Gå til hovedindhold

Akademiuddannelse i ungdoms- og voksenundervisning

UC SYD Videreuddannelse

Læring i øjenhøjde 

  • Bliv en bedre underviser for unge og voksne.
  • Lær at koble teori om undervisning, didaktik og læring til praksis. 

Drømmer du om at undervise modne og erfarne elever i dit fag? Med Akademiuddannelsen i ungdoms- og voksenundervisning bliver du uddannet til at undervise voksne på erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser, social - og sundhedsuddannelser eller produktionsskoler.

Uddannelsen i ungdoms- og voksenundervisning er dog ikke begrænset til de offentlige institutioner, og du kan med de erhvervede kompetencer også styrke dine vejlednings- og undervisningskompetencer i for eksempel sport, kultur og folkeoplysning. 

Fakta om uddannelsen

  • Navn : Akademiuddannelse i ungdoms- og voksenundervisning
  • Type : Akademiuddannelse
  • Varighed : Typisk 3 år på deltid (60 ECTS). Maksimalt 6 år
  • Adgangskrav : En studie- eller erhvervsforberedende uddannelse + 2 års erhvervserfaring
  • Beliggenhed : Typisk på vores campusser i Kolding, Haderslev, Aabenraa og Esbjerg 
  • Økonomi : Egenbetaling 

Sådan sammensætter du en Akademiuddannelse i ungdoms- og voksenundervisning

Akademiuddannelsen er normeret til 1 år. Det betyder, at uddannelsen tager et år, hvis du studerer på fuld tid. De fleste vælger dog at læse på deltid i 3 år, så der er plads til familie- og arbejdsliv. Du kan vælge at læse over en endnu længere periode, så længe du afslutter uddannelsen inden for seks år fra den dag, du starter. Uddannelsen består af obligatoriske fagmoduler og valgfrie fagmoduler.

Akademiuddannelsen bliver afsluttet med et afgangsprojekt.
Akademiuddannelsen i ungdoms- og voksenundervisning er niveaumæssigt indplaceret som en Videregående VoksenUddannelse (VVU), og du vil således kunne læse videre på diplomniveau efter gennemført uddannelse.

Sådan tilmelder du dig

Akademiuddannelsen er ikke en samlet pakke men en uddannelse, som du selv sætter sammen alt efter, hvilke moduler du vælger at tilmelde dig. Du kan også kombinere med moduler fra andre akademiuddannelser.

Er du ny studerende, skal du ved første tilmelding til et modul huske at vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring.

Vil du læse online hjemmefra? Så tilbyder vi, at du kan læse de enkelte moduler over nettet. Kontakt os for at høre mere om muligheden for netstudie på Akademiuddannelsen i ungdoms- og voksenundervisning. 

Praktiske informationer

Adgangskrav og optagelse på Akademiuddannelse i ungdoms- og voksenundervisning

For at komme ind på Akademiuddannelsen i ungdoms- og voksenundervisning på UC SYD, skal du i forvejen have gennemført en studie- eller erhvervsforberedende uddannelse, som for eksempel gymnasium eller en erhvervsuddannelse. 

Derudover skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse. 
Hvis du ikke opfylder disse krav, kan du muligvis optages på dispensation efter en individuel vurdering. Læs mere om realkompetencevurdering her.

Økonomi

Akademiuddannelser i Danmark skal betales af dig selv eller din arbejdsgiver. I særlige tilfælde har du mulighed for at få SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte). Det kan du læse mere om på www.svu.dk.
Du betaler løbende for din uddannelse, hver gang du tilmelder dig et modul på vores hjemmeside.

Placering af uddannelsen på din arbejdsplads

Vi udbyder også uddannelsen som rekvirerede forløb med deltagelse af flere ansatte fra samme arbejdsplads. Vi kan tilbyde jer særligt tilrettelagte forløb, der vil gøre det muligt for ansatte på samme arbejdsplads at deltage i et fælles forløb uanset forskelle i adgangskravene. Læs mere om at få et skræddersyet forløb til din virksomhed.

Obligatoriske moduler

Afgangsprojekt, Akademiuddannelse i Ungdoms- og voksenundervisning

ECTS: 10

Læs mere

AVG Blended learning Fuldtid

ECTS: 10

Læs mere

Didaktik og undervisningsmetode

ECTS: 10

Læs mere

Læring og deltagerforudsætninger

ECTS: 10

Læs mere

Underviserrollen

ECTS: 10

Læs mere

Valgfrie moduler

Har du nogle spørgsmål?

Kirsten Skaastrup

Faglig leder, Videreuddannelsen

Kirsten Skaastrup (KSKA)

Anna Maria (Trine) Rønholt

Studievejleder

Anne Maria Rønholt (AMRO)