Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Illustrated Classics

Væk klassikerne til live med Illustrated Classics og arbejd med graphic novels og tegneserier i 5.-8. klasse.

Dette er en kasse fuld af de klassikere, som er så en vigtig del af den engelsksprogede litteratur. Historierne er tilpasset mellemtrinnet, hvad angår både indhold og niveau, men forbliver stadig tro mod den oprindelige histories plot og tone.

Det semantiske materiale understøtter den skriftlige kommunikation, inden for læsning, sproglæringsstrategier og skrivning samt det kulturelle fælles gods, som disse engelske klassikere udgør.

Graphic revolve-serien er illustreret af mange forskellige tegnere med hver deres tegnestil, som hver på deres måde tager genrens virkemidler i brug. Fx er nogle af historier påvirket af den såkaldte manga-stil. Materialet kan således anvendes tværfagligt i et samarbejde med faget dansk omkring graphic novels eller tegneseriegenrens virkemidler.

Historierne er udvalgt i tema og tegnestil, så der er læsning for både piger og drenge. Læsemæssigt er bøgerne af vekslende sværhedsgrad, og illustrationerne støtter den generelle læseforståelse og forstærker læseoplevelse. Således vil bøgerne appellere til læsere, som ellers kan være svære at få på banen.

Der er lister med ordforklaringer og udtale, information om den oprindelige forfatter og historiens tidsmæssige baggrund i alle bøger. Derudover er der enkelte opgaver til læseforståelsen samt forslag til skriftlige opgaver, der tager udgangspunkt i teksterne, såkaldte 'writing prompts'.Bøgerne kan anvendes til læsetræning for den enkelte elev, hvor de evt. efterfølgende arbejder sammen om bogen med en makker. Materialet er derudover egnet til elever med læsemæssige vanskeligheder.

Se læremidlet i mitCFU