BEMÆRK
Tilmeldingen er bindende, når vi har modtaget den. Det er derfor nødvendigt, at du har din betalers accept, inden du tilmelder dig.
Bliver du forhindret, skal vi bede dig melde afbud. Vi refunderer ikke kursusudgiften ved afbud/fravær, men skolen har mulighed for at give pladsen til en anden.
Danskfagets dag
Eleven som kreativ producent
På danskfagets dag - Eleven som kreativ producent, vil du have mulighed for at få en masse ny inspiration til, hvordan du og dine elever kan arbejde med danskfaget. Der er mulighed for at blive klogere på en innovativ tilgang til faget med Novel Engineering, skabe Skrivelyst i klasserummet eller lave produktioner i forskellige modaliteter. Samt slutte af med et skud Læseglæde fra Lars Daneskov. Så kom på CFU og bliv inspireret sammen med en masse andre danskkollegaer.
Målgruppe: Dansklærere fra 0. kl. – 10. kl.
Sted: Campus Esbjerg
Dato: 21-11-2024 kl. 08.30-15.00
[ TILMELD / ANSØG ]
Husk også [Vælg Workshops]
Se beskrivelsen af de enkelte workshops herunder.
Pris:
PROGRAM
08.30-09.00 Ankomst - Kaffe/te og morgenmad
09.00-09.15 Velkomst
09.15-10.15 Elevens rolle som producent i danskfaget
– oplæg v. Tina Hejsel, Lektor og Ph.d. Stipendiat UC SYD
Oplægget sætter fokus på eleverne som producenter i danskfaget og vil forsøge at besvare følgende spørgsmål:
- Hvordan har det betydning for læringen?
- Hvilke styrker er det ved arbejde kreativt og eksperimenterende?
- Hvorfor er det vigtigt at producere i andre modaliteter, på lige fod med tekstmodaliteten?
- Hvordan skabes der mere motivation, ved de kreative arbejdsformer?
10.15-10.30 Pause
10.30-11.45 Workshoprunde 1. Vælg workshops samtidig med din tilmelding.
Workshop A: Skriv interaktive historier med Twine i SkoleTube
Workshop B: Novel Engineering
Workshop C: Skrivelyst - ideer til at skabe mere skrivelyst i klasserummet
11.45-12.30 Frokost
12.30-13.45 Workshoprunde 2. Vælg workshops samtidig med din tilmelding.
Workshop A: Skab historier med lyd og podcast
Workshop B: Novel Engineering
Workshop C: Skrivelyst - ideer til at skabe mere skrivelyst i klasserummet
13.45-14.00 Pause
14.00-15.00 Læseglæde og Læselede
Forfatteroplæg v. Lars Daneskov
I en verden, hvor telefonen er den direkte adgang til alt, bliver bogen stadig mere klemt. Bøger forbindes af mange børn og unge udelukkende med pligt og lektier. Ikke desto mindre nævner mere end halvdelen af de danske skolebørn, at noget så simpelt som humor faktisk vil kunne give dem lyst til at læse. Med eksempler fra både den nære virkelighed og egne bøger demonstrerer forfatteren Lars Daneskov, hvordan enhver bare ved at bruge sine øjne og sin fantasi kan åbne verden og gøre den sjovere for sig selv. Han slår også et slag for, at der ikke findes bøger, der er mere rigtige eller finere end andre. Hvis først vi som bekymret smagspoliti begynder at sætte ind der, bliver læseglæde meget let til læselede.
Workshoprunde 1
[Vælg Workshops]
Workshop A: Skriv interaktive historier med Twine i Skoletube
I denne workshop skal vi skabe fortællinger med programmet Twine. Vi kommer gennem hele processen, og der vil være masser af inspiration og skabeloner til arbejdet. Du skal selvfølgelig også lave en kort historie. Så du bliver klædt på til at sætte eleverne i gang med at producere interaktive fortællinger.
Instruktør: CFU konsulent Martin Bach Poulsen, UC SYD
- - - - - - - - - -
Workshop B: Novel Engineering
Deltag i en inspirerende fagdag om Novel Engineering, en banebrydende tilgang til danskfaget, der kombinerer læsning og kreativ problemløsning. Denne workshop vil præsentere dig for en undersøgende og innovativ metode til at engagere eleverne i læsning samt skabe autentiske og praktiske læringssituationer.
Hvad er Novel Engineering? Novel Engineering er en unik tilgang, hvor læsning af tekster kombineres med praktisk problemløsning, hvilket resulterer i udviklingen af innovative produkter, der adresserer problemstillinger i teksten. Dette skaber en dynamisk læringsoplevelse og stimulerer elevernes kreativitet og kritiske tænkning.
Forløb: Før, Under og Efter: På workshoppen vil du blive præsenteret for et omfattende forløb med Novel Engineering, der strækker sig over før, under og efter læsningen. Du vil få indsigt i, hvordan denne tilgang kan tilpasses indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen, hvilket giver dig konkrete redskaber til at implementere Novel Engineering i din undervisning.
Tværfagligt Samarbejde og Differentiering: Novel Engineering tilbyder ikke kun en ny måde at læse på, men det åbner også op for tværfagligt samarbejde. Workshoppen vil udforske, hvordan man kan integrere Novel Engineering i tværfaglige projekter og styrke differentieringsmulighederne for at imødekomme elevernes individuelle behov.
Autentisk Kommunikation og Anvendelsesorienteret Læring (APU): Novel Engineering understøtter autentisk kommunikation ved at opfordre eleverne til at skabe produkter, der reagerer på tekstens udfordringer. Workshoppen vil demonstrere, hvordan Novel Engineering fremmer anvendelsesorienteret og praksisnær læring, hvilket styrker elevernes evne til at anvende deres viden i virkelige situationer.
Instruktør: Helle Tietje, lærer på Varnæs Skole
- - - - - - - - - -
Workshop C: Skrivelyst - ideer til at skabe mere skrivelyst i klasserummet
Synes du også, det kan være svært at finde tid til skrivning i undervisningen? Synes du også, det kan være svært at tilrettelægge en skriveundervisning, der tilgodeser alle eleverne og hvor skrivningen både kan være legende, autentisk og vedkommende for eleverne?
Skrivning har lige så stor betydning for elevernes læring som læsning og for at eleverne skal blive gode og sikre skrivere, skal de skrive meget.
Vi vil dele vores egne erfaringer med at få mere skrivning ind i danskundervisningen med forskellige små - og store skriveaktiviteter og komme med bud til, hvordan I kan løfte elevernes skrivelyst og skriveglæde så vi kan få de små skrivehjerter til at banke.
Instruktører: Dorthe Rise & Ulla Maria Michaelsen fra "Litteratur til danskfaget"
Workshoprunde 2
[Vælg Workshops]
Workshop A: Skab historier med lyd og podcast
Denne workshop vil komme med en række bud på, hvordan du kan arbejde med at producere lydfortællinger og podcast. Der vil være inspiration til både korte og længere forløb. Du vil også få afprøvet udstyr og programmer til optagelse og redigering af lyd, så du bliver klædt på til at sætte eleverne i gang med at producere lyd i din undervisning.
Instruktør: CFU konsulent Martin Bach Poulsen, UC SYD
- - - - - - - - - -
Workshop B: Novel Engineering
- samme indhold som i workshoprunde 1
Workshop C: Skrivelyst - ideer til at skabe mere skrivelyst i klasserummet
- samme indhold som i workshoprunde 1