Støt den unge på vejen til at gennemføre en ungdomsuddannelse eller komme i beskæftigelse
- Lær hvordan du hjælper den unge med at følge sin uddannelsesplan.
- Få metoder til at inddrage både den unge og de tilknyttede områder i planen.
Vil du følge og støtte unge til fastholdelse på en ungdomsuddannelse eller i beskæftigelse, og vil du også hjælpe med at sætte den unge i centrum for Den kommunale ungeindsats? Så er modulet som koordinerende kontaktperson for unge i tværgående sammenhænge for dig.
På baggrund af Folketingets "Aftale om bedre veje til uddannelse og job" iværksatte kommunerne i august 2019 Den kommunale Ungeindsats (KUI). Som en del af den skulle der etableres en kontaktpersonordning. Kontaktpersoners rolle er at hjælpe de unge med at følge deres uddannelsesplan. Denne plan og brugen af den er omdrejningspunktet for samarbejdet mellem den unge og kontaktpersonen.
Med dette modul får du de faglige forudsætninger til at skabe en sammenhængende ungeindsats på tværs af uddannelses-, beskæftigelses- og socialindsatsen. Som kontaktperson kommer du til at trække på alle kommunens fagligheder for at give den bedst mulige støtte til den unge. Du vil lære, hvordan det er at arbejde i en kompleks virkelighed med mange fagligheder i spil, og hvordan du guider den unge og støtter den unge i at følge sin uddannelsesplan.
Det får du indsigt i på dette modul:
- Kontaktpersonens rolle og funktion samt metoder til fastholdelse og motivation i forhold til realisering af udsatte unges uddannelsesplan.
- Hvordan du vurderer den unges behov for støtte og efterfølgende etablerer samarbejde med den unges netværk og koordinerer de tværgående indsatser.
- Hvordan du støtter den trinvise progression af den unges skridt i uddannelsesplanen.
- Hvordan du skaber en professionel relation samt tager højde for magtaspekter og etik i forhold til kontaktpersonens opgaver og ansvar.
- Hvordan du håndterer komplekse og udviklingsorienterede problemstillinger, og hvordan du fungerer som bindeled mellem aktørerne i indsatsen.
Modulet er et valgfrit modul på Diplom i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning, men kan også tages selvstændigt.
De vigtige detaljer
På nedenstående side finder du alt, hvad du skal vide om til- og afmelding til vores efter- og videreuddannelsesmoduler, samt eksamener og udgifter.
Er du interesseret i at få op til 10.000 kr. årligt til videreuddannelse? Så læs mere her.
Tilmeld dig her
Koordinerende kontaktperson
Nedenfor kan du se hvor og hvornår, vi udbyder modulet. Tryk på + for mere information
- Slutdato: 05.12.2025
- Bedømmelse: Skriftlig prøve
- Pris: kr. 12.800
- Kursusnummer: EH13-25106
Undervisningsdatoer mm.
Modulet starter onsdag den 20.8.25 kl. 10.00-15.00 med en fysisk fremmødedag for alle på Campus Kolding. Derefter vil der være undervisning følgende onsdage: 27.8.25, 3.9.25, 17.9.25, 1.10.25, 22.10.25, 29.10.25 kl. 9.00-14.00. Derudover skal reserveres 10.9.25, 24.9.25 og 8.10.25 fra 9.00-15.00 til hjemmearbejdsdage, hvor den studerende skal arbejde med en underviserstillet opgave og eksamensopgave. Aflevering af skriftlig opgave den 5.12.25. Ingen mundtlig eksamen. Undervisningen er tilrettelagt som fremmødeundervisning, hvor fremmødet både kan være fysisk og online. Som online-deltager følger du og er en del af undervisningen, der foregår i undervisningslokalet, men du gør det fra din PC derhjemme. Dog forventes det, at alle møder fysisk frem på første dag den 20.8.25.