Publiceret:
Plejefamilier løfter et stort ansvar for udsatte børn og unge. Familierne står ofte med mange komplekse problemstillinger, der kræver stærke kompetencer hos plejeforældrene.
Indtil nu har plejefamilier med en baggrund som faglært eller ufaglært haft mulighed for at efteruddanne sig uden egenbetaling på PUP. Ny politisk aftale giver nu også plejeforældre med en videregående uddannelse muligheden for efteruddannelse uden egenbetaling.
Faglig fordybelse og afprøvning af viden i fællesskab
På PUP kan plejeforældre tage et 2-årigt uddannelsesforløb, hvor plejeforældre én dag om ugen har mulighed for at lære om nyeste viden, få faglig fordybelse og bearbejde og afprøve det lærte i fællesskab med andre plejeforældre.
Fakta om ansøgningspuljen til PUP
Bred politisk aftale sikrer udmøntning af reserven til foranstaltninger på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet for 2021-2024.
Under temaet udsatte børn er det afsat midler til at finansiere en række uddannelsespladser til plejefamilier på Professionshøjskolernes Uddannelse til Plejefamilier (PUP)
- PUP er gratis for faglærte og ufaglærte plejeforældre
- Aftalen gør det muligt for plejeforældre med en videregående uddannelse at tage uddannelsen, uagtet om kommunen vurderer, at det er nødvendigt for den aktuelle anbringelse.
- Der afsættes 16,6 mio. kr. til en ansøgningspulje i perioden 2022-2024. De fleste pladser kan søges i 2023 og 2024
- Uddannelsen udbydes af Professionshøjskolerne VIA, UC SYD og i samarbejde med UC SYD på ZBC.
Kilder:
Hildur Marianne Edelberg
Uddannelseskonsulent for De Pædagogiske ArbejdsMarkedsUddannelser
UC SYD AMU
7266 3121 | hmed@ucsyd.dkElsa Munch Carlsen
Lektor og udviklingskonsulent
VIA University College
8755 1975 | emc@via.dk