Gå til hovedindhold
 • Uddannelse
 • Efter- og videreuddannelse
 • Forskning
 • Om UC SYD
 • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau
 • Skræddersyede forløb For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

 • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
 • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
 • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
 • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

UC SYD Optagelsesportal

Ofte stillede spørgsmål

Sådan får du svar på din ansøgning

Bliver du tilbudt en studie- eller standby-plads på en af vores uddannelser, vil du den 28. juli få besked om dette på optagelsesportal.dk/ucsyd, som er vores optagelsesportal.

Det er derfor vigtigt, at du opretter en brugerprofil på optagelsesportalen. Også fordi det er her, du skal godkende din studieplads. Godkender du ikke studiepladsen inden for den oplyste tidsfrist, mister du den.

Har du ikke oprettet en brugerprofil på UC SYD Optagelsesportal, finder du information om, hvordan du gør det i den e-mail, du modtog, da du søgte ind. Tjek evt. spamfilter, hvis du ikke kan finde den.

Kom du ikke ind?
Vi sender dig ikke et afslagsbrev, hvis vi ikke kan tilbyde dig en studieplads. Bliver du ikke tilbudt en studieplads på nogen af de uddannelser, du har søgt, vil du få et afslagsbrev fra KOT (Den Koordinerede Tilmelding).

Fra den 28. juli kan du se vores ledige studie- og standby-pladser her.

Her på siden kan du finde svar på en række af de mest stillede spørgsmål om vores optagelsesportal

Når du har søgt ind på en af vores uddannelser gennem optagelse.dk, kan du følge behandlingen af din ansøgning på UC SYD Optagelsesportal. På optagelsesportalen kan du:

 • Se status på din ansøgning om studieplads hos os
 • Godkende eller afvise en tilbudt studieplads
 • Sende os manglende dokumentation

Vigtigt

Det er vigtigt, at du opretter en bruger på vores optagelsesportal. For gør du ikke det, kan du risikere at gå glip af vigtige informationer, vi vil give dig. Såsom at vi har givet dig en studieplads. Eller at vi mangler dokumentation fra dig, før vi kan behandle din ansøgning. Herunder kan du læse mere om, hvordan du opretter dig på optagelsesportalen.

Vær obs på, at du ikke kan tilgå optagelsesportalen med en tablet eller mobiltelefon.

Spørgsmål og svar

Hvordan opretter jeg en bruger på UC SYD Optagelsesportal?

Har du søgt en studieplads hos os, sender vi dig automatisk en e-mail med oplysninger om, hvordan du laver en bruger på vores optagelsesportal. I mailen finder du et personligt link, du skal klikke på for at kunne oprette dig. Derudover skal du bruge nedenstående informationer som login-oplysninger: 

 • Den e-mailadresse, du har skrevet på din ansøgning
 • Optagelsesnummeret (KOT-nummeret) for den uddannelse, du har søgt ind på hos os. Har du søgt ind på flere af vores uddannelser, vælger du bare at bruge en af optagelsesnumrene.

Første gang du logger ind på optagelsesportalen, vil du blive bedt om at oprette en ny adgangskode, som du skal bruge fremover. Dit brugernavn vil altid være den e-mailadresse, du har oplyst på din ansøgning.

Hvis du, mod forventning, ikke har modtaget nogen mail fra os med informationer om optagelsesportalen, er du velkommen til at kontakte os på vejledning@ucsyd.dk.

Hvad gør jeg, når jeg har glemt mine login-oplysninger?

For at logge ind på UC SYD Optagelsesportal skal du bruge den e-mailadresse, du oplyste i din ansøgning, du sendte os via optagelse.dk. Din adgangskode har du selv lavet den første gang, du loggede ind på optagelsesportalen. Har du glemt koden, kan du få en ny lige her.

Hvornår får jeg svar på min ansøgning?

Du får svar på din ansøgning den 28. juli: Uanset om du har søgt ind på en uddannelse gennem kvote 1 eller kvote 2. Tilbyder vi dig en studie- eller standbyplads, giver vi dig besked om dette gennem optagelsesportalen. 

Du modtager altid en mail, når du får beskeder på optagelsesportalen. Så husk at holde øje med din indbakke.

Husk at godkende din studie- eller standby-plads

Det er også på optagelsesportalen, du skal godkende eller afvise din tilbudte plads. Når du ikke at godkende din plads inden tidsfristen udløber, mister du din plads.

Hvordan ændrer jeg min e-mailadresse?

Hvis du skifter e-mailadresse, skal du sørge for at give os besked, så du ikke går glip af vigtige informationer fra os. Du ændrer din e-mailadresse ved at sende os en mail på vejledning@ucsyd.dk. I mailen oplyser du din tidligere og nye e-mailadresse. Den tidligere e-mailadresse er den, du skrev på din ansøgning.

Jeg kan ikke logge ind på portalen. Hvad gør jeg?

Hvis du ikke kan logge ind på vores optagelsesportal, kan det skyldes, at du:

 • indtaster en forkerte e-mailadresse. Du skal bruge den e-mailadresse, du skrev på din ansøgning. 
 • har glemt din adgangskode. Få en ny her.
 • forsøger at logge på optagelsesportalen fra en mobiltelefon eller tablet. Det er kun muligt at tilgå UC SYD Optagelsesportal fra en computer.
Hvordan godkender eller afviser jeg en studieplads?

Bliver du tildelt en studieplads hos os, skal du den 28. juli logge ind på UC SYD Optagelsesportal og godkende eller afvise studiepladsen. For hvis du ikke vil have pladsen, vil vi gerne give den til en anden. 

Hvad betyder farvekoderne på optagelsesportalen?

Farvekoderne viser status på din ansøgning. Herunder kan du læse, hvad de forskellige farver betyder:

 • Rød: Du opfylder ikke adgangskravene til den uddannelse, du har søgt ind på. Rød kan også betyde, at du ikke har erfaring eller kompetencer, der kan sidestilles med de formelle adgangskrav, der er tilknyttet uddannelsen.
 • Gul: Din ansøgning er under behandling.
 • Grøn: Du opfylder adgangskravene. Bemærk, at grøn ikke betyder, at du får en studieplads, men at du er med i puljen om at få tildelt en plads på den givne uddannelse. 

Vi behandler altid din ansøgning hurtigst muligt.

Hvordan annullerer jeg min ansøgning?

Hvis du vil annullere en ansøgning om optagelse på en af vores uddannelser, kan du gøre det på optagelse.dk. Når du gør det, vil det automatisk blive registreret hos os, at du har trukket din ansøgning tilbage. 

Vær opmærksom på, at du kun kan annullere ansøgninger indtil den 5. juli kl. 12.00.

Jeg har sendt jer flere ansøgninger: I hvilken rækkefølge behandler I disse?

Alle dine ansøgninger bliver behandlet hurtigst muligt, men ikke nødvendigvis i den rækkefølge, de er registreret i. Derfor kan en af dine ansøgninger godt stå med gul (behandles”) mens en anden kan stå med rød (adgangskrav ikke opfyldt) eller grøn (adgangsgrundlag opfyldt).

Spørgsmål eller brug for hjælp?

Hvis du har ændringer eller spørgsmål til din ansøgning, er du meget velkommen til at kontakte vores optagelsesteam på vejledning@ucsyd.dk eller tlf. 7266 2250. Åbningstiden er mandag til torsdag fra kl. 8-15.30.