Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Frivilligmesse forenede foreninger og studerende

Ved frivillighedsmessen den 2. maj fik Studerende på UC SYD  øjnene op for, hvor mange muligheder der er for at engagere sig i frivilligt arbejde i Esbjerg . De kan både gøre en forskel for andre og for sig selv. 

Publiceret:

Cykeltur til ældre. Praktisk hjælp til Ullykkepatientforeningens arrangementer. Uddeling af udstyr og kontingenter til børn i udsatte familier. Bartender i de studerendes fredagsbar Stuen. 

Frivilligt arbejde er der nok at kaste sig over af. Det viste en frivilligmesse på UC SYD tydeligt onsdag den 2. maj. 

Mere end 20 engagerede frivillige foreninger stod klar ved UC SYD’s kantine til at fortælle studerende og undervisere om mulighederne. Og det fik åbnet øjnene for nogen. Blandt andre Anders Nordby, som læser til ergoterapeut. 

- I bund og grund har jeg fundet ud af, hvor mange frivillige foreninger, der er. Det er ikke så synligt ellers, men når de står på en messe er det utroligt at se så mange tilbud, der er, sagde Anders Nordby. 

Netværk og glæde

Og det var netop målet, fortæller Britt Schack Hansen. Som daglig leder i Frivillighuset Vindrosen har hun været med til at arrangere messen. 

- UC SYD med de studerende, som er herude, er virkelig en målgruppe. Vi vil gerne give dem viden om, hvilke muligheder, der er, siger Britt Schack Hansen og peger på noget af det, som man kan få ud af at arbejde frivilligt: man gør en forskel for andre, og det påvirker en selv positivt. 

Og særligt for mange af UC SYD’s nye studerende kan det være godt.  

- Man kommer i berøring med folk og i forhold til nytilflyttere kan det være rigtig godt til at skabe et netværk, siger hun.

Studerende og formand for Broen

På en af standene stod Gitte Poulsen, som selv er en af de studerende. Hun læser til socialrådgiver og er formand for Broen Esbjerg. Her hjælper hun med at betale kontingenter og udstyr til børn, som ellers ikke ville have råd til at deltage i fritidsaktiviteter. 

- Jeg får oplevelser og kendskab til, hvordan livet ser ud for andre familier. Man bliver konfronteret med hvor hårdt det kan være. Og så er det en enormt stor glæde at se børnenes glæde, når vi engang imellem er med dem ude og shoppe nyt udstyr, forklarer hun og tilføjer: 

- Og det er også godt at have stående på sit CV. 

In for Care

Den danske del af EU-projektet In for Care har været med til at arrangere frivilligmessen. In for Care er et EU-projekt, som går ud på at støtte frivillige. Projektet er tværnationalt med landene: Skotland, Norge, Holland, Sverige, Belgien og Danmark. Den danske del af projektet udvikler et læringsværktøj, som skal støtte de mennesker, som laver et usynligt frivilligt arbejde. For eksempel de, som tager sig af et sygt familiemedlem. Ham, som dagligt ser til den ensomme nabo. Hende, som laver mad til kollegaen, som er syg. 
Se mere om In for Care 

Kontakt

Lone Oest 
Videncenter for Sundhedsfremme
7266 5253 | lool@ucsyd.dk