Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Hoppelines julekalender vil få børn til at bevæge sig hver dag i december

Chokoladen bliver skiftet ud med dans, leg og bevægelse, når det populære Hoppeline-univers bliver til en julekalender. Hver decemberdag forkæles pædagoger, forældre og hele landets børn med gratis glæder i form af bevægelsesfortællinger, julesange – og andre overraskelser.

Publiceret:

”Det skal danses væk. Det skal danses væk. Fødderne skal danse”, synger kvinden med de klare blå øjne, mens en kanin hopper ivrigt ved siden af.

Mange børn danser med hende. Synger med hende. Og leger med hende. Hoppeline, den kække kanin med kasketten, kondiskoene og de røde klæder. Sammen med sanger Pernille Germansen garanterer hun sved på panden og smil på læberne for de mange børn, som bevæger sig i Hoppeline-universet.

Julekalender med leg og bevægelse

Men holdet bag Hoppeline vil mere. Mens december nærmer sig med hastige skridt, er de ved at lægge planer. Julede planer. 

For Hoppeline bliver snart til en julekalender, hvor hver dag byder på en bevægelig overraskelse. Den kommer blandt andet til at bestå af bevægelsesfortællinger, der inddrager både leg, drama, dukkeføring, dans og illustrationer. 

I december måned, hvor slikproducenterne har kronede dage, vil vi gerne motivere børnene til at bevæge sig noget mere. Og vi vil gerne have forældre, pårørende og pædagoger til at være gode rollemodeller, som kan inspirere de små til at røre sig.

Dorthe Christiane Zinck Iversen

Projektleder, Hoppeline

Pernille Germansen og Hoppeline er iført rødt tøj og nissehue.
Pernille Germansen og Hoppeline er trukket i decembertøjet - klar til at danse, lege og synge julen ind

Tilpasset dig og dine behov

Der er god grund til at sætte særligt fokus på bevægelse i en måned, hvor sund mad skiftes ud med sød. Men december er ikke kun mere fed end andre måneder – den er også mere travl. Det har holdet bag Hoppeline dog taget højde for:

-Vi er bevidste om, at julen er travl for mange familier, og vi ved, at den pædagogiske praksis er sat under pres. Det har den været længe, men endnu mere her under corona. Så derfor kan forældre og pædagoger lade sig inspirere af vores meget fleksible Hoppeline-materiale, som de netop kan anvende, når det passer dem bedst, uddyber hun.

Om Hoppeline-projektet

  • Målgruppe : Hoppeline er et sundhedsfremmende projekt til børn i alderen 1½-6 år, hvor over 3000 dagtilbud deltager. Målet er at fremme børns lyst til leg og bevægelse
  • Indhold :Hoppelines hjemmeside finder du blandt andet nyskrevet dansk børnemusik, bevægelsesfortællinger, tegneark, tekst og værkstedsaktiviteter
  • Hvem står bag : Projektet er støttet af Nordea Fonden i samarbejde med UC SYD – KOSMOS det nationale videncenter for kost, motion og sundhed for børn og unge

På samme måde er Hoppelines julekalender let tilgængelig og gratis for alle. På hoppeline.dk vil der hver dag blive lagt en ny video ud, som børn i fællesskab kan se og bevæge sig til i daginstitutionerne.

Men der er også tænkt over weekenderne, hvor forældre og pårørende kan klikke sig ind til videoer med værkstedsaktiviteter og til taktile fortællinger, som handler om sansning og berøring af kroppen.

Optaget på kongeslottet Koldinghus

Med julekalenderen handler det selvfølgelig også om at komme i julestemning. Derfor er der udviklet et julebarometer, hvor stemningen stiger dag for dag, og som kanelet på risengrøden vil Hoppelines julekalender blive krydret med julesange, som Pernille Germansen selv har skrevet. 

Men det er ikke de eneste julede elementer. For holdet bag Hoppeline har fået lov til at optage i særligt stemningsfyldte rammer.

Vi skal optage julekalenderen i kirkesalen på kongeslottet Koldinghus. Der, hvor der normalt bliver holdt julemarked. Og lige nu har de travlt med at gøre klar til Kongernes Samling, så det er imponerende og storsindet, at de har overskud til at sige ja til os – og så endda uden at kræve betaling for det.

Dorthe Christiane Zinck Iversen

Projektleder, Hoppeline

Hoppeline hopper lidt endnu

Egentlig var julekalenderen ikke en del af Hoppelines nuværende projektbeskrivelse, som er støttet af Nordea-fonden. Men da projektet løber indtil starten af 2021, virker julekalenderen som en oplagt afslutning.

Hoppeline har indtil nu været en stor succes med deltagelse af børn fra over 3000 dagtilbud, og med julekalenderen sætter vi vores sidste præg på projektet.

Dorthe Christiane Zinck Iversen

Projektleder, Hoppeline

-Men vi kommer også med andre tiltag i form af både fysiske koncerter rundt i hele Danmark og online koncerter. Den 1. december kommer vi forbi børneafdelingen på OUH – og der vil også være nogle koncerter forbeholdt børn med særlige behov. Og så har vi netop afleveret vores eksklusive materialekufferter til alle børneafdelinger i Danmark, så de også kan få glæde af Hoppelines fantasifulde, glade univers, tilføjer Dorthe.

Forhåbentlig kan koncerterne og julekalenderen blive starten på noget større:

-Med julekalenderen og koncerterne håber og ønsker vi at udbrede kendskabet til Hoppeline, så bevægelse kan blive en fast del af alle børns hverdag, slutter hun.

Hoppelines julekalender

Med Hoppelines aktive julekalender kan I være med til at hoppe, danse, trampe, klippe, klistre, trylle og meget mere, så julestemningen kan komme helt i top. Hver dag kommer der et nyt afsnit på hjemmesiden og på YouTube.