Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau
  • Skræddersyede forløb For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Årsmøde: Hvordan skal vi lave pædagoguddannelse i fremtiden?

Det var spørgsmålet, da alle Danmarks pædagoguddannelser mødtes til deres første årsmøde i Kolding torsdag den 1. marts – med et særligt fokus på de kommende læreplaner for dagtilbud.

Publiceret:

Salen var fyldt, da UC SYD’s prorektor, Alexander von Oettingen, bød velkommen med et citat fra Rousseau: ”Vi kender ikke barndommen”.

Deltagere på pædagoguddannelsens årsmøde 2018

Så var scenen sat for oplæg og diskussioner om, hvordan vi skal indrette pædagoguddannelsen fremover, og hvad de kommende læreplaner for dagtilbud vil betyde. De forventes vedtaget ved lov til sommer.

Anne Krogh er uddannelseschef på UCN

-Vi samler alle interessenter om uddannelsen, fordi det er vigtigt at drøfte med undervisere, aftagere, faglige organisationer og studerende: Er der det helt rigtige vidensgrundlag på pædagoguddannelsen i forhold til tidens og fremtidens behov? sagde Anne Krogh, som er uddannelseschef for pædagoguddannelsen på UCN i Nordjylland.

Flere af deltagerne på mødet var fra landets kommuner, som forbereder sig på at implementere læreplaner for dagtilbud i år.

-Jeg er kommet af nysgerrighed og for at suge information til mig. Jeg står for processen med læreplaner i dagtilbuddene i Stevns Kommune, og jeg tænker, at hvis nogen må vide, hvad der kommer, er det professionshøjskolerne, sagde Birgit Bjørkman fra sin plads midt i salen.

Men også oplæg fra kontorchefen for dagtilbud i Børne og socialministeriet, Christina Barfoed-Høj, bidrog til at kaste lys på, hvad der er på vej.

Christina Barfoed-Høj fortalte om de kommende læreplaner

-Vi er ved at spore os ind på, hvad der kommer, og vi skal lave en udviklingsplan til politikerne frem mod lovens forventede vedtagelse i juni, sagde Birgit Bjørkman.

Desuden bød dagen på faglige oplæg fra pædagogiske eksperter og workshops om eftermiddagen for alle deltagerne, som i pauserne kunne netværke og se sig om på ’markedspladsen’.

Markedspladsen - her kunne der netværkes

På den måde fik pædagoguddannelserne og deres interessenter torsdag kastet et langt blik frem i tiden og drøftet, hvad pædagoger fremover skal kunne.

-Det er centralt ikke kun for os i sektoren eller for kommunerne og institutionerne, men også for de børn, der begynder i dagtilbud i morgen, i overmorgen og i fremtiden, sagde Alexander von Oettingen.