Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Skat - det er lige Malte

Mød 26-årige Malte, som er ved at uddanne sig til én af de nye, efterspurgte eksperter i skat. Han fortæller bl.a. om, hvorfor skatteuddannelsen er et godt match for ham, og hvad han synes, der er særligt godt ved den.

Publiceret:

Malte Stucke-Brander gik og overvejede, hvilken videregående uddannelse han skulle bygge på sin erhvervsuddannelse som salgsassistent.

-Jeg søgte en uddannelse med faglig fordybelse, og som ville give mig flere kompetencer til at løse administrative opgaver, siger Malte. 

En dag, mens han surfede rundt på UddannelsesGuidens hjemmeside, stødte han på den nyoprettede bachelor i skat. Og den fangede straks hans opmærksomhed.

-På mit tidligere arbejde havde jeg en vis berøringsflade med skat, da jeg havde ansvaret for at indberette en del tal til skattevæsenet. Derfor havde jeg en naturlig interesse for skatteområdet, fortæller Malte.

Jo mere Malte læste om skatteuddannelsen, jo mere stod det klart for ham, at den er så godt som skræddersyet til ham. For her får han nemlig store mængder af specialiseret viden om de områder, han går mest op i. 

Skat interesserer mig, og jeg synes, der er nogle spændende kerneområder i uddannelsen.

Malte

-Da jeg fandt frem til skatteuddannelsen, gik det op for mig, at den er et godt match for mig. For skat interesserer mig, og jeg synes, der er nogle spændende kerneområder i uddannelsen: Altså it, jura, samfund, kommunikation og regnskab. De områder siger mig rigtig meget, og dem får jeg lov til at fordybe mig i. Så derfor valgte jeg at søge ind på den.

Malte fortæller desuden, at der også er et par andre elementer, der har spillet ind på, hvorfor det lige nøjagtig blev skatteuddannelsen.

Der er stor efterspørgsel på os, når vi er færdige.

Malte

-En af mine motivationsfaktorer var også, at der er en vis jobsikkerhed for kandidater som os. Der er stor efterspørgsel på os, når vi er færdige. Og så var det også lidt attraktiv for mig, at det er en ny uddannelse, siger han. 

Malte, der læser en skatteuddannelse på UC SYD i Haderslev

God og virkelighedsnær

-Det, jeg specielt godt kan lide ved uddannelsen, er den gode og motiverende undervisning. Der er dygtige undervisere, som er gode til at formidle stoffet og levere god kvalitet i undervisningen. Og så trækker de ofte på erfaringer fra deres arbejdsliv hos Skat, hvilket er med til at gøre det hele mere virkelighedsnært og forståeligt, siger Malte og fortsætter:

-Jeg synes også, at uddannelsen har en god balance mellem teori og praksis. I undervisningen bliver vi blandt andet sat til at løse komplekse finansielle og juridiske problemstillinger i forhold til borgere og virksomheder, hvilket udfordrer mine analytiske evner og giver mig en endnu bedre forståelse af, hvordan jeg kan bruge teorien, vi lærer, i den virkelige verden. 

-Derudover er det også en fordel, at vi er så få på holdet. Det gør, at vi (underviserne og de studerende, red.) kommer hinanden mere ved. Og der er tid til og mulighed for, at vi kan stille spørgsmål til underviserne i og efter lektionerne, fortæller han.

Fremtiden er ikke nødvendigvis givet på forhånd

Selvom Malte synes, det er lidt tidligt at tænke over, hvad han helt præcis vil, når han er færdig med uddannelsen, har han alligevel en god idé om, hvad han tror, der kommer til at ske.

-Det er lidt tidligt at tænke på fremtidsplanerne, for vi er lige gået i gang, føler jeg. Men altså min ambition er nok i første omgang at få et job inden for Skat. Jeg kunne godt tænke mig at arbejde med enten sagsbehandling, kontrol eller inddrivelse. På længere sigt finder jeg måske et job i den private sektor, hvor jeg kan trække på den specialviden, som jeg har lært internt i Skat.

For som Malte rigtig nok pointerer, så sigter uddannelsen ikke udelukkende mod en karriere hos Skat: 

-Selvfølgelig er uddannelsen oprettet for at få nogle kandidater ind i Skat, men den henvender sig også til den private sektor. Idet uddannelsen giver mig en bred viden om mange områder og beskæftiger sig med flere fag som eksempelvis it, regnskab og forvaltningsret, ser jeg også en hel del muligheder med den, siger Malte.

Foto af studerende

Samfund

Bliv professionsbachelor i Skat

Vil du lære om jura, IT og kommunikation samt økonomi, regnskab og revision? Arbejd med både tal, samfund og mennesker. Tag uddannelsen i skat.
Foto af studerende

Samfund

Samfundsfaglige uddannelser

Interesserer du dig for, hvordan samfundet er skruet sammen? Og kan du godt lide fag som jura, politik og samfundsfag?