Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Den nye uddannelses- og forskningsminister besøger UC SYD

Publiceret:

Fredag 3. september besøger den nyudnævnte uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen UC SYD i Aabenraa for bl.a. at tale om pædagoguddannelsen og for at mødes med studerende og undervisere.

Pædagoguddannelsen er landets største uddannelse. Faget er et af de vigtigste i vores velfærdssamfund, og regeringen har sat som mål, at Danmark skal være verdens bedste land at være barn i. En af forudsætningerne for at lykkes med den ambition er at få en pædagoguddannelse, der giver mening og stolthed, og som uddanner pædagoger i verdensklasse.

Ikke nok fokus på pædagoguddannelsen

Men der har i lang tid ikke været nok fokus på det, der sker på uddannelsen og på det arbejde, som pædagoger udfører i vores samfund. Og det er paradoksalt, for pædagoger varetager nogle af de mest centrale opgaver i det danske velfærdssamfund: i vuggestuen, børnehaven, skolen, fritidsklubben og botilbuddet, på plejehjemmet og de mange funktioner, der benytter sig af socialpædagogers kompetencer.

– Vi er glade for de skridt, den foregående uddannelses- og forskningsminister tog – aftale om bedre normeringer i vuggestuer og børnehaver, flere penge til pædagoguddannelsen og en evaluering af uddannelsen, der fokuserer på både det faglige niveau, praktikdelen og studiemiljøet, siger Alexander von Oettingen.

– Men intet kan løses med et snuptag, og der er stadig for få, der søger ind på uddannelsen, og der bliver ikke uddannet nok. Det vil vi tale med ministeren om, og vi vil tale med ham om de udfordringer, professionshøjskolerne i provinsen arbejder med – faldende ungdomsårgange og søgningen mod de større byer.

– Det er udfordringer, som vil vokse sig større de kommende år, også på trods af en bred aftale i folketinget i maj om at skabe bedre uddannelsesmuligheder og forstærke lokalsamfundene i hele Danmark, forklarer han.

– Derfor er vi også glade for og stolte over, at Jesper Petersen som en af sine første handlinger som minister vælger at besøge en professionshøjskole – og at han vælger at besøge en af vores campusser. Og vi ser frem til at drøfte vores udfordringer med ministeren, for det er nødvendigt, at vi fortsat kan levere velfærdsdimittender til vores aftagere i Syd- og Sønderjylland og bidrage til balancen i Danmark.

Flere informationer

Rektor Alexander von Oettingen, avoe@ucsyd.dk, 72 66 52 09.