Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Christina Lodberg Honoré er ny institutchef for sundhedsuddannelserne

Publiceret:

Christina Lodberg Honoré er netop tiltrådt som ny chef på Institut for Sundhedsuddannelse ved UC SYD. Hun får dermed ansvaret for alle UC SYDs sundhedsfaglige uddannelser på campusserne i Esbjerg, Aabenraa og Haderslev, og en vigtig opgave er at sikre, at der fremover bliver nok sundhedsprofessionelle på både sygehuse og i kommuner.

Christina Lodberg Honoré har sat punktum for et travlt, men godt arbejdskapitel som afdelingssygeplejerske på afdelingen for hjertesygdomme på Sydvestjysk Sygehus. Nu skal et nyt kapitel som institutchef på UC SYD skrives – og hun glæder sig.

- Det kribler virkelig i mig for at komme i gang. Jeg har altid været drevet af udvikling og vil gerne prøve mere og gøre mere. Nu får jeg en spændende mulighed for at arbejde med undervisning, hvilket jeg tidligere har fundet enormt spændende, siger Christina Lodberg Honoré, der inden tiden som afdelingssygeplejerske var instruktionssygeplejerske i Søfartsstyrelsen med ansvar for undervisning af søfolk.

På uddannelsesbeviset har Christina Lodberg Honoré desuden en uddannelse som sygeplejerske ved UC SYD og en master i kvalitet og ledelse. 

Ledelse og detaljer
Som institutchef får hun ansvaret for de sundhedsfaglige uddannelser på UC SYD og dermed også rollen som chef for flere forskellige faggrupper – en opgave hun også tidligere har snust til på sygehuset og som hun glæder sig til.

- Da jeg første gang blev leder for en anden faggruppe end min egen, nåede jeg hurtigt til den konklusion, at jeg som leder ikke behøver at kende alle detaljer og systemer til bunds. Det handler mere om, at jeg skal kunne hjælpe medarbejderne videre. Så hvis jeg skal være en dygtig leder, er det ledelse, jeg skal være god til og ikke nødvendigvis alle detaljerne, siger Christina Lodberg Honoré, der beskriver sig selv som en synlig leder.

Rekrutteringsudfordringen venter 
På hendes nye institutchefbord ligger flere opgaver allerede klar. Én har karakter af en seriøs udfordring – manglen på sygeplejestuderende. 

- Det er en stor opgave og en kæmpe udfordring. Jeg kommer jo lige fra sygehusverdenen, hvor vi længe har været udfordret i forhold til rekruttering, så udfordringen er ikke ny for mig. Jeg ser frem til at arbejde med løsninger i samarbejde med medarbejderne i instituttet, men også på tværs af hele UC SYD, for rekruttering af studerende er jo desværre en udfordring, som mange af os deler, siger Christina Lodberg Honoré, der blandt andet tror, at vi er nødt til at forholde os til, at nutidens unge mennesker træffer uddannelsesvalg på andre baggrunde end tidligere. 

Selv traf hun i sin tid beslutningen om at blive sygeplejerske ud fra en grundlæggende lyst til at arbejde med mennesker. Hendes første indskydelse var egentlig at gå lærervejen, men sygehusverdenens høje puls tiltalte hende. Derfra var der kun én vej – om end hun dog på sin første praktikdag kom i tvivl om, hvorvidt lærergerningen måske havde været et bedre match. 
- Under besøget hos den allerførste patient besvimede jeg, så en studiekammerat måtte bære mig ud fra stuen. Det er heldigvis gået noget bedre siden, griner Christina Lodberg Honoré, der klarede sin første arbejdsdag på UC SYD den 2. maj i noget bedre stil. 

- Jeg er meget glad for, at Christina Lodberg Honoré er ny institutchef for de sundhedsfaglige uddannelser på UC SYD. Christina kommer med stor ledelseserfaring og direkte fra den verden, som vi uddanner til. Det betyder, at hun har et massivt kendskab til behovene der, som vi kan drage nytte af i udviklingen af vores sundhedsfaglige uddannelser, siger rektor Alexander von Oettingen og fortsætter.

- Med hendes dybe kendskab til de fagene i sundhedssektoren kan hun hurtigt sætte ind, hvor der er behov, og jeg tænker faktisk også, det kan være med til at bringe en endnu stærkere tråd mellem de kommende studerende, der overvejer UC SYD som karriere vej og så helt frem til de færdige professionelle fagpersoner, som måske efter flere års virke kommer tilbage for at få en efter- eller videreuddannelse hos os, og det glæder jeg mig til at følge.