om året. Der er studiestart i slutningen af august.
Optag
På uddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator optager vi 50 procent i kvote 1 og 50 procent i kvote 2.
Er du social- og sundhedsassistent eller kontoruddannet, og nåede du ikke kvote 2-fristen?
Hvis uddannelsen har ledige pladser efter den 26. juli, kan du søge om optagelse på uddannelsen, hvis du opfylder adgangskravene til kvote 2. Du opfylder adgangskravene, hvis du f.eks. uddannet social- og sundhedsassistent eller har en generel kontoruddannelse. Vi åbner for ledige studiepladser den 26. juli
Vær den første, der får besked, når vi åbner for ansøgninger. Tilmeld dig vores informationsmail.
Kvote 1: Adgangskrav og optagelse
Kvote 2: Adgangskrav og optagelse
Ansøgningsproces
Vigtigt at vide, når du søger
Uddannelsens opbygning
2,5 år med 9 måneder i praktik
Det tager 2,5 år at blive sundhedsadministrativ koordinator. Det vil sige, at uddannelsen varer fem semestre af et halvt års varighed.
Første semester
Allerede på dit første semester skal du i praktik, efter du har gennemført dine tre første fag. Fagene giver dig den allerførste faglige forståelse af arbejdet som administrativ koordinator. Med dit tidlige praktikforløb får du hurtigt koblet praktisk erfaring sammen med din teoretiske forståelse, og du kan også på dine næste semestre drage paralleller mellem teorien og dit tidlige indblik i praksis.
Andet og tredje semester
På dit andet og tredje semester udbygger du din viden om bl.a. administrative flows, sammenhænge i patientforløb, jura, data, fysiske og psykiske sygdomme og konflikthåndtering. Du arbejder på at tilegne dig konkrete grundlæggende færdigheder og kompetencer, som du skal bruge i din praksis som sundhedsadministrativ koordinator.
Fjerde semester
Det ruster dig alt sammen til dit praktikforløb på fjerde semester, hvor du for alvor får afprøvet din teoretiske viden i praksis og får en smagsprøve på jobbet, der snart venter dig.
Femte semester
På dit femte og sidste semester modtager du først undervisning i tre forskellige fag, og herefter er du klar til at afslutte din uddannelse med dit afsluttende afgangsprojekt.
Uddannelsen er bygget op af fem kerneområder
- Sundhedsadministration og koordinering
- Jura
- Sundhed og sygdom
- Kommunikation
- Teknologi og data
Små hold med tætte relationer
Hos os får du holdundervisning i klasselokaler, hvor undervisningen foregår i en dialog mellem dig, dine medstuderende og underviseren.
Du kommer til at lære gennem praksisøvelser, gruppearbejde, oplæg og dialog. Og så har underviserne en tæt relation til praksisfeltet, så de kan give dig den bedste viden og det skarpeste indblik i den virkelighed, du selv kommer ud i.
Regler og rammer for uddannelsen
Vi har samlet de dokumenter, der kan være vigtige for din uddannelse. Find eks. studieordninger her.
Studieliv
Bliv en del af studielivet i Esbjerg
Du kommer til at studere på vores største campus. Her er en masse muligheder - bl.a. kantine, fredagsbar og idrætsanlæg. Men selvom vi er et stort campus, går vi stadig op i nærvær, små hold og tætte relationer.
Læs mere om studielivet i Esbjerg.
Studielivet i Haderslev
På uddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator har du også rig mulighed for få et studieliv med nærkontakt til dine medstuderende og lærere, da du studerer på mindre hold. Du kan let stille spørgsmål undervejs i undervisningen, og efter timerne kan du også nemt få hurtig hjælp. Den nære kontakt med dine medstuderende gør også, at du, både socialt og fagligt, har rig mulighed for at igangsætte egne initiativer - f.eks. træningshold eller små kurser.
Du kan læse mere om studielivet i Haderslev her.
Er du nysgerrig på, hvordan hverdagen på uddannelsen ser ud, så ta' et kig på
uddannelsen instagramprofil: sak_i_syd.
Job og karriere
Bliv ansat i det regionale, kommunale eller private sundhedsområde
Du vil blive ansat som sundhedsadministrativ koordinator, og dine arbejdsopgaver vil spænde bredt over bl.a. kontakt med borgere og koordinering af patientforløb, sags- og journalbehandling samt udførelsen af administrative opgaver i dialog med f.eks. læger, sygeplejersker og ledelse.
Du kan arbejde både i det offentlige og i det private. Det kan eks. være på offentlige regionale sygehuse og klinikker og i det kommunale sundheds- og omsorgsområde, eller hos private praktiserende læger, på private sygehuse eller i andre private sundhedspraksisser f.eks. hos fysioterapeuter eller kiropraktorer.
Gode muligheder for at læse videre
Du vil efter endt uddannelse kunne videreuddanne dig inden for det administrative- og sundhedsfaglige område. Du vil f.eks. kunne søge ind på uddannelsen til administrationsbachelor, som er en professionsbachelor, og her kan du søge merit for ét eller flere moduler. Du kan også søge ind på en af de mange sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser f.eks. sygeplejerskeuddannelsen, og her kan du søge om individuel kompetence- og meritvurdering.
Med to års relevant erhvervserfaring kan du også søge ind på en diplomuddannelse f.eks. Diplomuddannelsen i offentlig forvaltning og administration eller Sundhedsfaglig diplom i borgernær sundhed.
Hvilke stillinger kan jeg få som Sundhedsadministrativ koordinator?
Som Sundhedsadministrativ koordinator kan du løse mange forskellige arbejdsopgaver. Her får du et godt eksempel fra Region Syddanmark.
Økonomi
Udgifter til litteratur
Du skal på hvert semester regne med, at der er udgifter til litteratur. Udgifterne kan variere meget fra semester til semester og afhænger også af, om du eks. kan købe noget af litteraturen brugt.
Vejledning om SU
Har du spørgsmål vedrørende SU (Statens Uddannelsesstøtte)? Så hjælper vores SU-vejledere dig meget gerne.
Er du kommende studerende? Kontakt os her.
Er du nuværende studerende? Kontakt os her.
Du kan også ringe til os.
Mandag-torsdag: 8-12
Læs også: Hande fik råd til at tage en uddannelse på S.U. med mand, hus og børn
Hande Iversen er 42 år og valgte at skifte karrierespor midt i livet. Det krævede en snak med hendes mand om det økonomiske og nogle valg og fravalg. Men nu laver hun også dét, hun drømte om.
Er du i tvivl, om du kan læse en uddannelse på SU? Bliv inspireret af Handes historie her.
Spørgsmål og svar
Kontakt os
Spørgsmål om optagelse, adgangskrav og ansøgning?
Har du spørgsmål om optagelse, adgangskrav, udfyldelse af din ansøgning, SU eller til valg af studie?