Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau
  • Skræddersyede forløb For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Udkant på forkant

Et fødekædeprojekt for kunsttalenter i grænselandet. Udkant på forkant har en vision om at finde og pleje de kunsttalenter, som spirer i grænselandet. Gennem et kunstnerisk netværk skal talenterne tages ved hånden og gives de muligheder og den støtte, som gør, at talenterne kan udvikle sig og få deres drømme og visioner opfyldt.

Se herunder eksempler på forløb!

Ambassadørprojekt i billedkunst

Ambassadørprojekt

Dette hæfte indeholder undervisningsforløb, som er skabt mellem lærere og kunstnere i et spændende samarbejde - projektet er et ambassadørprojekt i billedkunst og er støttet af Statens Kunstråd.

Grundidéen har været at lade en kunstner danne ”makkerpar” med en lærer og sammen udvikle et undervisningsforløb i billedkunst til en bestemt målgruppe (mellemtrin og overbygning).

Kunstrådet har valgt at sætte fokus på denne aldersgruppe, idet det er her den obligatoriske undervisning ophører.

”Makkerpar” - undervisningsforløb med billedkunstlærere og kunstnere

Kunst på forkant

Takket være midler fra Kulturregion Sønderjylland-Schleswig er det lykkedes os at tilbyde billedkunstlærere og kunstnere på begge sider af grænsen at indgå i et ligeværdigt samarbejde om at designe et undervisningsforløb.

Forløbet har været, at kunstnere og lærere er mødtes på Sønderjyllands Kunstskole til en eftermiddag, hvor de har fundet sammen som ”makkerpar” i forhold til interesse og geografi.
Herefter har der været afviklet undervisningsforløb (på 10 timer), og alle ”makkerpar” er igen blevet samlet for at præsentere deres forløb for hinanden.

Det har givet inspiration til både kunstnere og lærere - kunstneren har fået et indblik i skolers hverdag og de rammer, der er der. Lærerne har fået et fagligt input - en form for efteruddannelse gennem samarbejdet med kunstnerne.

I dette hæfte har vi samlet alle beskrivelser med billedmateriale fra de afviklede forløb - det er blevet til et spændende inspirationsmateriale,
som vi gerne vil formidle videre til skoler og kunstnere samt andre interesserede på begge sider af grænsen.