Gå til hovedindhold

UC SYD tilbyder hjælp til kommuners flygtningeopgaver

Publiceret:

UC SYD står parat med en række tilbud for i samarbejde med kommunerne at løse nogle af de store velfærdsopgaver, der er opstået som følge af flygtningekrisen.
 
Regeringen har skønnet, at der efter påske er kommet 35.000 - 40.000 ukrainere til Danmark på flugt fra krigen. I kølvandet på flygtningestrømmen fra Ukraine er der brug for fokus på tryg modtagelse af både børn og deres forældre – typisk mor, fordi børnene og mor har sagt farvel til deres fædre og mænd og er kommet til et land, hvor de ikke taler sproget, og hvor alt er fremmed. 
 
UC SYD står parat til at bidrage til at løse nogle af de opgaver, der opstår, når de mange flygtninge, der kommer til Syd- og Sønderjylland, skal integreres bedst muligt.
 
UC SYD sender information til de kommunale jobcentre om, at der med særloven om midlertidig opholdstilladelse til personer, der er fordrevet fra Ukraine, er mulighed for undervisning og uddannelse – fx på UC SYDs internationale læreruddannelse. Og i maj er UC SYD vært for et seminar, der arrangeres af Psykologforum Sønderborg om, hvordan vi møder krigens børn i en dansk hverdag. Målgruppen for seminaret er personale i de fire sønderjyske kommuner Haderslev, Tønder, Sønderborg og Aabenraa.
 
Vigtige bindeled mellem flygtninge og danske samfund
Men UC SYD kan også bidrage med hjælp til at løfte lærere, pædagoger og socialrådgivere til at tage imod ukrainske flygtninge. 
 
Netop de fag repræsenterer vigtige bindeled mellem flygtningefamilier og det danske samfund, og UC SYD kan tilbyde Dansk som andetsprog, målrettede webinarer, kortere kurser og moduler i den pædagogiske diplomuddannelse til de mange, der på kort tid skal opkvalificeres til at varetage de mange akutte behov. 
 
– Vi ønsker at spille en rolle i Syd- og Sønderjylland. Vi ønsker at blande os og samarbejde med andre uddannelsesinstitutioner, med kommuner, den private sektor og med regionen om at løse vigtige samfundsudfordringer – præcis som vi har beskrevet det i vores strategi Med hoved, hånd og hjerte, siger rektor Alexander von Oettingen.
 
– Og det gælder i høj grad også den flygtningekrise, der er opstået efter Ruslands angreb på Ukraine. Vi mener, vi kan bidrage til at løse nogle af krisens opgaver – ikke bare med vores uddannelser og kurser, men også med fx rådgivning til lærere, der har særlig behov for læremidler til den nye målgruppe – eller ved at hjælpe kommunerne med at formidle studiejobs til de mange af vores studerende, som ønsker at bidrage til at løse kommunernes velfærdsopgaver. Og det er med de tilbud, vi nu rækker ud til kommunerne i vores optageområder – og med de tilbud, at vi ønsker at sige, at vi er parate til at bidrage. 
 
Flere oplysninger
Alexander von Oettingen, rektor, 72 66 52 09.