Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau
  • Korte forløb og konsulentydelser For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere eller konsulentydelser

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Videnstemaer UC SYD Forskning sætter fokus på særlige videnstemaer. Mød vores eksperter. Læs om vores forskning og hvordan du kan bruge den i praksis.
  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Antallet af studerende på UC SYD stiger

  

Publiceret:

Antallet af studerende i Esbjerg Kommune er faldet over de senere år. UC SYD i Esbjerg oplever til gengæld en stigning – fra 2.995 den 1. oktober 2017 til 3.012 på samme dato i 2019.

Den samme tendens gør sig gældende på alle professionshøjskolens campusser. Tager man UC SYD i Kolding, Haderslev og Aabenraa med, har der været en samlet stigning i antallet af studerende fra 6.397 i 2017 til 6.442 den 1. oktober 2019.

Det er tal, der glæder Birthe Friis Mortensen, rektor på UC SYD.

Birthe Friis Mortensen, rektor, UC SYD

– Det er virkelig godt, at vi kan fastholde og endda forbedre antallet af studerende på vores fire campusser på trods af faldende ungdomsårgange. Jeg tilskriver det bl.a. vores øgede fokus på at fastholde vores studerende, siger hun.

UC SYD har de senere år haft særligt fokus på at skabe stærkere sociale og faglige netværk på tværs af uddannelserne. Allerede på første studieår og løbende undervejs i uddannelsen præsenteres de studerende for tværprofessionelle samarbejdsforløb.

– Vi oplever, at det tværprofessionelle samarbejde giver vores studerende en styrket fællesskabsfølelse og et stærkere netværk, både fagligt og socialt. Så samtidig med, at vores studerende opnår kompetencer til at samarbejde og udvikle i fællesskab med andre fagligheder, styrkes deres trivsel og følelsen af at høre til.

Flere mænd

UC SYD arbejder også strategisk på at tiltrække flere mandlige studerende til de fire største uddannelser. Bl.a. ved at bringe mandlige studerende og deres oplevelser af studie og fag i fokus i den studenterrettede kommunikation.

Og flere mænd blev i 2019 optaget på tre af UC SYDs største uddannelser i forhold til 2018. Det drejer sig om uddannelserne til folkeskolelærer, pædagog og socialrådgiver.

– Vi er glade for, at vi ser flere mandlige studerende på tre af vores største uddannelser. Vi har en ambition om flere mænd i uddannelserne. Det ville være kedeligt, hvis vi kun uddanner kvinder til velfærds-professionerne, for vi har brug for begge køn i en god balance. Det gavner studiemiljøet, og det er godt for de arbejdspladser, vores studerende skal ud på – skolerne, kommunerne, sygehusene og klinikkerne, understreger Birthe Friis Mortensen.

FAKTA

UC SYD er det sydlige Jyllands største uddannelsesinstitution med omtrent 6.500 studerende, der uddanner sig til professionsbachelorer. De bliver for eksempel lærere, pædagoger, sygeplejersker eller grafiske designere. Mange af dem vender tilbage til UC SYD for at videreuddanne sig senere i livet. Der er cirka 5.000 studerende på videreuddannelsen. Samtidig forsker UC SYD i professionernes felter og driver udviklingsprojekter i blandt andet børnehaver, skoler og på sygehuse. Sammenhængen mellem uddannelse, forskning og udvikling er vigtigt for UC SYD.  

Der er 700 ansatte på fire campusser i Esbjerg, Kolding, Haderslev og Aabenraa. Læs mere på ucsyd.dk. 

Flere informationer:

Rektor Birthe Friis Mortensen, 72 66 20 24, bfmo@ucsyd.dk.