Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Professionsfestival 2023 CFU-sporet

En gratis og inspirerende dag med fokus på læse- og litteraturglæde.

Dagens program

8:30 – 9:00 Kaffe og rundstykker

9:00 – 10:00 Velkomst
Sted: Auditorium 1 (bygning 4, gang A)

10:15 – 11:00 Novel Engineering v/Lektor Tina Hejsel
Med Novel Engineering motiveres dine elever til at gå på opdagelse i tekster på en ny måde. Tina Hejsel vil introducere dig for Novel Engineering, der kort fortalt går ud på, at eleverne udpeger de udfordringer, som tekstens karakterer møder. Eleverne udtænker og konstruerer dernæst praktiske løsninger på de valgte udfordringer.

11:15 – 12:00 Spred litteraturglæde i klasselokalet 
v/Læremiddelforfatter og redaktør Kenneth Jakobsen Bøye
Kenneth Jakobsen Bøye vil med afsæt i en æstetisk tilgang til litteraturarbejde give dig konkrete ideer til, hvordan eleverne arbejder kreativt og sansende. Han vil tage udgangspunkt i den nyeste litteratur, som du også kan booke på mitCFU.

12:00 – 13:00 Frokost 

13:00 – 13:45 Sammen skaber vi læseglæde v/Forfatter Kim Ace
Bliv klædt godt på som formidler, når Carlsen fortæller om alle børns bøger. Og hør forfatter Kim Ace fortælle om sin nye serie Lukas O'Kult, der er en ny humoristisk, illustreret gyserserie til mellemtrinnet. 

14:00 – 15:00 Oplæg v/Anders Lund Madsen
Anders Lund Madsen giver et bud på, hvorfor professionerne er under pres – hvorfor er det ikke høj status og sexet at være lærer, pædagog eller socialrådgiver?


10:15 – 13.45 Open workshop “Vi bygger litteraturen” med Makedo v/CFUs konsulenter
Dagen igennem er der mulighed for at bygge med “Vi bygger litteraturen” med Makedo, som er et værktøj, hvor du kan bygge fantasifulde og kreative konstruktioner i genbrugsmateriale. Vi arbejder også med Makedo i matematik og naturfag.

CFU Makedo - Open Workshop