Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Ny lærer: Lotte måtte kæmpe for det

Publiceret:

Den første nye lærer er uddannet i Esbjerg. Lotte sluttede med et 12-tal, men vejen var lang og trang til den nye titel som lærer.

En drøm er gået i opfyldelse for Lotte Sønderby. Som lille sagde hun altid til sin mor og far, at hun ville være lærer. Og nu er hun blevet det. Men det er ikke sket uden sværdslag.

-Jeg mødte en del modgang i skolen, og min vejleder mente ikke, at jeg skulle i gymnasiet. Så jeg er kommet igennem på min egen viljestyrke og med hjælp fra min kæreste, mine medstuderende og familien og veninderne, siger Lotte.

Lotte Sønderby kan nu kalde sig lærer

Hun kom ind på læreruddannelsen via kvote 2 efter lange samtaler med kæresten om, hvad hun skulle. Og mandag den 11. juni kunne hun så gå ud fra UC SYD med et 12-tal i mundtligt engelsk i bagagen og en uddannelse som lærer.

-Det er både mit første og mit sidste 12-tal. Jeg har aldrig været en rigtig stræber. Karakteren siger ikke noget om dig som person, og heller ikke om du bliver en god lærer. Men jeg er da rigtigt stolt over det.

Møde og mentor

Som prikken over i’et venter der endda et job på hende efter sommerferien. Hun skal være lærer i en 1.-klasse på Kirstinebjergskolen i Fredericia.

-Jeg har faktisk møde med mit nye team i dag (onsdag, red.). De har givet mig en mentor, så jeg føler mig rigtigt godt inkluderet. Jeg er heller ikke typen, der er bange for at spørge om hjælp, og det tror jeg også er vigtigt for en ny lærer.

Hun sammenligner det med at tage kørekort: Man lærer al teorien, men først bagefter skal man lære at køre bil i praksis.

Modgang

Også undervejs i uddannelsen måtte Lotte overvinde modgang. Hendes far døde i 2015, da hun kun var 23 år gammel.

-Jeg gik faktisk til eksamen dagen efter. Sidenhen fik jeg fantastisk god opbakning fra mine medstuderende, og det var virkelig vigtigt.

Arbejde i ferien

Indtil Lotte begynder som lærer, skal hun ikke kun ligge i hængekøjen eller på stranden.

-Jeg er typen, der altid holder mig i gang. Jeg har arbejdet i Bilka under studierne, og jeg har noget deltidsarbejde, indtil jeg begynder på skolen 1. august.

God arbejdsmoral, støtte og viljestyrke har altså båret Lotte derhen, hvor hun som lille vidste, hun skulle være. Nu kan hun endelig kalde sig lærer.