Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Merituddannelser

For dig, der har erfaring i rygsækken.

Bliv lærer eller pædagog med en merituddannelse

På UC SYD kan du læse to uddannelser som merituddannelser. Vi udbyder nemlig læreruddannelsen og pædagoguddannelsen som merituddannelser. Merituddannelser er for dig, der enten har erfaring fra erhvervslivet, eller måske har du en tidligere uddannelse. Det kan også være, du ønsker at få papir på de kvalifikationer, du allerede har, samtidig med at du får nye faglige kompetencer på dit CV.

Merituddannelser kan også tilbyde dig større fleksibilitet, så du kan få dit arbejds- og familieliv til at hænge sammen. I nogle tilfælde kan du også få afkortet din uddannelse, fordi du kan få merit for noget af din erfaring.

Læs hvilke specifikke forudsætninger, krav og forhold, der gælder for vores merituddannelser til lærer og pædagog.

Lærerstuderende står i et klasseværelse

For dig med erfaring

Bliv lærer med merit-læreruddannelsen

Meritlæreruddannelsen er for dig, der har erhvervserfaring eller en tidligere uddannelse. Dét kan betyde, at du kan tage uddannelsen på kortere tid. Du får de helt samme faglige kompetencer og jobmuligheder som på den almindelige læreruddannelse.
Pædagogstuderende står og smiler

For dig med erfaring

Læs til pædagog på merituddannelsen

Bliv pædagog med merituddannelsen og få en ny faglig vinkel og papir på det, du allerede laver i dag. Vælg mellem den 3-årige og 4-årige meritpædagoguddannelse.