Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Akademiuddannelse i offentlig forvaltning og administration

Vær med til at forme fremtidens velfærdssamfund

  • Få den nyeste viden om den offentlige sektors udvikling og kompleksitet.
  • Lær at indgå som specialiseret administrativ medarbejder, og bliv sikker i din sagsbehandling.
  • Bliv en eftertragtet medarbejder, og åbn nye døre for videreuddannelse og specialisering.   

Brænder du for at løse komplekse opgaver, og vil du udvikle et helhedsorienteret syn på den offentlige sektor?

Mere specialisering og øget kompleksitet i sundhedsvæsenet og det offentlige kalder på nye kompetencer hos medarbejderne – kompetencer som du får på akademiuddannelsen i offentlig forvaltning og administration. 

Du vil lære at koordinere og varetage nogle af de mange opgaver, som hver dag bliver behandlet i velfærdssamfundet. Det kræver både, at du kan holde hovedet koldt og træffe selvstændige beslutninger. Derfor har dit uddannelsesforløb både et teoretisk fundament samt praktiske øvelser, som tager udgangspunkt i dine konkrete arbejdsfunktioner efter endt uddannelse. Målet er derfor, at du kan indgå i opgaveløsning og arbejdet fra første dag efter endt uddannelse.

Når du afslutter uddannelsen, har du ret til at anvende betegnelsen AU i Offentlig administration og forvaltning eller den engelske betegnelse: Academy Profession (AP) Degree in Public Administration.

Fakta om uddannelsen

  • Navn : Akademiuddannelse i offentlig forvaltning og administration
  • Type : Akademiuddannelse
  • Varighed : Typisk 3 år på deltid (60 ECTS). Maksimalt 6 år
  • Adgangskrav : En studie- eller erhvervsforberedende uddannelse + 2 års erhvervserfaring
  • Beliggenhed : Typisk på vores campusser i Kolding, Haderslev, Aabenraa og Esbjerg
  • Økonomi : Egenbetaling

Praktiske informationer

Uddannelsens varighed

Akademiuddannelsen er normeret til 1 år. Det betyder, at uddannelsen tager et år, hvis du studerer på fuld tid. De fleste vælger dog at læse på deltid i 3 år, så der er plads til familie- og arbejdsliv. Du kan vælge at læse over en endnu længere periode, så længe du afslutter uddannelsen inden for seks år fra den dag, du starter.

Akademiuddannelsen i ledelse er niveaumæssigt indplaceret som en Videregående VoksenUddannelse (VVU), og du vil således kunne læse videre på diplomniveau efter gennemført uddannelse.

Sådan tilmelder du dig

Akademiuddannelsen er ikke en samlet pakke men en uddannelse, som du selv sætter sammen alt efter, hvilke moduler du vælger at tilmelde dig. Du kan også kombinere med moduler fra andre akademiuddannelser.

Er du ny studerende, skal du ved første tilmelding til et modul huske at vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring.

Adgangskrav og optagelse

For at blive optaget på modulerne på uddannelsen skal du have gennemført en studie- eller erhvervsforberedende uddannelse, som for eksempel en gymnasial uddannelse eller en erhvervsuddannelse (EUD). Derudover skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.

Har du andre eller tilsvarende forudsætninger, kan du optages på baggrund af en individuel kompetencevurdering. Læs mere om realkompetencevurdering her.
 
For at gå til prøve i afgangsprojektet skal du have taget moduler svarende til 50 ECTS.

Økonomi

Akademiuddannelser i Danmark skal betales af dig selv eller din arbejdsgiver. I særlige tilfælde har du mulighed for at få SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte). Det kan du læse mere om på www.svu.dk.

Du betaler løbende for din uddannelse, hver gang du tilmelder dig et modul på vores hjemmeside.

Placering af uddannelsen på din arbejdsplads

Vi udbyder også uddannelsen som rekvirerede forløb med deltagelse af flere ansatte fra samme arbejdsplads. Vi kan tilbyde jer særligt tilrettelagte forløb, der vil gøre det muligt for ansatte på samme arbejdsplads at deltage i et fælles forløb uanset forskelle i adgangskravene. Læs mere om at få et skræddersyet forløb til din virksomhed.

Studievejledning

Få råd og vejledning til at vælge den rigtige efter- og videreuddannelse. Vi har samlet de vigtigste oplysninger til dig, der har spørgsmål til dit studievalg. Du kan også kontakte vores studievejleder for personlig vejledning.

De vigtige detaljer

På nedenstående side finder du alt, hvad du skal vide om til- og afmelding til vores efter- og videreuddannelsesmoduler, samt eksamener og udgifter. 

Er du interesseret i at få op til 10.000 kr. årligt til videreuddannelse? Så læs mere her.

Obligatoriske moduler

Der udbydes ingen i øjeblikket.

Valgfrie moduler

Har du spørgsmål? Kontakt os

Margrethe Cæsar Bjerg

Studieleder

Margrethe Cæsar Bjerg (MCBJ)

Anne Maria Rønholt

Studievejleder

Anne Maria Rønholt (AMRO)

Er du i tvivl, om du skal vælge en akademi- eller en diplomuddannelse? Har du brug for en individuel kompetencevurdering? Eller har du spørgsmål til tilmeldingsfrister, optagelseskrav, dokumentation, SVU eller ECTS? Så kontakt vores studievejleder. Tager hun ikke telefonen, så send en mail. Så vender hun tilbage hurtigst muligt.