Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Få studievejledning til efter- og videreuddannelse

Vi giver dig svarene på dine spørgsmål

Studievejledning til efter- og videreuddannelse

Overvejer du at videreuddanne dig? Men mangler du lidt mere vejledning og afklaring, inden du beslutter dig?

Vi har samlet svarene på mange af de spørgsmål vores studievejleder på Efter- og videreuddannelsen møder, når hun vejleder vores kommende studerende. Hvilket niveau skal du læse på? Hvilken uddannelse skal du vælge? Opfylder du adgangskravene? Og hvad koster det?

Finder du ikke de svar, som du har brug for herunder, eller har du brug for personlig vejledning, så er du velkommen til at ringe eller maile til vores studievejleder på Efter– og videreuddannelsen.

Hvilken type uddannelse, skal du vælge?

Mandelig studerende på UC SYD Efter- og videreuddannelse

Vejledning til efter- og videreuddannelse

Hvad er en akademiuddannelse?

En akademiuddannelse giver dig nye kompetencer til at løse opgaverne i dit nuværende job mere kvalificeret. Uddannelsen er på niveau med en erhvervsakademiuddannelse.
Kvindelig studerende på UC SYD Efter- og videreuddannelse

Vejledning til efter- og videreuddannelse

Hvad er en diplomuddannelse?

Med en diplomuddannelse bygger du ovenpå din bachelor- eller professionsbacheloruddannelse. Du får mulighed for at specialisere dig fagligt eller udvide din faglighed indenfor et nyt område.

Hvordan foregår undervisningen?

Når du læser et akademi- eller diplommodul hos UC SYD, er det oftest på deltid, men du har også mulighed for at læse på fuld tid. Du kan oftest også vælge mellem forskellige undervisningsformer - fysisk fremmøde, blended learning og online undervisning.

Er det meget anderledes at læse en akademi- eller diplomuddannelse?

Når du læser en akademi- eller diplomuddannelse har du som minimum to års relevant erhvervserfaring. Her ligger en stor forskel fra at læse en professionsbacheloruddannelse. For netop din erhvervserfaring har stor betydning i uddannelsen, fordi du i undervisningen hele tiden arbejder med at koble teori med praksis.

Bliv også klogere på

ECTS - hvad er det?

ECTS betyder European Credit Transfer and Accumulation System, og det er et internationalt pointsystem, som angiver den arbejdsbelastning, som et uddannelsesforløb er normeret til.

ECTS-point måler ikke fagligt niveau eller sværhedsgrad, men hvor stor en samlet arbejdstid, du skal forvente at bruge for at gennemføre et forløb.

Alle akademi- og diplomuddannelser er på 60 ECTS-point.

Læs mere om: ECTS-point

Individuel kompetencevurdering (IKV) - hvad er det?

Har du viden, færdigheder og kompetencer, som du ikke har papir på? Med en individuel kompetencevurdering kan du søge om at få anerkendt de kompetencer, du har erhvervet uden for det etablerede uddannelsessystem.

Individuel kompetencevurdering kaldes også realkompetencevurdering og er en vurdering af dine reelle kompetencer i forhold til en bestemt uddannelse eller et modul i uddannelsen.

Læs mere om: Individuel kompetencevurdering.

Tilmelding - hvordan gør jeg?

Du tilmelder dig et akademimodul, diplommodul, kursus eller konference på vores hjemmeside under det enkelte modul, kursus eller konference. Den præcise tilmeldingsfrist for diplom- og akademimoduler finder du under det enkelte modul.

Læs mere: Sådan tilmelder du dig.

Stadig i tvivl?

bliv klogere på, hvad en videreuddannelse kan gøre for dig. Læs, hvordan du kan finde tiden til at læse, og få de gode argumenter, der overtaler dig selv, familien og din leder. Hør også hvad andre har fået ud af videreuddanne sig hos os.

Flere spørgsmål? Kontakt vores studievejleder

Studievejleder

Anne Maria Rønholt (AMRO)

Resumé

Er du i tvivl, om du skal vælge en akademi- eller en diplomuddannelse? Har du brug for en individuel kompetencevurdering? Eller har du spørgsmål til tilmeldingsfrister, optagelseskrav, dokumentation, SVU eller ECTS? Så kontakt vores studievejleder.

Tager hun ikke telefonen, så send en mail. Så vender hun tilbage hurtigst muligt.