Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Fem dimittender fra sundhedsuddannelserne får sjælden udmærkelse

Flotte præstationer gennem hele uddannelsen og bachelorprojekter ud over det sædvanlige. Fem tidligere studerende på UC SYD blev hædret for ekstraordinære præstationer på deres studier.

Publiceret:

Fem dimittender fra henholdsvis fysioterapeutuddannelsen i Haderslev, bioanalytikeruddannelsen i Esbjerg og sygeplejerskeuddannelsen i Aabenraa har gjort det exceptionelt godt i løbet af deres uddannelse.

Fem dimittender fra sunduddannelserne får udmærkelse
Fra venstre er det bioanalytiker Danni Jakobsen, sygeplejerske Karen Steensen og fysioterapeuterne Jakob Nørgaard Rasmussen, Lene Johanne Rieder Lange og Christine Palm Hansen

Fysioterapeuterne Jakob Nørgaard Rasmussen, Christine Palm Hansen og Lene Johanne Rieder Lange, sygeplejerske Karen Steensen og bioanalytiker Danni Jakobsen har opnået en udmærkelse på deres eksamensbevis, som UC SYD uddeler for første gang i år. Kun to procent af dimittenderne fra UC SYD opnår den hæder.

Onsdag blev de fem dygtige sundhedsuddannede fejret med bobler og kransekage på UC SYD i Haderslev. Her opfordrede institutchef for sundhedsuddannelserne Heidi Have de unge talenter til at blive ved med at udvikle sig.

- Min opfordring er, at I skal holde fast og videreudvikle jer, så I ender som ekstraordinært dygtige fysioterapeuter, sygeplejerske og bioanalytiker, sagde hun.

Niveau ud over det sædvanlige
UC SYD har tildelt udmærkelsen blandt andet på baggrund af deres bacheloropgaver, som alle har et højt niveau over det sædvanlige.

Sygeplejerske modtager udmærkelse
Institutchef Heidi Have overrækker en lille gave til sygeplejerske Karen Steensen

Sygeplejerske Karen Steensen har undersøgt, hvordan sygeplejerske har indflydelse på livskvalitet blandt patienter med hjerteflimmer.

- Overordnet mangler der fokus på livskvaliteten, siger Karen Steensen, som selv kan bruge sin viden til at hjælpe hjertepatienter til højere livskvalitet, da hun har fået arbejde på afdelingen for hjertesygdomme på Aabenraa Sygehus.

Analyse af kræftceller
Bioanalytiker Danni Jakobsen har sammen med to studiekammerater undersøgt, hvordan bioanalytikere kan bruge digital analyse af vævsprøver til at vurdere, hvor hurtigt kræftceller vil vokse.

Bioanalytiker modtager udmærkelse
Bioanalytiker Danni Jakobsen får et par ord med på vejen fra institutchef Heidi Have

De lavede opgaven i samarbejde med patologisk afdeling i Sønderborg. Afdelingen har købt udstyret, som vil kunne spare mange ressourcer, da læger i dag vurderer analyserne. Endnu er man dog ikke er begyndt at bruge udstyret systematisk – netop på grund af at man skal finde den optimale måde at bruge det på. Derfor bidrager projektet med vigtig viden. Danni Jakobsen arbejder nu på afdelingen.  

Fysioterapeuterne Jakob Nørgaard Rasmussen, Christine Palm Hansen og Lene Johanne Rieder Lange undersøgte, om konditionstræning har en effekt på sklerosepatienters træthed, og om guidet træning fra for eksempel en fysioterapeut betyder noget.

fysioterapeuter modtager udmærkelse
Fysioterapeuterne Jakob Nørgaard Rasmussen, Lene Johanne Rieder Lange og Christine Palm Hansen har skrevet bacheloropgave sammen

Undersøgelsen indgår i et ph.d.-projekt, som bliver offentliggjort til sommer. Derfor må de tre fysioterapeuter ikke sige noget om, hvad de kom frem til.

Udover fremragende bachelorprojekter skal de studerende gennem hele deres studietid have vist flotte præstationer for at opnå en udmærkelse.

Udmærkelse

Udmærkelsen er et officielt dokument, som de unge får med deres eksamensbevis og kan bruge på cv og i ansøgninger resten af deres arbejdsliv. De studerende bliver indstillet til udmærkelsen af deres vejleder ud fra deres bacheloropgave. Studielederen på uddannelsen kigger derefter på deres præstationer gennem hele deres studietid, hvorefter uvildige forskere læser bacheloropgaverne igennem for at tjekke at kvaliteten er høj nok.

Yderligere oplysninger

Kontakt institutchef Heidi Have
Telefon: 7266 2841
E-mail: HHAV@ucsyd.dk