Gå til hovedindhold

CFU

Center for Undervisningsmidler

Kulturformidling

- få kulturen ind i skolen
01

Kulturformidling

Kulturteamet arbejder på at finde så mange kulturtilbud som muligt til skolerne. Vi deler vores tilbud op i

  • Kultur for børn
  • Kultur med børn
  • Kultur af børn

Det betyder, at vi tilbyder skolekoncerter til skoler, kan rådgive om valg af teaterforestillinger, er tovholder for "Med Skolen I Biografen", tilbyder skoler at få en huskunstner på besøg, arrangerer filmfestivaler, korstævner og meget mere.

Kulturteamet kan også løse større bestilte opgaver. Eksempelvis kan nævnes, at vi af de 4 sønderjyske kommuner blev købt til at arrangere kulturelle aktiviteter for børn og unge under temaet: Den kulturelle intelligens.

Vi er også gået ind i et samarbejde med kommuner om at udvikle "den kulturelle rygsæk" og "kulturpakker".

Endelig er Kulturteamet igangsætter og tovholder for større grænseoverskridende dansk-tyske projekter.

Kulturteamet er altid åbne overfor at indgå i udviklingen af nye kulturtilbud, som kan være med til at styrke hverdagen i skolen.

02

Kulturtilbud

Med Skolen i Biografen

Der er stadig ledige pladser til nogle forestillinger! Onlinebestilling her.

Reservationer foretaget inden den 28.8, har modtaget ’Adgangsbilletter’ pr. mail i dagene 7. - 11.9 (tjek evt. også dit spamfilter, hvis ikke den er i indbakken).  Har du derfor endnu intet hørt fra os, bedes du kontakte CFU, Mai Borup Uhre. 

Kend en kunstner til 1/4 pris

Kulturtilbud

Kend en kunstner til 1/4 pris

Et "Kend en kunstner"-forløb dækker en 40 timers aftale med en kunstner fra vores katalog, hvoraf de 33 timer er sammen med børnene og resten op til de 40 timer dækker møder og forberedelse inden besøget. Skolens pris er 7.032 kr. + kunstnerens transport og evt. overnatning.

Med Skolen i Biografen 2017-18

Kulturtilbud

Med Skolen i Biografen

Med Skolen i Biografen 2017-2018 er et tilbud om at flytte undervisningen fra klasseværelset til biografsalen. Ordningen er et samarbejde mellem Det Danske Filminstitut, danske filmudlejere, tilmeldte kommuner, lokale biografer og Center for Undervisningsmidler.

LMS

Kulturtilbud

Musik i Tide - Levende Musik I Skolen (LMS)

Den landsdækkende Skolekoncertordning: Musik i Tide, som hører under Levende Musik i Skolen i Århus er et tilbud, som går ud på, at børn fra indskoling til og med 9. klasse får 1 koncert om året. Koncerterne foregår ude på de enkelte skoler eller i velegnede lokale kulturinstitutioner.

Udkant på forkant

Inspirationsmateriale

Udkant på forkant

Et fødekædeprojekt for kunsttalenter i grænselandet. Udkant på forkant har en vision om at finde og pleje de kunsttalenter, som spirer i grænselandet.

 

03

Teateranmeldelser

Teaterkontaktpersoner har været til Teaterfestival i Sønderborg og anmeldt forestillinger – læs anmeldelserne i denne pdf.

Har du også lyst til at dele anmeldelser af teaterforestillinger for børn og unge med os her på siden, er du meget velkommen til at maile dem til mbch@ucsyd.dk

04

Kulturteamet på CFU

Birgitte Boelt

Birgitte Boelt

Kulturkonsulent

  • Kulturformidling
  • LMS områdekonsulent
  • Telefon: +45 7266 5930
  • E-mail: bboe@ucsyd.dk

 


 

Mai Borup Uhre

Mai Borup Uhre

Kultursekretær