Du kan trygt tilmelde dig de moduler eller kurser, du gerne vil læse. Vi tilpasser undervisningen, så den kan gennemføres online eller lever op til de sundhedsfaglige retningslinjer, der gælder på det tidspunkt, undervisningen kan starte op på campus igen.
Du vil blive orienteret om undervisningsformen inden første undervisningsdag.
Bliv professionel vejleder af børn, unge og voksne
Lær at anvende vejledningsmetoder og redskaber
Lær at vurdere vejledningsindsatser og vælge relevante løsningsmodeller.
Bliv klædt på til tværfagligt samarbejde omkring vejledningsforløb.
Hjælp børn, unge og voksne med at finde fodfæste i uddannelsessystemet eller arbejdslivet.
Når mange døre står åbne, kan det være svært at vælge . Det er her den professionelle vejledning kommer ind i billedet.
På uddannelsen i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning (DUEK) lærer du at anvende vejledningsmetoder og redskaber, så du kan tilrettelægge og gennemføre vejledningsaktiviteter, herunder håndtere manglende motivation og læringsmodstand. Du vil blive klædt på til at kunne varetage vejlederrollen i det tværprofessionelle samarbejde.
Du vil få overblik over uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet, og du vil få indblik i vejledningens samfundsmæssige betydning, så du bliver i stand til at vurdere og diskutere vejledningsindsatser.
Fakta om uddannelsen
Type
:
Diplomuddannelse
ECTS
:
60
Økonomi
:
Egenbetaling
Varighed
:
Typisk 3 år på deltid. Maksimalt 6 år
Adgangskrav
:
Videregående uddannelse + 2 års erhvervserfaring
Beliggenhed
:
Typisk på vores campus i Kolding
Hør, hvad en UU-vejleder har fået ud af uddannelsen
Tanja Skøtt er UU-vejleder i Kolding Kommune, og her kan du høre, hvad hun har fået ud af at læse en Diplom i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning (DUEK).
Jeg er UU-vejleder, og jeg har på uddannelsen lært, at vejledning er et komplekst område. Det er både pædagogik, psykologi, filosofi og etik, og så skal det bruges, hvor det giver mening for den enkelte, for vi er alle forskellige.
Tanja Skøtt, UU-vejleder
Studerene på Diplom i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning
Digital DUEK - når du vil læse online
Som den eneste professionshøjskole udbyder vi en digital vejlederuddannelse. Vi kalder den digital DUEK.
Undervisningen foregår hovedsageligt online, men du bliver ikke overladt til dig selv. Du indgår i et fællesskab med andre studerende på modulet og samarbejder i et forpligtende fællesskab med andre om at løse opgaverne. Der indgår 2-3 fremmødedage, hvor den første er en opstartsdag, og de øvrige er opsamlingsdage. Denne form kaldes Blended learning.
Du vil møde en struktureret undervisning med stor variation. Der vil indgå bl.a. undervisningsvideoer, powerpoints med tale, mange forskellige opgavetyper og digitale diskussioner. Underviserne er til stede på 'Its learning' med jævne mellemrum for at give feedback og feedforward.
Kontakt os for at høre mere om muligheden for onlinestudie på diplomuddannelsen i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning.
Du kan læse mere om undervisningsformen i folderen Blended learning.
Foto: Kristine Zederkof
Hør hvordan et online-modul banede vej til drømmejobbet
Kristine Zederkof var skeptisk over at skulle læse et modul online. Men Kristines fordomme om online undervisning blev hurtigt skudt ned. Og allerede inden hun er færdig med sin Diplom i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning, scorede hun drømmejobbet som vejleder.
Jeg er blevet positivt overrasket over, at jeg sagtens kan lære på den her måde. Og så er der den kæmpe fordel, at jeg altid kan vende tilbage til undervisningen og diskussionerne igen, fordi de bliver optagede og gemt.
Diplomuddannelsen i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning er normeret til 1 år. Det betyder, at uddannelsen tager et år, hvis du studerer på fuld tid. De fleste vælger dog at læse på deltid i 3 år, så der er plads til familie- og arbejdsliv. Du kan vælge at læse over en endnu længere periode, så længe du afslutter uddannelsen inden for seks år fra den dag, du starter.
Uddannelsen består af 3 obligatoriske moduler , 2-3 valgfrie moduler og et obligatorisk afgangsprojekt, som i alt udgør 60 ECTS-point. De valgfrie moduler og afgangsprojektet giver dig mulighed for at specialisere dig i forhold til en bestemt funktion, profession eller branche. Du kan vælge valgmoduler uden for uddannelsens område – dog højst 15 ECTS.
Som studerende på Diplom i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning tilmelder du dig ikke en hel diplomuddannelse på én gang. Du tilmelder dig derimod løbende modulerne i det tempo, der passer dig.
Er du ny studerende, skal du ved første tilmelding til et modul vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring.
Se oversigten over obligatoriske og valgfrie moduler på Diplom i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning længere nede på denne side.
For at komme ind på diplomuddannelsen i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning på UC SYD skal du have afsluttet en videregående uddannelse mindst på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller en akademiuddannelse.
Derudover forudsætter diplomuddannelsen i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.
Forsøgsordning
Fra den 1. august 2019 og til og med den 31. juli 2022 kører Uddannelses- og Forskningsministeriet en forsøgsordning. Den gør, at du ikke behøver at have to års relevant erhvervserfaring efter den adgangsgivende uddannelse for at starte på en diplomuddannelse, hvis du opfylder disse krav:
Du har en akademiuddannelse
Du har mindst fire års relevant erhvervserfaring
Du er i relevant beskæftigelse ved optag på uddannelsen
Diplomuddannelser i Danmark skal betales af dig selv eller din arbejdsgiver. I særlige tilfælde har du mulighed for at få SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte). Det kan du læse mere om på www.svu.dk.
Du betaler løbende for din uddannelse, hver gang du tilmelder dig et modul på vores hjemmeside.
Vi udbyder også uddannelsen som rekvirerede forløb med deltagelse af flere ansatte fra samme arbejdsplads. Vi kan tilbyde jer særligt tilrettelagte forløb, der vil gøre det muligt for ansatte på samme arbejdsplads at deltage i et fælles forløb. Læs mere om at få et skræddersyet forløb til din virksomhed.
Obligatoriske moduler
Her kan du læse om og tilmelde dig de obligatoriske moduler på Diplom i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning.
Grethe er faglig leder for videreuddannelse indenfor vejledning til f.eks. studievejledere og UU-vejledere, og indenfor beskæftigelse til f.eks. socialrådgivere, jobcentermedarbejdere og konsulenter.
Er du i tvivl, om du skal vælge en akademi- eller en diplomuddannelse? Har du brug for en individuel kompetencevurdering? Eller har du spørgsmål til tilmeldingsfrister, optagelseskrav, dokumentation, SVU eller ECTS? Så kontakt vores studievejleder.
Tager hun ikke telefonen, så send en mail. Så vender hun tilbage hurtigst muligt.