Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau
  • Skræddersyede forløb For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

25-års jubilæum: Der er stadig rift om ergoterapeuter fra Esbjerg

Ergoterapeutuddannelsen i Esbjerg fejrer 25-års jubilæum. En stærk lille uddannelse, som har stor betydning for velfærden, kunne ikke undværes i det sydjyske. Siden er der sket en enorm udvikling. 

Publiceret:

Der manglede ergoterapeuter i det sydjyske, da ergoterapeutuddannelsen for 25 år siden blev etableret i Esbjerg. Samtidig blev der et stadigt større behov for ergoterapeuternes evner til at hjælpe mennesker med funktionsnedsættelser til at fungere bedre i dagligdagen.

Studieleder Inger Langvad holder tale

Tirsdag fejrede ergoterapeutuddannelsen 25-års jubilæum. Selv om Sydjylland siden har fået omkring 60 uddannede ergoterapeuter om året, er ledigheden stadig i bund, oplyser studieleder Inger Langdal.

- Der er kommet mange flere ergoterapeuter. Nu kan de besætte de fleste stillinger. Det har været godt for området, siger hun.

Ventede på uddannelsen
Dorthe Uhrbrand var en af de studerende på den første årgang af uddannelsen. En uddannelse hun og flere af hendes studiekammerater alene kunne tage, fordi den kom til Esbjerg.

Dimittender fra første årgang på ergoterapeutuddannelsen

- Jeg ventede på, at uddannelsen skulle komme til Esbjerg, for den kreativitet, der ligger i at tage udgangspunkt i det enkelte menneske og hjælpe vedkommende med at få en bedre hverdag, tiltalte mig meget, fortæller Dorthe Uhrbrand, som boede på Fanø med mand og børn.

Hun arbejder i dag i Esbjerg Kommune med teknologiske hjælpemidler til alternativ kommunikation for mennesker uden eller med nedsat taleevne.

Udvikling i rivende hast
I løbet af de 25 år har uddannelsen udviklet sig i rivende hast. Den blev etableret som en underafdeling af uddannelsen i Holstebro og har gået gennem diverse fusioner. Undervejs har den udviklet sig fra en overvejende praktisk uddannelse til en professionsbacheloruddannelse, som bygger på forskning og evidens. Men stadig med omfattende kontakt til sygehuse, genoptrænings- og rehabiliteringscentre, kommuner og de mange andre steder, hvor ergoterapeuter arbejder og skaber udvikling for mennesker.

- Det er en lille, men stærk uddannelse i det store samarbejdsprojekt det er at sikre velfærden i Danmark, siger studieleder Inger Langdal.  

Ergoterapeutuddannelsen

Ergoterapeuter hjælper mennesker, der er fysisk, psykisk eller socialt udfordrede, med at få en velfungerende hverdag.

Uddannelsen til ergoterapeut tager 3,5 år.