Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Lærerstuderende kan nu øve sig på internationalt samarbejde via digital platform

Publiceret:

Læreruddannelsen på UC SYD har netop underskrevet en aftale om brugen af den europæiske platform eTwinning, så de studerende bliver parate til at agere i den globale virkelighed, flere og flere danske folkeskoler bevæger sig i.

Den fælles EU-finansierede samarbejdsplatform kaldes eTwinning og skal fra kommende skoleår bruges i undervisningen på læreruddannelsen i Esbjerg. eTwinning er en del af Erasmus + programmet og er en gratis og sikker digital platform, der er tilgængelig for alle europæiske skoler, lærere og pædagoger til at netværke og udvikle europæiske samarbejdsprojekter.

Fra ventre: Lisbeth Kodal, Hans Tauman, Jacob Elholm

(Underskrivelse af aftalen. Fra ventre: Lisbeth Kodal, Hans Tauman, Jacob Elholm)

Internationalisering gennem digitalisering

Læreruddannelsen i Esbjerg og STIL (Styrelsen for IT og Læring, der er den danske national support service) har underskrevet en aftale om tilladelse til, at lærerstuderende kan lade sig registrere som brugere af platformen eTwinning. Tidligere har den elektroniske platform udelukkende været tilgængelig for skoler, men et stort ønske fra læreruddannelserne om at gøre de studerende bekendte med platformen er nu blevet en realitet. 

Hans Tauman, studieleder på læreruddannelsen Campus Esbjerg, arbejder sammen med international koordinator Birgitte Lund om implementering af eTwinning-platformen og den internationale dimension som del af det nye indsatsområde "IT og digital dannelse" på den nye 1. årgang på læreruddannelsen. De glæder sig over at kunne synliggøre den internationale dimension meget tidligt i læreruddannelsen.

Samarbejde med Esbjerg Kommune

Ideen til dette nye tiltag i læreruddannelsen er kommet fra Esbjerg Kommune, som arbejder med eTwinning på flere af kommunens folkeskoler. Lisbeth Kodal, som er eTwinning ambassadør og international vejleder i Varde og Esbjerg Kommune, har været primus motor sammen med Skole IT Konsulent i Esbjerg Kommune, Jacob Elholm.

Lisbeth Kodal udtaler, at eTwinning er et fantastisk redskab for skoler, lærere og elever til på en nem og hurtig måde at kunne arbejde på tværs af fagene og lukke verden ind i klasselokalet. Samtidig kan eleverne bruge deres fremmedsprog i praksis både mundtligt og skriftligt.

Udvalgte professionshøjskoler

eTwinning kalder projektet for Teacher Training Institutions Initiative (TTI), og fra 2019-20 er det blevet et officielt og europæisk initiativ. For at sikre at uddannelserne får en god oplevelse, er det nationalt blevet begrænset til at omfatte en række udvalgte professionshøjskoler med dedikerede kontaktpersoner og konkret involverede undervisere. Indtil videre er UCN, Absalon og nu også UC SYD del af det europæiske initiativ.