Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Kortfilm til tyskundervisningen

Har du lyst til at dine elever skal arbejde med et andet medie end det skriftlige, men ønsker samtidig ikke, at de fortaber sig i en længerevarende spillefilm, så er kortfilm svaret.

På mitCFU kan du streame kortfilm og tildele filmene som lektie til din klasse. Er du i tvivl om hvordan du gør, så se her:

Vi anbefaler følgende to kortfilm, så ledsages af en pædagogisk vejledning til dig som lærer.

Das grüne Schaf (8.-9.kl.)

Kortfilm med temaet integration. Filmen fortælles i korte uddrag af interviews fra den daglige trummerum af patchwork familien El Sapo. Sønnen, Marcel, er et grønt får og de andre er grå. Han er anderledes og bliver ofte drillet. Selvom han støttes af sin familie, er det ikke helt let, når får og frøer lever side om side...

Missing media item.

Filmen "Das grüne Schaf" sætter på en humoristisk vis spot på det "at være anderledes" og være del af en "Patchworkfamilie". Filmen, der har tyske undertekster, lægger bl.a. op til at arbejde med emner som "Familie", "Anders sein" og "Identität", og til at eleverne arbejder med at kunne udtrykke og diskutere holdninger og følelser. Den pædagogiske vejledning indeholder ideer til før, under og efter opgaver til arbejdet med filmens indhold og hovedtematikker.

 

Kaugummiblase (7.-10.kl.)

Emma er på vej i puberteten, men det er hun ikke selv helt klar over. Stod det til hende brugte hun tiden på at gynge og tygge tyggegummi sammen med sin barndomsven Lasse. Men Lasse har pludselig en kæreste og ikke nok med det, han interesserer sig nu også for sex. Kan de to holde deres venskab eller brister Emmas tyggegummibobbel?

En oplagt kortfilm, når man arbejder med Jung sein, Liebe eller Freundschaft. Filmen er et billede på de ligheder, der er mellem dansk og tysk kultur, og eleverne kan få øje på, at kulturforståelse også kan handle om universelle emner, som det er tilfældet i kortfilmen.
Den pædagogiske vejledning indeholder ideer til arbejdet med filmens temaer med fokus på forforståelse, ordforråd og mundtlig kommunikation.

Kaugummiblase
Kaugummiblase