Savner du og dine sprogkollegaer faglig inspiration og opkvalificering af kulturdimensionen i jeres undervisning?
Vil du være med til at udvikle professionel fremmedsprogsundervisning på din skole, der er i tråd med nyere forskning og udviklingsperspektiver med fokus på interkulturel kompetence og tværfaglighed i sprogfagene?
På modulet opnår du kompetencer til at analysere, reflektere over, vurdere og udvikle din egen og dine kollegers fremmedsprogsundervisning gennem integration af fremmedsprogsdidaktisk viden og praksiserfaring.
Målet er at (op)kvalificere din sprogundervisning med særligt fokus på den interkulturelle dimension og styrke elevernes udvikling af interkulturel kommunikativ kompetence bl.a. gennem kulturmøder og autentiske tekster.
Dette arbejde kræver dybdegående viden om det komplekse forhold mellem kultur, samfund og sprog i relation til forskellige kultursyn, semantiske og didaktiske læremidler samt om kulturdidaktiske teorier inden for fremmedsprogsområdet.
Du bliver introduceret til nyere teorier om og didaktiske tilgange inden for interkulturel kommunikation, Content and Language Integrated Learning (CLIL) og tværfaglige og tværkulturelle samarbejder.
Det får du indsigt i på dette modul:
- Egen og elevers kulturforståelse fra et dannelsesperspektiv, overblik over forskellige modeller og definitioner og tilgange til kultur og til kulturstudier – og hvordan de anvendes i en didaktisk kontekst.
- Begreber som bl.a. nationale vs. transnationale kulturtilgange, stereotyper og fordomme, etno- og eurocentrisme – og disses betydning i læremidler og for elevernes udvikling af interkulturel kommunikativ kompetence på alle niveauer, fra 1. klasse til 3.g.
- Content and Language Integrated Learning (CLIL) med fokus på den interne og tværsproglige tværfaglighed i sprogfagene.
- Sproglige og kulturelle grænser og hvordan vi faciliterer frugtbare sprog- og kulturmøder i klasseværelset, samt undersøge digitale platforme, der understøtter kulturarbejdet på tværs af landegrænser.
- Analysere og didaktisere autentiske tekster – skønlitteratur og multimodale tekster – med henblik på at udvikle en kultur- og fremmedsprogsdidaktik, der er med til at fremme elevernes interkulturelle kommunikative kompetencer, perspektivbevidsthed, kritisk literacy og empati.
Modulet er et valgmodul på Pædagogisk Diplomuddannelse, men kan også tages selvstændigt.
De vigtige detaljer
På nedenstående side finder du alt, hvad du skal vide om til- og afmelding til vores efter- og videreuddannelsesmoduler, samt eksamener og udgifter.
Er du interesseret i at få op til 10.000 kr. årligt til videreuddannelse? Så læs mere her.
Tilmeld dig her
Interkulturel kommunikativ kompetence og tværfaglighed i sprogfagene
Nedenfor kan du se hvor og hvornår, vi udbyder modulet. Tryk på + for mere information
- Slutdato: 23.01.2026
- Bedømmelse: Skriftlig + mundtlig prøve
- Pris: kr. 12.800
- Kursusnummer: EH06-25121
Undervisningsdatoer
Der er undervisning 8 gange 4 timer (10 ECTS). Undervisningsdag onsdag. Dertil kommer gruppevejledning. På undervisningsdage skal der beregnes fremmøde kl. 9.00 - 15.00, hvor der er undervisning og studieaktiviteter. Skriftlig opgave afleveres den 15. december 2025. Eksamen afholdes i uge 3, 2026. De konkrete datoer for undervisning og eksamen meldes ud efter tilmeldingsfristen 1. juni 2025.
- Slutdato: 15.01.2027
- Bedømmelse: Skriftlig + mundtlig prøve
- Pris: kr. 13.100
- Kursusnummer: EH06-26118
Undervisningsdatoer mm.
Der er undervisning 8 gange 4 timer (10 ECTS). Dertil kommer gruppevejledning. På undervisningsdage skal der beregnes fremmøde kl. 9.00 - 15.00, hvor der er undervisning og studieaktiviteter. Aflevering af skriftlig opgave den 15. december 2026. Mundtlig eksamen afholdes i uge 2, 2027. De konkrete datoer for undervisning og eksamen meldes ud efter tilmeldingsfristen 1. juni 2026.