Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Første spadestik til UC SYDs nye Campus Kolding

UC SYDs nuværende campus på Dyrehavevej i Kolding er blevet for lille og for utidssvarende til professionshøjskolens mange aktiviteter. UC SYD bygger derfor nyt domicil, der bliver nabo til og bygges sammen med SDU’s hus ved Buen & Skamlingvejen.

Publiceret:

Alt er nu klart til, at det første spadestik skal tages:

Mandag 21. september 2020 kl. 13–14.30. Pressen er velkommen.

Bag UC SYDs nye byggeri står Cubo Arkitekter og C.C. Contractors, og da de vandt arkitektkonkurrencen om byggeriet i foråret 2019, var det med en bygning på 9000 kvadratmeter i fem etager. Siden er der tilføjet en etage til planen, så bygningen nu er på 11.000 kvadratmeter fordelt på seks etager.

Den vil i de kommende måneder skyde op ved siden af SDU og får samme trekantede form som SDU's markante hus, der er tegnet af Henning Larsen Architects.

Plads til nye uddannelser
Den nye campus vil huse tre nye uddannelser ud over de nuværende Kolding-uddannelser til pædagog og pædagogisk assistent. De nye uddannelser bliver grafisk kommunikation, medie- og sonokommunikation (lyddesign) samt engelsk og digital markedskommunikation, der flytter fra Haderslev til Kolding. Desuden skal huset rumme pædagogiske arbejdsmarkedsuddannelser (AMU) samt Videreuddannelsens aktiviteter.

Tættere samarbejde
Regionsrådsformand og UC SYDs bestyrelsesformand Stephanie Lose glæder sig over, at byggeriet nu kan gå i gang.

– Vi har i flere år arbejdet strategisk på at styrke UC SYDs campusmiljøer ved at samle aktiviteterne på færre og større uddannelsessteder. Nu kan vi med det nye byggeri også styrke det tværfaglige lærings- og vidensmiljø i Kolding. Naboskabet vil også åbne mulighed for et tættere samarbejde med SDU om bl.a. vores og deres uddannelser inden for kommunikation og design.

Rektor Birthe Friis Mortensen ser frem til at modtage de studerende i det nye hus.

– De studerende vil opleve et fantastisk studiemiljø i den nye bygning, der bliver smuk, åben, imødekommende, og som i sig selv inviterer til samarbejde på tværs af uddannelserne. Som I Esbjerg bliver vi fysisk forbundet med SDU – her i Kolding med en gangforbindelse, og det åbner mulighed for nem adgang til samarbejde mellem de studerende, fællesskab om auditorier og lokaler og fælles faciliteter som f.eks. bibliotek og kantine. Jeg glæder mig, og de studerende kan glæde sig, siger Birthe Friis Mortensen.

Også borgmester i Kolding Kommune Jørn Pedersen glæder sig.

– Jeg synes, det er et projekt, som spiller meget fint sammen med det, vi har i området i forvejen. I Kolding har vi et velfungerende campusområde, hvor de studerende allerede mødes på tværs af uddannelserne. Desuden passer UC SYDs uddannelser indenfor design godt ind i hele Kolding Kommunes tankegang og vores vision ”Sammen designer vi livet”. Vi glæder os meget til, at byggeriet går i gang, og ved jo af erfaring, at nye og spændende studiemiljøer tiltrækker flere studerende, understreger han.

Flere oplysninger
Bestyrelsesformand Stephanie Lose, 2533 0982
Rektor Birthe Friis Mortensen, 7266 2024
Borgmester Jørn Petersen, 5148 2738