Professionsbachelor i skat
Kom til virtuelt Åbent Hus
Bliv klogere på vores uddannelser, når vi holder virtuelt Åbent Hus lørdag den 27. februar 2021 kl. 10-13.
Skat er hjørnestenen i vores velfærdssamfund. Det er vores skattekroner, der betaler regningen, når vi går til lægen, kører på motorvejen, læser på drømmestudiet eller modtager økonomisk hjælp mellem jobs. Som skattemedarbejder gør du en forskel. Du er med til at sikre fundamentet for finansiering af velfærden i Danmark.
Professionsbachelor i skat er en specialiseret uddannelse, hvor vi arbejder i dybden med skattefaglige temaer og problemstillinger. Du lærer f.eks. om skattejura, it, kommunikation samt regnskab og revision, så du kan varetage en bred vifte af skattefaglige opgaver i det nye skattevæsen eller i den private sektor. Uddannelsen er for dig, der er god til tal og mennesker – og som har lyst til at være med fra starten i fremtidens skattevæsen.
Den eneste uddannelse målrettet skat
Skatteuddannelsen er en ny uddannelse og første hold havde studiestart i august 2018. Uddannelsen er målrettet skatteområdet, og kombinerer revison, jura og skatteregler under en uddannelse, som den eneste af sin slags. Professionsbacheloruddannelsen i skat er skabt i samarbejde med dine fremtidige arbejdsgivere herunder offentlige institutioner f.eks. skatteforvaltningen og andre private virksomheder. Uddannelsen skal være med til at løfte kompetencerne for skattemedarbejdere i det nye skattevæsen samt i den private sektor.
Adgangskrav & optagelse
Ansøgningsfrister
Kvote 1: 5. juli kl. 12.00
Kvote 2: 15. marts kl. 12.00
Studiestart
Professionsbachelor i skat har studiestart en gang om året i september.
Adgangskrav på uddannelsen
For at kunne søge ind skal du opfylde adgangskravene på uddannelsen.
Kvote 1
Kvote 2
Ansøgningsproces
Vigtigt at vide, når du søger optagelse
Uddannelsens opbygning
Det tager tre et halvt år at blive professionsbachelor i skat. Skatteuddannelsen består af 13 grundfag, to valgfag, et praktikforløb og et bachelorprojekt.
Sådan er uddannelsen bygget op

Grundfag
På studiets første to år vil du blive undervist i nogle obligatoriske grundfag, som dækker over fire kerneområder:
- Skattejura hvor du lærer reglerne inden for de forskellige beskatningsformer.
- Samfundsforståelse hvor du bl.a. lærer om samfundets opbygning og funktion samt makroøkonomi og kommunikation.
- Regnskab hvor du bl.a. lærer at forstå og udfærdige et regnskab.
- It og dataforståelse hvor du arbejder med forståelsen for it-systemers opbygning samt brug af data.
Valgfag
Efter de to år med grundfagene, får du det næste halve år mulighed for at sætte dit eget præg på din uddannelse ved at specialisere og målrette din faglige profil på to valgfag.
Praktik
To og et halvt år inde i uddannelsen har du fået din teoretiske rygsæk fyldt op, og du skal nu og prøve dine kompetencer af i praksis. Praktikken varer et halvt år. I det halve år kommer du i praktik på en arbejdsplads og skal indgå og deltage i de daglige opgaver.
Du afslutter praktikforløbet med at skrive en praktikopgave med en selvvalgt problemstilling. Vi sørger for praktikpladsen og garanterer pladser til alle studerende. Hvis du har særlige ønsker til praktikken, har du mulighed for selv at skabe kontakt til et praktiksted under forudsætning af, at vi godkender praktikstedet. Praktikken er ulønnet, men du får SU imens.
Bachelorprojektet
Bachelorprojektet er den afsluttende del af uddannelsen, og her skal du bruge alle de færdigheder og kompetencer, du har tilegnet dig i løbet af uddannelsen. Du kan vælge at lave dit bachelorprojekt alene eller sammen med andre. Bachelorprojektet kan desuden også laves i samarbejde med dit praktiksted eller en anden offentlig organisation.

Mød en studerende

26-årige Malte er en af de studerende, der er gået i kast med den nye skatteuddannelse.
For ham var det blandt andet uddannelsens kerneområder, som han selv kalder det, der fik ham til at vælge den.
Regler og rammer for uddannelsen
Vi har samlet de dokumenter, der kan være vigtige for din uddannelse. Find eks. studieordninger, praktikbeskrivelser og studieaktivitetsmodeller her.
Studieliv
Uddannelsen er en del af UC SYD, Campus Haderslev, som har over 1.300 studerende fordelt på otte uddannelser. På campus er der gymnastiksal, en håndboldhal, fitnesscenter og svømmehal. Her er med andre ord masser af liv og mange aktiviteter, hvor studerende mødes på tværs af årgange, fagmiljøer og interesser.
I tvivl om uddannelse?
Synes du, det er svært at vælge uddannelse? Og mangler du inspiration og gode råd? Så bliv klogere her.
Job & karriere
Som professionsbachelor i skat bliver du med dine stærke analytiske evner og din skattefaglige viden en attraktiv medarbejder for både den offentlige og private sektor.
Særligt skatteforvaltningen vil være en ideel kommende arbejdsplads for dig. Her kan du blive ansat i en af de syv styrelser:
- Skattestyrelsen
- Toldstyrelsen
- Vurderingsstyrelsen
- Gældsstyrelsen
- Motorstyrelsen
- Udviklings- og Forenklingsstyrelsen
- Administrations- og Servicestyrelsen
Læs også om fire personers uddannelses- og karrierevej i Skatteforvaltningen - og deres gode råd til dig.
Du kan også blive ansat i beslægtede brancher, som varetager skatterådgivning f.eks. advokatbranchen, landbrugsrådgivning, små og store revisionsfirmaer samt skatteafdelinger i større koncerner.
Der er gode jobmuligheder som professionsbachelor i skat. Frem mod 2021 rekrutterer skattevæsnet op mod 3.300 nye medarbejdere - 1.000 af dem i helt nye stillinger. SKAT blev 1. juli 2018 erstattet af syv nye styrelser, der hver har ansvaret for en kerneopgave i skatteforvaltningen, og en stor del af arbejdspladserne, der tidligere var i hovedstadsområdet, bliver udflyttet til hele Danmark. Du kan læse mere om det nye skattevæsen her.

Helle fik drømmejobbet ved Vurderingsstyrelsen
Skatteforvaltningen var det sidste sted, Helle Løbner Outzen kunne tænke sig at blive ansat. Alligevel er hun endt der. Og i dag kalder hun det sit drømmejob.
Økonomi
Vejledning om SU
Har du spørgsmål vedrørende SU (Statens Uddannelsesstøtte)? Så hjælper vores SU-vejledere dig meget gerne.
Er du kommende studerende? Kontakt os her.
Er du nuværende studerende? Kontakt os her.
Du kan også ringe til os.
Spørgsmål & svar
Kontakt os
Vi er her for at hjælpe dig. Så kontakt os endelig hvis du har spørgsmål om optagelse, adgangskrav, valg af studie eller om selve uddannelsen.
Spørgsmål om optagelse, adgangskrav og ansøgning?
Har du spørgsmål om optagelse, adgangskrav, udfyldelse af din ansøgning, SU eller til valg af studie?
Spørgsmål om uddannelsen?
Har du spørgsmål om selve uddannelsen- såsom dens opbygning - er du meget velkommen til at kontakte uddannelsens vejleder:
Sabrina Schmidt
Studievejleder
spsc@ucsyd.dk
7266 2786
Tager Sabrina ikke telefonen, kan det skyldes, at hun er i gang med at undervise vores studerende eller vejlede andre. Send hende i stedet for en mail. Så vender hun tilbage til dig hurtigst muligt.