Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning
 • Om UC SYD
 • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

 • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
 • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
 • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Realkompetencevurdering

Få adgang til videreuddannelse med dine individuelle kompetencer erhvervet uden for uddannelsessystemet.

Få anerkendt de kompetencer, du ikke har papir på

Har du viden, færdigheder og kompetencer, som du ikke har papir på? Er du interesseret i en akademiuddannelse eller en diplomuddannelse? Så er individuel kompetencevurdering en mulighed for dig.

Du kan søge om at få anerkendt de kompetencer, du har erhvervet uden for det etablerede uddannelsessystem - f.eks. viden og færdigheder, du har erhvervet gennem erhvervsarbejde, tillidshverv, udlandsophold, deltagelse i kursus- og uddannelsesaktiviteter (f.eks. højskole og folkeoplysning), deltagelse i frivilligt arbejde, deltagelse i fritidsaktiviteter eller lignende.

Hvad er individuel kompetencevurdering?

Individuel kompetencevurdering kaldes også realkompetencevurdering og er en vurdering af dine reelle kompetencer i forhold til en bestemt uddannelse eller et modul i uddannelsen. Den uddannelsesinstitution, der udbyder uddannelsen, foretager vurderingen.

Du kan søge om at få anerkendt dine individuelle kompetencer i forhold til:

 • Adgangskrav til en akademiuddannelse eller en diplomuddannelse
  Du kan søge om at få vurderet, hvorvidt dine individuelle kompetencer kan sidestilles med adgangskravene til den uddannelse, du ønsker optagelse på. Det gælder både kravet om adgangsgivende uddannelse og kravet om mindst to års relevant erhvervserfaring. Hvis dine individuelle kompetencer anerkendes, får du et adgangsbevis.
   
 • Kompetencebevis
  Du kan søge om at få vurderet, hvorvidt dine individuelle kompetencer kan sidestilles med et eller flere moduler af en akademiuddannelse eller en diplomuddannelse. Hvis dine individuelle kompetencer anerkendes, får du kompetencebevis(er).
   
 • Uddannelsesbevis
  Du kan søge om at få vurderet, hvorvidt dine individuelle kompetencer kan sidestilles med en hel uddannelse. Hvis dine individuelle kompetencer anerkendes, får du et uddannelsesbevis.

Læs mere i bekendtgørelsen.

Vejledning og ansøgningsskema

Du er velkommen til at kontakte vores studievejleder for at få en indledende samtale og vejledning om din baggrund og dine muligheder. Her kan du også få vejledning til ansøgning, information om bilag, betaling, tidsfrister og klageadgang.

Download:

Anne Maria Rønholt

Studievejleder

Anne Maria Rønholt (AMRO)

Er du i tvivl, om du skal vælge en akademi- eller en diplomuddannelse? Har du brug for en individuel kompetencevurdering? Eller har du spørgsmål til tilmeldingsfrister, optagelseskrav, dokumentation, SVU eller ECTS? Så kontakt vores studievejleder.

Tager hun ikke telefonen, så send en mail. Så vender hun tilbage hurtigst muligt.