Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Anna fra Nordsjælland flytter til Esbjerg for at blive socialrådgiver: - Jeg elsker Jylland

De fleste unge strømmer til København og Aarhus for at studere. Men ikke 23-årige Anna Elvine Willer Anker. Hun vil til Esbjerg – også selvom hun efterlader både familie og venner i Nordsjælland.

Publiceret:

Esbjerg over København. 

Det er de færreste unge, som vælger provins over storby, når de jagter uddannelse.

Men det er netop et valg, som 23-årige Anna Elvine Willer Anker har truffet. I stedet for at lade populære København være topprioritet, er hun gået målrettet efter at gøre Esbjerg til sin studieby.

Efter sommerferien starter hun derfor på socialrådgiveruddannelsen på UC SYD i en by, som ligger over 300 kilometer fra hjemmet i Hørsholm i Nordsjælland.

Jeg elsker Jylland, og jeg elsker stemningen i havnebyer. Og i Esbjerg kommer jeg endda til at få så meget mere end stemning og smuk natur. Hér er der også kultur, men uden storbystress.

Anna

Kommende socialrådgiverstuderende

Vil væk fra præstation og pres

Og det er netop storbystress, som hun gerne vil undgå. For efter at have snuset til det er Anna blevet sikker på, at det ikke skal være én af ingredienserne i hendes liv.

- Jeg læste kort tid på Copenhagen Business Academy, og jeg blev træt af karakterræset. Det blev for stort et pres på mig, at det hele tiden handlede om at præstere – og om at være bedst og hurtigst. Og så synes jeg, at alting går alt for hurtigt i en by som København, siger hun.

Derfor vendte Anna tilbage til drømmen om at blive socialrådgiver – og drømmen om at bo i Jylland.

Jeg drømmer om at gøre en forskel for andre mennesker som socialrådgiver. Og jeg vil gerne gøre det så godt som muligt, men jeg vil også have det godt imens. Der skal derfor være tid og plads til afslapning, og dét tror jeg, Esbjerg vil kunne give mig.

Anna

Kommende socialrådgiverstuderende

Selvom det ikke er flertallet, som har det som Anna, tror hun langt fra, at hun er den eneste. Derfor synes hun, det er vigtigt at sige højt.

- Jeg synes, det er vigtigt at komme ud med budskabet om, at vi også er nogle unge mennesker, som gerne vil flytte til provinsen for at studere, siger Anna.

En ny start på livet

Lige om lidt vinker Anna farvel til livet i Hørsholm, hvor hun har både venner og familie tæt på. Og det har da heller ikke været helt nemt for de mennesker, som er tæt på hende, at forstå beslutningen om at vælge Vestjylland til – og Nordsjælland fra.

- Både min søster og nogle af mine venner synes, at det er nederen, at jeg flytter så langt væk. Men de har også sagt, at de selvfølgelig er glade på mine vegne, siger Anna og fortsætter:

Jeg er da godt klar over, at er chance for, jeg til tider vil føle mig ensom. Men det handler om selv at gøre en aktiv indsats for at skabe et socialt netværk, og det ser jeg som en spændende udfordring. Så jeg har tænkt mig at deltage i sociale arrangementer på UC SYD og tjekke foreningerne ud og se, hvad det kan bringe med sig.

Anna

Kommende socialrådgiverstuderende

Ét andet sted, hvor Anna har mulighed for at finde venner, er i hendes nye hjem. Hun har nemlig valgt at leje sig ind i ”A Place to Esbjerg”, som er et nyt boligbyggeri, der er tegnet af Bjarke Ingels Group og indrettet med møbler fra HAY. Hér er der intet mindre end 314 lejligheder, sky-restaurant, fællesområder og café.

- Jeg har valgt ”A Place to Esbjerg”, fordi jeg tænker, at jeg hér vil kunne møde en masse andre unge mennesker, som jeg har noget til fælles med. Og jeg flytter ind i midten af august, så har jeg lidt tid til at udforske området og resten af byen, inden jeg starter på socialrådgiveruddannelsen i september. 

Selvom farvellet til Nordsjælland måske vil gøre ondt i starten, er Anna sikker på, at hej’et til Esbjerg vil gøre godt på sigt.

Jeg synes, det er megaspændende at prøve at stå på egne ben for første gang og så endda et helt nyt sted i landet. Det vil uden tvivl gøre mig stærkere. Og så betyder det også, at jeg kan få en helt ny start. Dét eventyr glæder jeg mig til.

Anna

Kommende socialrådgiverstuderende

Ledige studiepladser

Du kan nå det endnu. Der er stadig ledige studiepladser på socialrådgiveruddannelsen med studiestart i februar.