Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Eat Your Peas

1. - 3. klasse

Eat Your Peas er et godt bud på en fælles bog i den tidlige sprogstart. Bogen giver god mulighed for at repetere grundlæggende ordforråd om mad, bevægelsesudsagnsord og forskellige navneord.

Denne sjove farverige billedbog skildrer en middagskamp mellem pigen, Daisy og hendes mor. Hvis der er én ting, Daisy ikke vil spise, er det hendes ærter! Hvad skal det til for at få hende til at spise sine grøntsager? En zoologisk have, 22 chokoladefabrikker, alle de raketskibe, hun vil have, eller ingen skole nogensinde igen? Daisy påpeger for sin mor, at hun jo heller ikke spiser sine rosenkål, og historien tager en uventet vending, og Daisy og hendes mor ender begge med at få, hvad de bedst kan li', nemlig is.

"Eat Your Peas" & "Let's get started!"
"Eat Your Peas" & "Let's get started!"

Fortællingen bruger i høj grad humor til at levere sin pointe. En humor, der understøttes af layoutet med de mange ærter, samt måden hvorpå der zoomes ind på Daisy og hendes mor. Læsningen stilladseres af de mange gentagelser og billedikoner i teksten, der giver bogen en multimodal, rebusagtig karakter.

Bogen kan bruges både som fælles højtlæsning i kombination med nedenstående YouTube-video, og senere til individuel og læsning i par. Færdige flashcards og et detaljeret forløb støtter op om en legende tilgang til at arbejde med sætningsstrukturer som likes og dislikes og ordforråd er om food, dyr og de daglige rutiner.

Find forløbet i ressourcebogen, Let's get started! Engelsk med billedbøger i indskolingen. Bogen indeholder en masse gode ideer til arbejdet med billedbøger i engelsk og en hurtig indføring i teorierne, og ikke mindst et konkret forløb til Eat Your Peas.