Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Professionsbachelor

Den digitale socialrådgiveruddannelse

Frihed til at studere - hvor og når det passer dig!

Få en praksisnær men fleksibel studietid

Adgangskrav og optag

Du skal opfylde de samme adgangskrav, uanset om du søger om optagelse på den almindelige socialrådgiveruddannelse i Esbjerg eller Aabenraa, eller om du søger optagelse på den digitale socialrådgiveruddannelse.

Søger du en uddannelse med praksisnær undervisning, men hvor du samtidig har en stor fleksibilitet i din dagligdag? Så er den digitale socialrådgiveruddannelse lige noget for dig! Selvom studiet primært består af digitale læringsrum, kommer du helt tæt på den virkelighed, som du skal ud at arbejde i, når du er færdiguddannet som socialrådgiver. 

Med den digitale socialrådgiveruddannelse har du mulighed for at:

  • Passe et deltidsarbejde, mens du studerer fuldtid.
  • Bo langt fra dit studie og slippe for lange pendlerture - mens du stadig modtager undervisning af høj kvalitet.
  • Tage en uddannelse tilpasset dine behov.

Du skal kun forvente fysisk fremmøde på Campus Esbjerg ca. 1-2 gange á 2-3 dages varighed i løbet af et semester. Så selvom uddannelsen ikke kan bryste sig af, at den er 100 % digital, kan vi vist godt blive enige om, at det er meget tæt på - og dét giver en høj grad fleksibilitet og frihed for dig som studerende.

Ansøg til den digitale socialrådgiveruddannelse

Søg inden den 15. marts kl. 12.00 i kvote 2.
Søg inden den 5. juli kl. 12.00 i kvote 1.

Hvad indebærer det at læse en digital uddannelse?

Som studerende på den digitale socialrådgiveruddannelse får du mulighed for en særlig fleksibilitet og frihed i dit studie, men det kræver til gengæld af dig, at du er:

  • Selvdisciplineret og god til at strukturere din tid.
  • God til at arbejde selvstændigt.
  • Samarbejdende og kan samarbejde på distancen.
  • Selvstændigt og aktivt deltagende, både i individuelt og gruppebaseret arbejde.

Din selvstændighed frigør tid til, at underviserne kan undervise online i mindre klynger og i det hele taget har mere fokus på vejledning og på at give feedback - så du har de bedste forudsætninger for at udvikle dig fagligt. Du vil derfor også få mulighed for tætte og løbende online dialoger med dine undervisere. Samtidig vil du også komme til at arbejde i studiegrupper, og de mange fælles arbejdsrum vil gøre, at du vil komme både dine undervisere og medstuderende ved, selvom I ikke sidder fysisk over for hinanden.

Spørgsmål om optagelse, adgangskrav og optagelse

Har du spørgsmål om optagelse, adgangskrav, udfyldelse af din ansøgning, SU eller til valg af studie?

Fordelene ved det digitale læringsrum

De digitale læringsrum inviterer naturligt nok ind i andre undervisningsformer end de fysiske læringsrum. Derfor vil du som studerende også opleve en undervisning, som udnytter netop de digitale muligheder for at komme helt tæt på udøvende socialrådgivere såvel som de mennesker, som du som færdiguddannet socialrådgiver vil møde i din dagligdag. Et par eksempler på det kan være:

  • Du bliver undervist fra et krisecenter, hvor du er i direkte dialog med socialrådgiverne og pædagogerne, som - digitalt - tager dig med rundt på krisecenteret. Her indgår en beboer måske også (og selvfølgelig under samtykke) i dialog med dig.
  • En erfaren socialrådgiver fra praksis deltager online som med-underviser gennem et helt semester i udvalgte undervisningssessioner, mens de mennesker, som du som socialrådgiver kommer til at møde i din praksis, også er med-undervisere i udvalgte online undervisningssessioner.

Sådanne muligheder vil typisk ikke kunne lade sig gøre i den fysisk baserede undervisning.

Digitale læremidler såsom videooptagelser og podcasts har også den fordel, at du kan genbesøge dem lige så ofte, du vil, og lige når det passer dig. Med de digitale produktioner som støtte til din læringsproces får du dermed et endnu mere fleksibelt studie.

Skal jeg være en rigtig IT-haj, hvis jeg gerne vil læse på den digitale socialrådgiveruddannelse?

Nej, det behøver du ikke at være. Vi klæder dig løbende på, så du kan anvende de digitale læremidler, og vi stiller de nødvendige digitale platforme og teknologier til rådighed - helt gratis. Det eneste, du skal sørge for, er at have en PC eller MAC med et godt webcam.

Helt normal - bare digital

Den digitale socialrådgiveruddannelse er tilrettelagt som ethvert andet SU-berettiget fuldtidsstudie svarende til en 40-timers arbejdsuge. Uddannelsen følger også de samme optagelseskrav samt studieordning og bekendtgørelser som den ordinære socialrådgiveruddannelse. Det betyder også, at du skal i en praktik på 20 uger på uddannelsens 4. semester.

Undervisnings- og vejledningsrettede aktiviteter er placeret på hverdage, typisk i tidsrummet mellem kl. 8-15.

Praktik

Praktikken foregår på et godkendt praktiksted i UC SYDs område (Esbjerg, Varde, Billund, Vejen, Kolding, Haderslev, Aabenraa, Tønder og Søndeborg) eller i udlandet. Dispensation for dette kan kun ske efter forudgående aftale med UC SYD.

Kontakt os:

Lektor

Tina K H Nielsen (THAR)

Julie Jessen, socialrådgiver, banner 2

Læs mere om socialrådgiveruddannelsen

Bliv socialrådgiver

Vil du hjælpe borgere, der kæmper med tunge problemer? Lære at forstå mekanismerne bag, og vide hvordan du kan hjælpe? Tag uddannelsen til socialrådgiver.