Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Flemming Rendbo holder fernisering på UC SYD

Publiceret:

På UC SYD i Esbjerg udstiller Flemming Rendbo en række af sine værker. Der er fernisering tirsdag 28. juni kl. 14 i studiecafeen (området, der tidligere var bibliotek) på Degnevej.

Flemming Rendbo er selvlært kunstner og uddannet lærer med bl.a. formning og sløjd som linjefag og har arbejdet i 28 år som underviser i Esbjerg på pædagoguddannelsens værkstedsfag.

Han blev i 2008 ansat på det daværende University College Vest og senere UC SYD som kunstkonsulent. Her har han frem til 1. januar i år haft ansvar for husets billedkunst, udstillinger, kontakt til Statens Kunstfond m.m. En selvstændig opgave har gennem mange år været at fremvise Esbjerg Evangeliet af Erik Hagens på den udvendige side af Rundetårn på Campus Esbjerg.

Ikke helt slut
Det er dog ikke endnu helt slut med at komme på UC SYD, for han er tovholder på de to kunstprojekter i UC SYDs nye bygning i Kolding, til både de – det indvendige projekt Tunge dråber og det udvendige lyskunstværk – og den nye bygning er indviet i september i år. 

Flemming Rendbo fortsætter sit kunstneriske virke i sit atelier i Sædding. Han er foredragsholder, tilknyttet kunstnerboligen ART 56* i Hvide Sande og har blandt meget andet været medlem af – og formand for – Ribe Amts Kunstudvalg.  

“Manden, der maler på ting”
Flemming Rendbo omtales som “Manden, der maler på ting”. Han kalder sig selv en gammel 68’er, har sin baggrund i amerikansk pop-art og forkærlighed for at bruge drivtømmer, møbeldele, gulvbrædder og loppetorvsfund til sine værker. Motiverne er tit ikoner fra populærkulturen, fra musik og film. 

Flemming Rendbo holder fernisering på UC SYD
Flemming Rendbo holder fernisering på UC SYD

Ud over maleri omfatter hans produktion også skulpturer og bogomslag, illustrationer, plakater og udsmykninger.

Flere informationer
Birgitte Lund Jensen, kunstkonsulent, lektor på pædagoguddannelsen, 72 66 31 00, blje@ucsyd.dk.