Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning
 • Om UC SYD
 • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

 • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
 • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
 • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

CFU

Center for Undervisningsmidler

Kulturformidling

- få kulturen ind i skolen

01

Kulturformidling

Organisering af kunst og kultur i dagtilbud – en procesmodel

Mangler du idéer til, hvordan en proces for kvalificering af pædagogers arbejde med kunst og kultur i dagtilbud kan organiseres? Det kan du nu finde inspiration til i et nyt værktøj, udviklet af UC SYD som en del af projektet ”Impuls og fordybelse”, der er en del af Slots- og Kulturstyrelsens initiativ Tidlig kulturstart.

Find værktøjet her: https://slks.dk/.../vaerktoejskasse-til-en-tidlig...

Procesmodel Tidlig Kulturstart

Procesmodellen kan bruges af kommunale konsulenter og professionshøjskoler til at planlægge et forløb, der både styrker samspillet mellem daginstitutioner og lokale kunstnere eller kulturinstitutioner, og som samtidig forankrer dette i forvaltningen i en netværksstruktur med fokus på deling af viden og udvikling af praksis.

Tidlig kulturstart understøtter, at flere børn i dagtilbud møder kunst og kultur. Initiativet gennemføres med sparring fra
Skoletjenesten - videncenter for eksterne læringsmiljøer


 

CFU-kulturtilbud

Gå ikke glip af vores kulturtilbud

Tilmeld dig CFUs nyhedsbrev og marker interesseområdet "Kulturformidling" - så får du vores kulturtilbud så snart de annonceres.

Du kan tilmelde dig her: http://cfulink.dk/nyhedsbrev

02

Kulturtilbud

Med Skolen I Biografen - skoleåret 2021-2022

Grundet corona åbner vi først for onlinebestilling mandag den 23. august 2021 kl. 9.00 på mitCFU (den endelige spilleplan synliggøres allerede på mitCFU fredag den 18. juni).

Som hjælp til din planlægning har vi et foreløbigt udkast til spilleplan klar. Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i datoer frem til den 23. august 2021.

Har du spørgsmål, må du endelig kontakte Mai Borup Uhre.

Kend en kunstner til 1/4 pris

Kulturtilbud

Kend en kunstner til 1/4 pris

Et "Kend en kunstner"-forløb dækker en 40 timers aftale med en kunstner fra vores katalog, hvoraf de 33 timer er sammen med børnene og resten op til de 40 timer dækker møder og forberedelse inden besøget. Skolens pris er 7.032 kr. + kunstnerens transport og evt. overnatning. Vi henviser til...
MSIB

Kulturtilbud

Med Skolen I Biografen (MSIB)

Med Skolen I Biografen er et tilbud om at flytte undervisningen fra klasseværelset til biografsalen. Ordningen er et samarbejde mellem Det Danske Filminstitut, danske filmudlejere, tilmeldte kommuner, lokale biografer og Center for Undervisningsmidler.
LMS - Musik i Tide

Kulturtilbud

Musik i Tide - Levende Musik I Skolen (LMS)

Den landsdækkende Skolekoncertordning: Musik i Tide, som hører under Levende Musik i Skolen i Århus er et tilbud, som går ud på, at børn fra indskoling til og med 9. klasse får 1 koncert om året. Koncerterne foregår ude på de enkelte skoler eller i velegnede lokale kulturinstitutioner. I vores...
Udkant på forkant

Inspirationsmateriale

Udkant på forkant

Et fødekædeprojekt for kunsttalenter i grænselandet. Udkant på forkant har en vision om at finde og pleje de kunsttalenter, som spirer i grænselandet. Gennem et kunstnerisk netværk skal talenterne tages ved hånden og gives de muligheder og den støtte, som gør, at talenterne kan udvikle sig og få...

 

03

Teateranmeldelser

Teaterkontaktpersoner har været til Teaterfestival i Sønderborg og anmeldt forestillinger – læs anmeldelserne i denne pdf.

Har du også lyst til at dele anmeldelser af teaterforestillinger for børn og unge med os her på siden, er du meget velkommen til at maile dem til mbch@ucsyd.dk

04

Kulturteamet på CFU

Kulturteamet arbejder på at finde så mange kulturtilbud som muligt til skoler og dagtilbud. Vi deler vores tilbud op i

 • Kultur for børn
 • Kultur med børn
 • Kultur af børn

Det betyder, at vi tilbyder skolekoncerter til skoler, kan rådgive om valg af teaterforestillinger, er tovholder for "Med Skolen I Biografen", tilbyder skoler og dagtilbud at få en huskunstner på besøg, arrangerer filmfestivaler, korstævner og meget mere.

Det betyder, at vi tilbyder skolekoncerter til skoler, kan rådgive om valg af teaterforestillinger, er tovholder for "Med Skolen I Biografen", tilbyder skoler og dagtilbud at få en huskunstner på besøg, arrangerer filmfestivaler, korstævner og meget mere.

Kulturteamet kan også løse større rekvirerede opgaver – og indgår gerne i et samarbejde med  kommuner, kulturinstitutioner, kulturaktører m.m.

Vi er også gået ind i et konkret og samarbejde med kommuner om at udvikle og tilbyde "den kulturelle rygsæk".

Endelig er Kulturteamet igangsætter og tovholder for større grænseoverskridende dansk-tyske projekter.

Kulturteamet er altid åben overfor at indgå i udviklingen af nye kulturtilbud, som kan være med til at styrke hverdagen i skole og dagtilbud.


 

Birgitte Boelt

Birgitte Boelt

Kulturkonsulent

 • Kulturformidling
 • LMS områdekonsulent
 • Telefon: +45 7266 5930
 • E-mail: bboe@ucsyd.dk

 


 

Mai Borup Uhre

Mai Borup Uhre

Kultursekretær

 

05

Nyhedsbrev

Du kan tilmelde dig CFUs nyhedsbrev, hvor du kan markere interesseområdet Kulturformidling, så får du en nyhedsmail en gang i mellem.