Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Gang i efteroptaget til UC SYDs uddannelser

Publiceret:

Den 28. juli fik 1734 ansøgere tilbudt en studieplads på en af UC SYDs 15 uddannelser. Tallet var lidt lavere end i både 2020 og i 2019, og det er en tendens, der går igen på landsplan. Men tallene retter sig. UC SYD udbyder stadig ledige pladser til sommeroptaget, og når efteroptaget lukker og regnebrættet gøres op mod slutningen af september, tyder alt på, at mange flere har fået en studieplads.

Mange søger i efteroptaget
Studievalg Danmark har i forbindelse med sommerens optag sendt alle afviste ansøgere en besked om, at de stod klar til at hjælpe dem med vejledning.

– Vores arbejde med at fylde tomme studiepladser kombineret med Studievalg Danmarks råd og vejledning til afviste ansøgere har også i år en gunstig effekt. Der er stor interesse for vores uddannelser, og nu ser det virkeligt positivt ud. Vi tror, at vi gentager udviklingen i 2020, hvor et stort efteroptag førte til det højeste antal optagne på UC SYD i flere år, siger Alexander von Oettingen.

I Esbjerg er det bl.a. uddannelserne til fysioterapeut, jordemoder, sygeplejerske og laborant, der klarer sig godt i efteroptaget. I Kolding tyder udviklingen på, at alle 178 pladser på pædagoguddannelsen – ti flere end i 2020 –  bliver besat. I Haderslev har ernæring og sundhed, fysioterapeut- og specielt læreruddannelsen en rigtig god søgning,  og det samme er tilfældet med uddannelserne til socialrådgiver og sygeplejerske i Aabenraa.

Nej tak giver mulighed for andre
Hvert år er der ledige pladser, bl.a. fordi studerende siger nej tak til den studieplads, de har fået. Det giver mulighed for, at andre, der enten ikke fik søgt før fristens udløb 5. juli eller ikke kom ind på den uddannelse, de søgte, nu søger en studieplads på en af UC SYDs professionsbacheloruddannelser.

Der bliver søgt på både ledige studiepladser, hvor ansøgeren kan blive optaget med det samme med studiestart til september 2021 eller februar 2022, og på standby-pladser. Søger man en standby-plads, kommer man på venteliste og kan begynde på studiet, hvis en studerende springer fra sin studieplads. Får ansøgeren ikke en studieplads i år, er han eller hun garanteret en studieplads til næste års optagelse.

– De faldende ungdomsårgange og søgningen mod de større byer er særlige udfordringer for professionshøjskolerne i provinsen. Der er brug for velfærdsdimittender uden for de større byer, og derfor er det vigtigt, at vi med vores optag fortsat kan bidrage til balancen i Danmark ved at levere kvalificeret arbejdskraft til vores aftagere i vores region, fortsætter Alexander von Oettingen.

Stadig ledige pladser
Og han understreger, at der på trods af den gunstige udvikling i optaget stadig er ledige studiepladser, så der er ingen grund til at holde sig tilbage, hvis man er interesseret i at søge en studieplads på UC SYD.

Få overblikket over ledige studiepladser og standby-pladser her: https://www.ucsyd.dk/uddannelse/ledige-studiepladser

Flere informationer
Rektor Alexander von Oettingen, avoe@ucsyd.dk, 72 66 52 09.