Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning
 • Om UC SYD
 • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau
 • Skræddersyede forløb For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

 • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
 • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
 • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
 • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Professionsbachelor

Grafisk kommunikation

Læs grafisk kommunikation

Bliv en skarp visuel kommunikatør
01

Læs grafisk kommunikation

På grafisk kommunikation lærer du at skabe kreative kampagner og professionelt grafisk design på tværs af medier. Og i en verden med stigende behov for visuel kommunikation, er der flere og flere virksomheder, der har brug for skarpe visuelle kommunikatører.

Du uddannes til at udvikle kreative koncepter og grafisk design f.eks. i reklamer, apps, magasiner, TV-grafik, websites og visuelle identiteter til virksomheder.

Klassiske discipliner og nyeste trends

Som studerende på grafisk kommunikation arbejder du med fagets mange forskellige områder.
Der er fokus på kreativitet og idehøjde samtidig med, at vi arbejder praksisnært med relevante teknologier, software og spændende kommunikationsproblematikker.

Du lærer klassiske discipliner som typografi, farvelære, grafisk formgivning og art direction. Derudover kommer du til at arbejde med tekst og billede i motion graphic design, digitalt design og udvikle kreative strategier til kampagner. Vi har lavet en showcase, hvor du får en smagsprøve. Se den her.

Fakta om grafisk kommunikation

Tidligere kendt som Skolen for Visuel Kommunikation

 • Type : Professionsbachelor
 • Beliggenhed : Haderslev
 • Varighed : 3 år
 • Praktik : 4-6 måneder
 • Adgangskrav : Gymnasial eksamen eller relevant erhvervsuddannelse + optagelsesprøve

Konceptudvikler 

Med viden om kommunikation, billedsprog, designhistorie og brugeradfærd bliver du i stand til at skære et kommunikations- og designkoncept skarpt til den rette målgruppe.

Du lærer at arbejde med research, analyse og kommunikationsstrategi, og du kommer også til at udvikle logoer, corporate og visual identity, branding og kampagner.

Skab din unikke profil

Studiet giver dig rig og praksisnær mulighed for at udvikle dine egne styrker, skaber din egen faglige profil, grafiske stil og kommercielle identitet.

02

Adgangskrav & optagelse

Ansøgningsfrist

Kvote 2: 15. marts kl. 12

Du kan kun søge ind på uddannelsen via kvote 2.

Adgangskrav

Optagelse på bacheloruddannelsen til professionsbachelor i grafisk kommunikation sker kun via kvote 2. Alle ansøgere skal dog også bestå en optagelsesprøve.

For at blive optaget på grafisk kommunikation skal du have:

ENTEN

 • Gymnasial eksamen. Du skal have afsluttet en gymnasial eksamen (f.eks. studentereksamen (stx), højere forberedelseseksamen (hf), højere handelseksamen (hhx), højere teknisk eksamen (htx), studiekompetencegivende eksamen i forbindelse med erhvervsuddannelse (eux) eller lignende.

ELLER

 • En relevant erhvervsuddannelse: grafisk tekniker, digital media, mediegrafiker (trin 2) eller skiltetekniker.

Opfylder du disse krav, bliver du inviteret til en optagelsesprøve. Læs mere om den nedenfor.

Individuel kompetencevurdering

Ansøgere med særlige faglige kvalifikationer eller anden relevant faglig baggrund end adgangskravene kan muligvis komme i betragtning og søge optagelse via en såkaldt individuel kompetencevurdering. Skriv til os på vejledning@ucsyd.dk, hvis du har spørgsmål til dette. Desuden skal du bestå optagelsesprøven.

Krav til dokumentation i kvote 2

Når du søger gennem kvote 2 senest den 15. marts, skal du vedhæfte dokumentation for adgangsgrundlaget. Det vil sige dit eksamensbevis og evt. beviser for bestået enkeltfag, suppleringskurser eller adgangsgivende uddannelser samt dokumentation for vurderingskriterierne for kvote 2 senest den 15. marts kl. 12.00. 

Afslutter du først din adgangsgivende eksamen, suppleringskurser eller en aktivitet efter denne frist, skal du anføre det på ansøgningen og vedhæfte det på optagelse.dk senest den 5. juli kl. 12.00. Læs mere om krav til dokumentation her.

Optagelsesprøve

I 2020 afholdes optagelsesprøven 24. og 25. april. Hvis du opfylder adgangskravene, vil du blive inviteret til optagelsesprøven. Grundet situationen med coronavirus (COVID-19) afholdes prøven muligvis digitalt/online. Vi regner med at sende invitationer ud til alle adgangsberettigede ansøgere senest den 30. marts 2020.

Optagelsesprøven vurderer dine faglige og kreative evner, talent og udviklingspotentiale.

Vi anbefaler, at du har erfaring
Vi anbefaler, at du forud for optagelsesprøven også enten har relevant erhvervserfaring med arbejde i grafiske, kommunikations- eller medievirksomheder eller måske har deltaget i relevante kurser på for eksempel højskoler med kurser i kreative fag, medie, grafisk design, kommunikation og fag-relevante værktøjer. Du skal helst have gode færdigheder med Adobe-programmerne Illustrator, InDesign og Photoshop.

Medbring portfolio
Du skal til optagelsesprøven medbringe eller sende din portfolio til uddannelsen. Din portfolio skal du altså IKKE sende med din ansøgning. Her skal du blot vedhæfte dit adgangsgrundlag i form af eksamensbevis for din adgangsgivende eksamen eller lignende.

Hvad skal min portfolio indeholde?

Alle deltagere til optagelsesprøven skal medbringe eller indsende sin portfolio.

Din portfolio SKAL indeholde:

 • Forside med dit navn (valgfrit layout; du må også gerne bruge illustrationer osv.)
 • Visitkort med dit navn og kontaktoplysninger. For- og bagside. 85 x 55 mm eller 55 x 85 mm. (valgfrit layout; du må også gerne bruge illustrationer osv.)
 • Mindst én annonce eller poster, der skal få modtageren til at handle/gøre noget/tage stilling/ændre adfærd.
 • Mindst én tryksag – f.eks. flyer/brochure/bogopslag eller lignende. Det er vigtigt, at du bruger billeder/illustrationer/fotos OG typografi/tekst.
 • Minimum 5, max 10 eksempler på egne ”værker”, grafiske projekter, løsninger osv. Hér har du frit valg – vis os, hvad du kan. Dette kan f.eks. være magazine-layout, album-cover, logo, piktogram, storyboard, animationer/motion graphics, film, website design, app design, emballage, facade-dekoration, installation, fotos, illustration, tegning, maleri osv.

Du skal ikke aflevere eller medbringe andre arbejdsprøver end de nævnte.

Hvad skal jeg til optagelsesprøven?

På selve prøvedagen skal du:

 • Løse et par kreative/konceptuelle opgaver.
 • Have et interview. Interviewet er en samtale med dig om dine arbejder, din motivation, baggrund, drømme, ambitioner osv.

Din motivation og studieegnethed indgår også̊ i bedømmelsen.

  Efter optagelsesprøven
  Vi sender svar på, om du bestod prøven 15. maj 2020. Du får endeligt svar på, om du har fået plads via KOT 28. juli 2020.

  I september 2019 optog vi 35 studerende. I september 2020 regner vi med at kunne optage 42 studerende på baggrund af kvalifikationer og vurdering af optagelsesprøvens dele. Frem til studiestart kan der, i henhold til de gældende adgangskrav, søges om optagelse på eventuelt ledige studiepladser.

  Ansøgning

  Ansøgning om optagelse foregår via den koordinerede tilmelding (KOT) kvote 2, senest den 15. marts kl. 12:00. Du søger optagelse via optagelse.dk. Er der efterfølgende stadig ledige studiepladser, kan disse dog søges frem til studiestart.

  Du skal senest 15. marts kl. 12 udfylde ansøgningen og vedhæfte dit adgangsgrundlag i form af eksamensbevis for din adgangsgivende eksamen eller lignende. Du skal derfor IKKE medsende portfolie på dette tidspunkt. Den skal du først vise til optagelsesprøven i april.

  Du kan kun ansøge elektronisk (med NemID). Har du ikke et NemID? Ansøg om ét på nemid.nu. Ansøgningsfristen gælder også for ansøgere, der først afslutter en adgangsgivende uddannelse efter ansøgningsfristen og for ansøgere, der skal gennem individuel kompetencevurdering.

  Søg ind på grafisk kommunikation

  Ansøgningsfrist: 15. marts kl. 12

  På optagelse.dk skal du: Søge under videregående uddannelse › Professionsbachelor i grafisk kommunikation.
  Optagelsesområdenr. er 47560.

  Følg din ansøgning

  UC SYD Optagelsesportal er stedet, hvor du kan følge status på din ansøgning til en af vores uddannelser. Når du har søgt ind på en uddannelse hos os gennem optagelse.dk, sender vi dig automatisk en e-mail, hvor vi beder dig om at oprette en bruger på vores optagelsesportal. 

  Det er vigtigt, at du opretter dig på portalen, for det er her, vi giver dig besked, hvis vi f.eks. mangler dokumentation i forbindelse med din ansøgning eller kan tilbyde dig en studieplads. Læs mere om UC SYD Optagelsesportal.

  Spørgsmål og svar 

  Hvad er en standby-plads?

  Standby-pladser er en form for venteliste, hvor du kan blive tilbudt en studieplads, hvis en anden studerende takker nej til sin plads. Det kan være en studieplads til sommerstart eller eventuel vinterstart, hvis uddannelsen har studiestart der. Bliver du ikke tilbudt en studieplads i dette skoleår, er du garanteret en plads næste år, hvis du søger optagelse der. Det kan derfor være en god ide at sætte kryds ved standby-plads, når du udfylder dit ansøgningsskema. 

  Du søger en standby-plads ved at vælge ”ja” i afkrydsningsfeltet ”jeg ønsker at søge en standbyplads”, når du udfylder din ansøgning på optagelse.dk. 

  Konsekvenser for din ansøgning

  Hvis du bliver tilbudt en standby-plads, vil du ikke blive tilbudt en studieplads på en af dine andre søgte uddannelser eller uddannelsessteder, der står lavere på din prioriteringsliste.

  Du skal derfor overveje, inden du sætter kryds i standby, om du ønsker at fraskrive dig muligheden for at blive optaget på en af dine lavere prioriteter. Man kan ikke både få tilbudt en standby-plads og en studieplads.  

  Læs mere om standby-pladser på ug.dk.
   

  Hvornår får jeg svar på min ansøgning?

  Du får svar på din ansøgning den 28. juli. 

  Du får kun ét svar. Du får ét tilbud om en uddannelsesplads eller en standby-plads fra det uddannelsessted, du er kommet ind på. Det vil sige, hvis du kommer ind på din tredje prioritet, får du ikke afslag tilsendt fra dine andre prioriteter.

  Hvis du ikke er optaget på nogen af de uddannelser, du har søgt, får du et afslagsbrev fra Den Koordinerede Tilmelding (KOT) via e-boks. 

  Bliver du tilbudt en studieplads hos UC SYD, modtager du besked gennem UC SYD Optagelsesportal, hvor du skal bekræfte, om du ønsker studiepladsen. Bekræfter du ikke pladsen inden for fristens udløb, tilbyder vi pladsen til en anden ansøger.

  Kan jeg søge efter ansøgningsfristen?

  Blev du ikke optaget på et studie, eller fik du ikke ansøgt inden for fristen, kan du søge ind efter den 28. juli, hvis vi har ledige pladser. Her finder du en oversigt over ledige pladser. 

  Kan jeg søge betinget optagelse?

  Har du ikke opfyldt adgangskravene til uddannelsen inden den 5. juli kl. 12:00, har du stadig mulighed for at komme i betragtning til en studieplads til sommer betinget af, at du opfylder adgangskravene inden studiestart på uddannelsen.

  Det kan f.eks. være fordi, at du læser et suppleringsfag, afslutter en erhvervsuddannelse eller er udenlandsk statsborger og skal supplere med Studieprøven.

  Afslutter du HF-enkeltfag senere end sommerstart, vil det først være muligt at søge optagelse året efter.

  Når du søger optagelse, skal du i din ansøgning på optagelse.dk angive hvornår eksamen, suppleringskurset eller uddannelsen forventes afsluttet. Derudover skal du vedhæfte dokumentation på, at du er i gang.

  På UC SYD kan du søge betinget optagelse på alle uddannelser på nær fysioterapeut, jordemoder og bioanalytiker.

  Udenlandsk ansøger eller udenlandsk eksamensbevis? 

  Hvis du søger ind på baggrund af en udenlandsk eksamen, opfordrer vi dig til at få din eksamen vurderet hos Uddannelses- og Forskningsministeriet, inden du søger. På den måde får du papir på dit eksamensbevis, som du kan bruge i hele landet både når du søger arbejde eller uddannelse.

  Vi har også mulighed for at vurdere dit adgangsgrundlag, men så vil du muligvis ikke kunne bruge den til at søge uddannelser andre steder i landet. 

  Er du udenlandsk ansøger eller har et udenlandsk eksamensbevis, skal du have bestået Studieprøven i dansk inden studiestart eller have dokumenteret tilsvarende kundskaber i dansk.

  For norske ansøgere gælder det, at beviser fra den norske eksamensdatabase (e-vitnemål) ikke kan bruges som gyldigt adgangsgrundlag. Det norske adgangsgrundlag (førstegangs vitnemål) skal være det originale bevis udleveret af uddannelsesinstitutionen (vedhæftet ansøgningen som pdf). 

  Hvis der i uddannelsens optagelseskriterier er krav om Engelsk på gymnasialt B-niveau, kan du opfylde kravet med en test fra enten TOEFL med en testscore på mindst 83 eller IELTS med testscore på mindst 6,5.

  Søger du ind på jordemoderuddannelsen, skal du bestå Studieprøven med minimum 7 i karakter inden ansøgningsfristens udløb eller dokumentere tilsvarende kundskaber i dansk.

  Søger du ind på fysioterapeutuddannelsen, skal du have bestået Studieprøven med minimumskarakteren 4 i alle dele af prøven (karakteren 4 gælder fra optagelsen 2020) inden ansøgningsfristens udløb, eller du skal dokumentere tilsvarene kundskaber i dansk.

  Selvbetalt uddannelse
  Er du ansøger og statsborger uden for EU/EØS landene, er din opholdstilladelse afgørende for, om du har ret til statsfinansieret videregående uddannelse i Danmark, eller om du selv skal betale for din uddannelse (selvbetalende).  Du kan læse mere om reglerne her.

  Som selvbetalende ansøger skal du opfylde de samme adgangskrav som andre ansøgere, og du er underlagt de samme regler. Du vil også som andre ansøgere modtage svar på optagelse ultimo juli. 

  Når du søger optagelse, er det vigtigt, at du uploader en afgørelse om opholdstilladelse fra Udlændingestyrelsen, så vi kan se hvilken form for opholdstilladelse, der er tale om. 
  Hvis din opholdstilladelse ikke giver ret til statsfinansieret videregående uddannelse, vil du modtage særskilt information om priser og betaling, når vi har behandlet din ansøgning. 

  Er du i tvivl om din opholdstilladelse giver ret til statsfinansieret videregående uddannelse, er du velkommen til at kontakte Team optagelse og SU på vejledning@ucsyd.dk eller tlf. 7266 2250. 

  03

  Uddannelsens opbygning

  Selvkørende og teamplayer

  På uddannelsen lægger vi vægt på at forberede dig til livet efter uddannelsen. Derfor vil du både arbejde med rammesatte briefs og selv-initierede opgaver, selvstændigt og i teams.

  Nysgerrig på mere? Få en smagsprøve.

  Projekter, cases, studieliv og et indblik i undervisningen - vi har samlet det hele til dig i grafisk kommunikations egen showcase.

  Helt tæt på virkeligheden

  Du bliver undervist af et team af faste in-house-undervisere med stærke kompetencer og gode forbindelser, samt et udvalg af professionelle gæsteundervisere med benene solidt plantet i de aftagerfelter, vores uddannelse retter sig imod.

  Studielivet er krydret med besøg hos bureauer, designstudier, museer og gallerier, studieture og gæsteforelæsere fra både indland og udland. Der er også mulighed for et udvekslingssemester med en af vores partnerinstitutioner i udlandet.

  Stærke kompetencer

  Med uddannelsen får du:

  • Din grafiske værktøjskasse op på et professionelt niveau.
  • Viden og evner til at designe og kommunikere visuelt.
  • Evnen til at arbejde professionelt som kreativ og tage selvstændige og bevidste valg både under og efter din uddannelse.

  Forløbet i uddannelsen

  Første år

  Modulerne på første år er tilrettelagt, så du lærer at beherske den værktøjskasse, der er relevant for grafisk kommunikation. Der er særligt fokus på dine færdigheder og evne til at skabe original formgivning og producere på tværs af medier og med relevante teknologier samt indledende kommunikationsforståelse og indsigter. 

  Moduler på første år

  • Grafisk formgivning og produktion 1&2 (Værktøjer, materialer og metoder i grafisk formgivning. Farvelære, typografi, symboler, piktogrammer og layout. Redaktionelt design i trykt og elektronisk publicering. Formater og materialer)
  • Billedkommunikation (grafisk kommunikation gennem tekst og billeder. Fotografi, illustration og typografi i grafisk design)
  • Kreativitet og idegenerering
  • Film og motion graphics (værktøjer og metoder til at skabe enkle fortællinger med levende billeder og grafik i bevægelse. Lyd og klipning i kombination med visuel storytelling)
  • Grafisk kommunikationsprojekt (førsteårsprøve)
  Andet år

  På andet år arbejdes der med din viden om brugere, medier og kommunikationsforståelse. Der er særligt fokus på dine evner til, gennem research og analyse, at skabe originale indsigter om målgrupper og brugeradfærd, og på den baggrund problemløse og kreativt konceptudvikle design- og kommunikationsløsninger. Du anvender viden og værktøjer, som du har tilegnet dig på første året, og som videreudvikles på andet året.

  Moduler på andet år 

  • Kreativ konceptudvikling (Kreativ metode til undersøgelse af problemfelter, grafisk kommunikation og reklame, research, dataindsamling, iteration og designproces
  • Digitalt design (brugeradfærd, navigationsdesign, UX-design)
  • Motion graphic design og interaktivitet (animation, motion graphic til visuelle koncepter til tv, digitale skærme og håndholdte mobile enheder, touch- og interaktionsdesign)
  • Visuel identitet og branding (CI, case-baserede problemstillinger, implementering af visuel identitet på tværs af medier)
  • Koncept og kampagne (kommunikations- og medieplanlægning, strategi, storytelling, manuskript og art direction i kampagner, begrunde og argumentere for valg af budskaber)
  • Visuelt kommunikationsprojekt - valgfag (valgfag varierer hvert år og kunne være: Medier og design, redaktionelt design, typografi og fontdesign, motion graphics design, designledelse, kommunikation: strategi & planlægning, kampagne og corporate branding, emballage, udstillingsdesign)
  Tredje år

  Uddannelsens tredje år har særligt fokus på at udvikle dine innovative kompetencer samt refleksion over egen praksis. Du skal arbejde med din faglighed i nye problemfelter og bidrage kreativt til at se og udvikle kommunikations- og designløsninger i et nyt problemfelt. Gennem praktikken styrkes din brancheforståelse og relationer. På tredje år opsummeres og konkretiseres viden og færdigheder fra første og andet år og omsættes i praksis.

  Moduler på tredje år

  • Profession grafisk kommunikator (innovation og entreprenørskab)
  • Praktik
  • Bachelorprojekt og opgave.
  Praktik

  På femte og sjette semester skal du i praktik. Det giver dig muligheden for at afprøve det, du har lært på uddannelsen.

  Internationale muligheder

  Du har flere muligheder for at give din uddannelse et internationalt præg. Du vil bl.a. støde på internationale undervisere og have mulighed for at deltage i studieture – både til ind- og udland. Dit studieophold og praktik på hhv. andet og tredje år kan du også vælge at tage i udlandet.

   Mød nogle studerende

   Kat Giphardt og Line Sindberg er til Creatice Circle Award 2020

   Mød Line og Kat

   Studerende fra grafisk kommunikation nomineret til fornem kreativ pris

   Kat Giphardt og Line Sindberg har tilkæmpet sig praktikpladser ved to af landets mest anerkendte bureauer – og er blevet nomineret til en prestigefyldt award, som er for de dygtigste kreative i branchen.
   Foto af studerende

   Mød Marie

   Marie brænder for form og farve

   Marie læser grafisk kommunikation på UC SYD i Haderslev, og form og farve betyder meget i hendes liv både privat og professionelt.
   Foto af studerende

   Mød Nina

   Ninas plakat kommer i engelske biografer

   Nina Nordstrøm Rye læser grafisk kommunikation på UC SYD i Haderslev, og i løbet af sin uddannelse har hun lavet filmplakater i sin praktik i New York og London.

   Regler og rammer for uddannelsen

   Vi har samlet de dokumenter, der kan være vigtige for din uddannelse. Find eks. studieordninger, praktikbeskrivelser og studieaktivitetsmodeller her.

   04

   Studieliv

   Charmerende campus med et rigt studiemiljø

   På grafisk kommunikation er der et meget rigt studiemiljø ved siden af studierne.

   Vores bygning (som er placeret tæt på Haderslev centrum) er næsten altid åben, og undervisning, arbejde, præsentationer (og sociale aktiviteter) gør, at den kommer til at fungere som dit andet hjem.

   Campus Haderslev er der to andre kommunikationsuddannelser, nemlig medie- og sonokommunikation (lyddesign) og erhvervssprog og it-baseret markedskommunikation som vi arbejder en del sammen med, både formelt og uformelt, dvs. både som integrerede undervisningsforløb og studerendes personlige projekter, bands, events osv.

   Kvinde på grafisk kommunikation med plakater i bggrunden

   Et stærkt sammenhold blandt tilflyttere

   I alt er der ca. 1.300 studerende i de charmerende gamle - men fuldt moderniserede – bygninger.

   Mange af vores studerende kommer fra andre dele af landet, men flytter hertil i forbindelse med studiet. Tit tages aftener (og natten!) i brug for at gøre opgaverne og pitchene færdige til afleveringer og præsentationer.

   Studerende arrangerer yoga-, fitness-, og filmaftener, man ser ”Den Store Bagedyst”, boksning, Oscars, Melodi Grand Prix osv. sammen. Dette sker tit i vores bygning på campus. Derfor bliver der hurtigt et stærkt sammenhold mellem alle tilflytterne. Man bor, arbejder, og tilbringer en stor del af fritiden sammen.

   Studerende på grafisk kommunikation står sammen og smiler og spiser
   Studerende på grafisk kommunikation

   Meget bolig for pengene - og en masse at opleve

   Der er ingen deciderede studieboliger i Haderslev. Private lejemål er derimod billige og går ofte i arv fra den ene årgang til den anden. I Haderslev rækker din SU simpelthen længere.

   De fleste af vores studerende finder bolig tæt på eller midt i Haderslev centrum. I gå-eller cykle-afstand til uddannelsen, supermarkeder, butikker, spillesteder, barer og natteliv.

   Vi er tæt på både land og vand, så vi er perfekt placeret for ture ud i det blå. Der er ruter for både seriøse og mindre seriøse løbere og cyklister. Der er mountain bike trails, skater dome, klatrevægge, kajak-roning og en god håndfuld motionscentre og sportsklubber.

   Der er mad både for dig, der er foodie, og til når det skal gå hurtigt. Haderslev har eget bryggeri og egen musikfestival – og så kan du få en filmoplevelse i Haderslevs nye biograf, Kosmorama.

   Derudover er vi tæt på grænsen til Tyskland og dermed på tærsklen til Europa.

   Besøgende til Åbent hus

   Kom og mød os

   Besøg os til Åbent hus

   Kom og mød vores studerende, få en fornemmelse af studielivet og få svar på dine spørgsmål.
   Foto af studerende

   Kom og mød os

   Bliv studerende for en dag

   Kom og prøv at være studerende på UC SYD og følg en helt almindelig undervisningsdag.

   I tvivl om uddannelse?

   Synes du, det er svært at vælge uddannelse? Og mangler du inspiration og gode råd? Så bliv klogere her.

   05

   Job & karriere

   Med en professionsbachelor i grafisk kommunikation kan du få arbejde som grafisk designer, interaktiv designer, webdesigner eller art director. Du kan også arbejde med konceptudvikling og grafiske løsninger af kommunikationsopgaver. 

   Typiske arbejdspladser er web-, design- eller reklamebureauer, men du kan også blive ansat på forlag, aviser, inhouse tegnestuer og lign. 

   Et stigende antal vælger at freelance  eller starte egen  kommunikationsvirksomhed. Vores uddannelse giver dig gode kort på hånden til begge veje. Med muligheden for at tilbringe en del af studiet i udlandet åbnes der også døre for en karriere uden for Danmark.

   Videreuddannelse

   Med en professionsbachelor i grafisk kommunikation har du direkte adgang til en lang række videregående uddannelser; både master- og kandidatuddannelser. Du kan derfor altid vælge at bygge videre på din uddannelse, hvis du ønsker det.

   Vores uddannelse giver dig gode kort på hånden til begge disse veje. Med muligheden for at tilbringe en del af studiet i udlandet åbnes der også døre for en karriere uden for Danmark.

   06

   Økonomi

   Husk at søge SU, hvis du er SU-berettiget

   Som studerende på en professionsbacheloruddannelse har du mulighed for at søge Statens Uddannelsesstøtte (SU) til dit uddannelsesforløb. Du kan tidligst søge SU en måned før den måned, du kan få SU fra. Har du for eksempel ret til SU fra september, kan du tidligst søge fra den 1. august.

   Betingelserne for at modtage støtte og de aktuelle satser findes på www.su.dk, hvor du også skal søge SU.

   Vejledning om SU

   Har du spørgsmål vedrørende SU (Statens Uddannelsesstøtte)? Så hjælper vores SU-vejledere dig meget gerne.

   Er du kommende studerende? Kontakt os her.

   Er du nuværende studerende? Kontakt os her.

   Du kan også ringe til os.

   Specialpædagogisk støtte (SPS)

   Har du en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, så har du mulighed for at søge om Specialpædagogisk Støtte (SPS). Det kan være hjælpemidler i form af f.eks. IT-rygsæk, studiestøttetimer, en særlig stol, et hæve-/sænkebord m.v.

   Du kan finde flere informationer om studiestøtte her, og så kan du møde Sofie, der er ordblind og læser til lærer.

    

   07

   Spørgsmål & svar

   Hvad er en professionsbachelor?

   Der findes mange forskellige professionsbacheloruddannelser. Lærer, lyddesigner eller ergoterapeut er eksempler på professionsbacheloruddannelser, som du kan læse på UC SYD. Typisk uddannes du inden for en bestemt profession, et bestemt fag. Det kan være sygeplejerske, fysioterapeut eller noget helt tredje.
   Du ved altså, hvad du bliver, og kan derfor også nemmere sælge dig selv, når du en dag er færdiguddannet og skal have et arbejde.

   Praktik

   Du bliver ikke kun klædt på med teori, du skal også ud og afprøve teorierne i den virkelige verden løbende igennem uddannelsen. Det gør, at du som færdiguddannet professionsbachelor er rustet til at gå direkte ind i dit første job. Du har nemlig allerede en masse erfaring.

   Videreuddannelse

   En professionsbachelor giver dig direkte adgang til en række kandidat- og masteruddannelser. Ønsker du på et tidspunkt at læse videre, kan du derfor til enhver tid gøre dette.

   Hvad er en professionshøjskole / et University College?

   En professionshøjskole er en uddannelsesinstitution for mellemlange, videregående uddannelser. Uddannelserne varer mellem 3 og 4 år. Uddannelserne giver dig titlen som professionsbachelor.

   Hvad med Skolen for Visuel Kommunikation?

   Uddannelsen hedder grafisk kommunikation, men har tidligere været omtalt som Skolen for Visuel Kommunikation. I over 10 år har vi hørt til hos UC SYD, og selve uddannelsens navn er professionsbachelor i grafisk kommunikation.

   Kan jeg komme og besøge uddannelsen?

   Ja - du kan ringe eller skrive til os og aftale et tidspunkt. Nogle uddannelser tager imod hele året, andre afholder Studerende for en dag-arrangementer et par gange om året, hvor du kan følge undervisningen sammen med andre interesserede.

   En gang om året holder vi Åbent hus, og her er du meget velkommen. Vores Åbent hus-arrangement ligger altid i februar. Læs mere om det her.

   Hvor kan jeg se mere?

   Du kan følge uddannelsen på de sociale medier:

    

   08

   Kontakt os

   Vi er her for at hjælpe dig. Så kontakt os endelig hvis du har spørgsmål om optagelse, adgangskrav, valg af studie eller om selve uddannelsen. 

   Spørgsmål om optagelse, adgangskrav og ansøgning?

   Har du spørgsmål om optagelse, adgangskrav, udfyldelse af din ansøgning, SU eller til valg af studie?

   Spørgsmål om uddannelsen?

   Har du spørgsmål om selve uddannelsen - såsom dens opbygning - er du meget velkommen til at kontakte uddannelsen:

   Tina Have Lauesen-Day
   Studieleder
   E: thld@ucsyd.dk
   T: +45 72 66 51 00

   Tager Tina ikke telefonen, kan du bare sende hende en mail. Så vender hun tilbage til dig hurtigst muligt. 

   Få praktikanter i din virksomhed

   Ønsker du at tale med os om muligheder for at få vores studerende som praktikanter i din virksomhed? Så kontakt studieleder Tina Have Lauesen-Day på 72 66 51 00 eller thld@ucsyd.dk