Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Charlotte har landet et job efter sin praktikperiode

Publiceret:

Flere vil læse til Administrationsbachelor på UC SYD. Uddannelsen går frem med over 100 procent mod sommeroptaget i Esbjerg 2023. Charlotte Segall, der er studerende, forstår godt, hvorfor hendes uddannelse er populær. 
Når klokken er 8.00 er Charlotte allerede godt i gang på jobbet med at tage imod opkald fra borgere, sygehuse eller fagprofessionelle på kontoret for Sundhed og Omsorg på Ådalskolen i Esbjerg Kommune. Charlotte skal bruge sin sommer her. Hun har nemlig fået job på sit tidligere praktiksted i sommerferien.

- Jeg har fået en stilling her i Sundhed og Omsorg i Esbjerg Kommune. Det er samme sted, hvor jeg har været i praktik under min uddannelse som administrationsbachelor på UC SYD i Esbjerg, fortæller studerende ved UC SYD, Charlotte Segall. 

Når Charlotte afslutter den midlertidige stilling efter sommerferien, skal hun tilbage til det sidste år på administrationsbacheloruddannelsen ved UC SYD i Esbjerg. 

- Jeg har valgt at læse til administrationsbachelor, fordi jeg brænder for at være med til at skabe forandring og gøre en forskel for mennesker, fastslår hun. 

Mange i studiejob 
På administrationsbacheloruddannelsen på UC SYD lander 36 procent af de studerende et studiejob efter praktikperioden. 

- Jeg er faktisk tidligere blevet head huntet til en stilling i Region Syddanmark under min uddannelse, og mit sommerjob her i Sundhed og Omsorg fik jeg, fordi havde de brug for en ekstra på telefonen og andre små opgaver, som jeg grundet min praktik på stedet havde kendskab til og fik derfor muligheden. Jeg er rigtig glad de muligheder, min uddannelse har givet mig. Og jeg glæder mig til at se, hvor jeg ender, når jeg er færdig – mulighederne er jo mange, fortæller Charlotte. 

En populær uddannelse
Og Charlotte er ikke den eneste som finder uddannelsen som administrationsbachelor interessant. Alene i 2023 har uddannelsen på UC SYD i Esbjerg modtaget 22 førsteprioritetsansøgninger imod 10 førsteprioritetsansøgninger sidste år. Dermed har uddannelsen en stigning af ansøgere på hele 120 procent siden sidste års optag. 

- De kommende studerende kan godt begynde at glæde sig, for uddannelsen som administrationsbachelor kan virkelig mange ting. Du kan selv sammensætte dine fag indenfor de rammer, der er. Der er rigtig gode og nærværende undervisere, som altid er klar til at hjælpe, og så er UC SYD bare et rigtig hyggeligt sted at være, siger Charlotte Segall.

Fakta
Den 28. juli får ansøgere gennem kvote 1 og 2 besked på, om de er optaget på en videregående uddannelse. I samme ombæring offentliggør UC SYD på ucsyd.dk, hvilke uddannelser der har ledige pladser med start i september 2023 og februar 2024.

Charlotte Segall

Charlotte Segall er studerende på administrationsbacheloruddannelsen på UC SYD i Esbjerg. Denne sommer bruger sin sommerferie på arbejde i Esbjerg Kommune.