Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Endnu en uddannelse kommer til Esbjerg

Publiceret:

Undervisnings- og Forskningsministeriet har netop offentliggjort, at uddannelsen professionsbachelor i skat åbner hos UC SYD i Esbjerg.

UC SYD er lykkedes med at trække endnu en uddannelse til det vestjyske. Denne gang er det professionsbachelor i skat, som åbner til sommer.

– I UC SYD ønsker vi at udvikle nye udbud og nye læringsmiljøer, og jeg er utrolig glad for, at vi får professionsbachelor i skat til Esbjerg, for det er en vigtig uddannelse, hvor de studerende nærmest har jobgaranti fra dag nummer 1, siger rektor for UC SYD, Alexander von Oettingen.

Den nye uddannelse målretter sig særligt mod studerende med flair for tal, og selvom navnet antyder, at Skatteministeriets styrelser kunne være den eneste jobmulighed, er det langt fra sandheden.

– Som professionsbachelor i skat kan man varetage et utal af opgaver i den offentlige administration, men også fx i revisionsbranchen, hvor der også er behov for ansatte med regnskabs- og skattemæssige kompetencer, forklarer Alexander von Oettingen.

Lille, men stærk uddannelse

Professionshøjskolen UC SYD udbyder allerede professionsbachelor i skat på campussen i Haderslev, og det er små, men dedikerede hold.

– Der er ikke stor søgning til uddannelsen i Haderslev, og det er også derfor, vi har søgt om at få lov til at åbne en tilsvarende uddannelse her i Esbjerg, siger Alexander von Oettingen.

Håbet er, at endnu flere vil vælge at søge ind, da der i den grad er brug for de kompetencer, man får på uddannelsen.

– Når jeg taler med de studerende, bliver jeg faktisk lidt overrasket over, hvor glade de er for deres nicheuddannelse, og det er lige præcist den ild, vi gerne vil se i flere unges øjne, for de er meget efterspurgte efter endt uddannelse, konkluderer rektoren.

Det bliver i øvrigt muligt at søge ind på den nye uddannelse i Esbjerg fra den 1. februar, hvor Den Koordinerede Tilmelding, kaldet KOT, åbner for kvote 2-ansøgere.

Om uddannelsen

Professionsbachelor i skat er en specialiseret uddannelse, hvor de studerende arbejder i dybden med skattefaglige temaer og problemstillinger. Der bliver undervist i skattejura, it, kommunikation samt regnskab og revision, så dimittenderne kan varetage en bred vifte af skattefaglige opgaver i det nye skattevæsen eller i den private sektor.

Flere informationer

Alexander von Oettingen, rektor, 72 66 52 09