Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning
 • Om UC SYD
 • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau
 • Skræddersyede forløb For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

 • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
 • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
 • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
 • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Fængslet er fortid: Nu hjælper Even andre udsatte

Even Ramsland læser til pædagog og arbejder i den frivillige forening Recovery Bulls. Her hjælper man misbrugere, kriminelle og andre udsatte borgere tilbage på ret kurs – og Even har prøvet det hårde liv på egen krop.

Publiceret:

For seks år siden kom Even Ramsland ud af fængslet efter at have afsonet en dom på to år. Det var kulminationen på en tilværelse som misbruger og kriminel, men det var også et vendepunkt: Nu skulle det nemlig være slut, og det blev det også.

Even Ramsland fra Recovery Bulls

Even tog 10. klasse, fortsatte med en HF på VUC og er i dag pædagogstuderende på UC SYD i Esbjerg og ansat i foreningen Recovery Bulls, der arrangerer idrætsaktiviteter for udsatte borgere.

- Det er et personligt kald for mig at arbejde med mennesker og hjælpe dem til et bedre liv. Det styrker mig. Jeg er så privilegeret, at jeg får løn for det her. I princippet ville jeg gøre det gratis! Men at kunne leve af min hobby og passion, det er fantastisk. Så det giver mig rigtigt meget. Det giver mening.

Også fagligt giver det mening, fordi Even kan koble teorien fra pædagoguddannelsen til den praksis, han møder i foreningen.

Recovery Bulls er dannet med det formål at give mennesker mulighed for at rykke sig fra et meget problematisk til et bedre liv. Og Even giver gerne et godt eksempel på den bevægelse.

Dennis

- Dennis kom til os og havde siddet hjemme foran sin computer i ti år. Mere eller mindre. Det bliver man ikke særligt atletisk af, og det var han heller ikke blevet. Da han kom var han en stor mand. Vi spillede meget fodbold, da han kom, og det bedste sted at stille ham var i målet. Det viste sig at han var rigtigt god til at stå på mål, og han fik øgenavnet Muren. Det har udviklet sig til, at han i dag går med oprejst pande og har fået selvværd og mod på mere her i livet. Han har været i nogle praktikker og det er faktisk endt med, at han er kommet i lønnet arbejde som chauffør, hvilket var hans drøm. Det viser, hvad idræt og fællesskab kan, siger Even.

Et fodboldhold fra KRYDS CUP 2018

De seneste par år har Recovery Bulls afholdt KRYDS CUP, hvor udsatte spiller mod studerende fra Esbjergs uddannelsesinstitutioner, bl.a. UC SYD, hvor Even selv går.

-Nogle kan måske have den holdning, at dem, der går på Rybners for eksempel, er nogen anderledes mennesker, der ser anderledes ud og snakker anderledes. Når man mødes på en fodboldbane, hvor alle er lige, ser man måske, at dem der går derovre er helt almindelige drenge.

Så glemmer jeg det aldrig

Faktisk oplever Even også sit arbejde som en daglig reminder til sig selv om, hvad han kom fra, og hvor langt han er kommet.

-Der er en stor indre motivation forbundet med det, jeg laver. Recovery Bulls har været med til at holde mig selv på den rette bane. Og jo længere væk fra det, jeg kommer, jo vigtigere er det for mig at have en føling med, hvordan det var dengang. For så glemmer jeg det aldrig.

Fakta

 • Recovery Bulls arbejder lige nu på at oprette en ny afdeling i Slagelse.
 • Foreningens midler kommer fra Socialstyrelsen, Esbjerg Kommune, TrygFonden og private sponsorer. 
 • Læs mere på recoverybulls.dk.