Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau
  • Skræddersyede forløb For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Dobbelt op på lærerdrømme

Publiceret:

Interessen for at starte på UC SYD’s læreruddannelse i januar er overvældende. 95 er allerede optaget, og flere kan nå at komme til.

44 studerende begyndte på UC SYD's læreruddannelse, da man for første gang indførte studiestart i januar 2016. I januar 2017 bliver tallet væsentligt højere. 95 er allerede optaget på lærerstudiet, og uddannelsen modtager fortsat ansøgninger.

Vi havde forventet en stor interesse, men at optage over dobbelt så mange som sidst, det er alligevel en overraskelse.

Lars Breinholt, institutchef på læreruddannelsen.

Da der den 13. december var velkomstmøde for de kommende lærerstuderende, der har valgt at læse i Esbjerg, var det den samme drøm, der gik igen: Drømmen om at gøre en forskel.

At gøre en forskel

Jeg har egentlig en detailuddannelse bag mig, men for nylig sagde jeg mit job op, fordi jeg gerne ville noget andet. Jeg har hele tiden tænkt, at det der med at lære fra mig og arbejde med mennesker, det er jeg er god til. Jeg har selv oplevet gode lærere, der har gjort en forskel i mit liv. Nu vil jeg gerne ud og gøre den samme forskel for andre.

Jeppe fra Ribe.

Fodboldtræning skabte drømmen

For Morten, der bor i Bramming, kom lærerdrømmen, da han begyndte at arbejde som fodboldtræner. Morten synes, at det er helt oplagt for ham at tage læreruddannelsen med den særlige idrætsprofil, som tilbydes i Esbjerg.

For mig er der ikke noget bedre end at være med til at skabe og følge børns udvikling; at se hvordan mennesker kan flytte sig - uanset om det så er fodbold eller noget andet. Der er ikke noget bedre end at gøre en forskel i andres liv.

Morten fra Bramming.

Meningsfuldt arbejde

Også Line, Charlotte og Mette har valgt læreruddannelsen, fordi de gerne vil gøre en forskel for mennesker. Alle tre har de erfaring med at undervise børn.

Jeg er egentlig uddannet dyrepasserassistent, men et job som hjælpepædagog for nogle børn fik mig til at se, hvor spændende og meningsfuldt det er at arbejde med mennesker og undervisning.

Charlotte, der netop er flyttet fra Kolding til Esbjerg

Fordeling af ansøgere

Samlet set har UC SYD's læreruddannelse optaget 95 ansøgere, fordelt således: 22 på den 100% digitale uddannelse, 38 på den delvist digitale i Haderslev og 35 på den ordinære læreruddannelse i Esbjerg. I januar 2016 blev der optaget 44 studerende.

Kontakt

Institutchef Lars Breinholt, læreruddannelsen, UC SYD 
7266 5003 | lbso@ucsyd.dk