Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Spillefilm med særlige ressourcer

til engelskundervisningen

Ressourcer til spillefilm kan komme i mange former. Der kan være en særlig pædagogisk vejledning eller/og kapitelmærkninger med opgaver, resumé eller spørgsmål til specifikke scener undervejs i filmen. Derudover kan der også være tilknyttet andre film & tv-udsendelser eller online og analoge ressourcer som fx. opgaver, aktivitetsforslag eller websites. Disse kan du finde under supplerende materialer på posten.

 

Paddington

3. - 6. klasse

Paddington
Paddington

Fra Peru kommer bjørnen Paddington til London, hvor han møder familien Brown. De lader ham bo hos sig, men det er sin sag at have en bjørn boende. Da en ond konservator vil kidnappe Paddington, må hele familien stå sammen for at redde ham. På mitCFU findes to versioner af filmen, med dansk eller engelsk tale.

Til filmen hører en pædagogisk vejledning til 5. - 6. klasse med fokus på sproglige chunks og kulturmøder. Kapitelmærkninger supplerer med konkrete input til samtalen undervejs.
Hvis du gerne vil arbejde med Paddington på yngre klassetrin, kan du låne en nem lille reader, Paddington in London, som er illustreret med billeder fra filmen, og således arbejde med bog og film. Bogen handler om Paddingtons møde med familien og deres oplevelser i London. Til både bog og film hører en padlet med et bredt udvalg af ebøger, konkrete opgaver, aktivitetsforslag og online ressourcer til klassens arbejde med Paddington.


 

The BFG

4. - 6. klasse

The BFG
The BFG

Sophie bor på et børnehjem i London. Om natten vandrer hun hvileløst rundt, mens alle andre ligger og sover. Uden for vinduerne får hun øje på en mystisk skikkelse, en langbenet kæmpe med en underlig trompet. Kæmpen fanger hende og tager hende med til sit land for, at hun ikke skal afsløre hans hemmelighed.

Filmen er en historie om et usædvanligt venskab mellem Sophie og den store venlige kæmpe, The BFG, der lever af snozzcumber grøntsager og dyrker drømme på flaske i sit forunderlige laboratorium.

Så er scenen sat for endnu en fantasifuld historie af Roald Dahl med hans særlige finurlige humor og kreative sans for ordmagi. Det er en film om drømme og storytelling, forældre og barndom, nostalgi og pragmatisme, og nødvendigheden af at stå ved dig selv, selv når du ved, at du ikke kan vinde. Men mest af alt, er det en film om to usandsynlige venner.

I den pædagogiske vejledning kan du gå på opdagelse i Roald Dahls magiske univers med udgangspunkt i film, diverse trailers og online ressourcer. I kan arbejde med filmens plot, personer og temaer igennem forskellige former for mundtlig og skriftlig kommunikation, hvor hovedvægten er på leg, kreativitet og storytelling. Til vejledningen hører desuden ordkort.


 

Electrick Children

7. - 10. klasse

Electrick Children
Electrick Children

15-årige Rachel og hendes familie er mormoner, der ikke gør brug af moderne teknologier. Rachel finder et kassettebånd med rockmusik og opdager samtidigt, at hun er gravid. På grund af uvidenhed drager hun den konklusion, at rockmusikeren på båndet er faderen til barnet. For ikke at blive tvangsgift, flygter hun til Las Vegas på jagt efter stemmen fra båndet. Filmen foregår dels i et mormonsamfund, og dels i et skatermiljø, og på trods af deres forskellighed, har de to hovedpersoner, mormonen, Rachel, og skateren, Clyde, meget til fælles.

I den pædagogiske vejledning ligger hovedvægten på skriftlig og mundtlig kommunikation. I kan arbejde med at udforske de to unges forskellighed og ikke mindst elevernes egen perspektivering i forskellige skrivegenrer og fremlæggelsesformer. Oplagt er også at perspektivere filmen til amerikanske forhold i samspil med diverse dokumentarer på mitCFU eller at dykke ned i musikken..

Til filmen hører kapitelmærkninger, hvorfra eleverne hurtigt kan navigere rundt i filmen.


 

Flere spillefilm med særlige ressourcer

Charlie and the Chocolate Factory

Engelsksprogede spillefilm

- med bøger

Corpse Bride

Engelsksprogede spillefilm

- med særlige ressourcer