Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Fremgang hos UC SYD i Haderslev

Publiceret:

Haderslevs største uddannelsesinstitution, UC SYD, tiltrækker fem procent flere studerende i år end sidste år, og det skaber glæde på både rådhuset og hos UC SYD.

Samlet set går UC SYD ved sommerens store studieoptag tilbage med fem procent studerende i hele Syd- og Sønderjylland.

Men lige præcist i Haderslev går UC SYD frem med fem procent. Der er tale om en forøgelse i antallet af tilbudte studiepladser fra 253 sidste år til 265 i år.

- Jeg er glad for, at vi formår at få en flot fremgang i Haderslev, da det viser, at de prioriteringer, vi har haft med uddannelserne her, har båret frugt, siger rektor på UC SYD, Alexander von Oettingen, og uddyber.

- Vi havde frygtet et større fald, men vi har arbejdet tæt sammen med kommunen og fundet frem til gode løsninger, hvor vi i fællesskab forsøger at tiltrække flere studerende til byen.

Ambitiøs studieby 
Kommunalbestyrelsen i Haderslev med borgmester Mads Skau i spidsen har et ønske om at få 250 flere i uddannelse i kommunen i 2030, så en stigning på 12 personer hos UC SYD er et skridt i den rigtige retning.

- De 12 studerende bliver her i flere år, og hvis vi også næste år kan få en fremgang, som måske er endnu større end i år, så bliver det til noget, vurderer borgmester Mads Skau. 

Netop for at understøtte arbejdet med at få flere studerende til Haderslev, har kommunen for et halvt års tid siden ansat en uddannelseskonsulent, der skal være med til at sikre et godt samarbejde mellem de forskellige uddannelsesinstitutioner i byen samt sikre en koordineret indsats mellem alle parter på uddannelsesområdet.

- Vi vil gerne gøre en ekstra indsats for at tiltrække de studerende, da vi erfaringsmæssigt ved, at en del af disse bliver boende efter endt uddannelse, og det er godt for bosætningen generelt, forklarer Mads Skau.

Samlet stigning dækker over godt og skidt
Med en øget optagelse på fem procent hos UC SYD, er det klart, at der kommer flere studerende til Haderslev. Men der er samtidig tale om en skæv fordeling.

UC SYDs største uddannelse i Haderslev, læreruddannelsen ligger helt på niveau med sidste år, hvilket også gør sig gældende for ergoterapeut og fysioterapeut. Til gengæld har ernæring & sundhed et større fald, der så bliver mere end udjævnet af en stigning hos administrationsbachelor og en meget flot entré af sundhedsadministrativ koordinator, der i år bliver udbudt for første gang i Haderslev.

- 25 har valgt at læse til sundhedsadministrativ koordinator, og det er virkeligt flot, når man tænker på, at det er en ny uddannelse i byen, siger Alexander von Oettingen.

Uddannelsen som professionsbachelor i skat bliver ikke oprettet efter sommerferien.

- Der er desværre så få, der har søgt den, at vi ikke kan lave et godt studie- og fagmiljø for dem, og så giver det ikke så meget mening, selv om vi er ærgerlige over det, siger Alexander von Oettingen.

Ledige pladser
Selv om der nu er sendt optagelsesbreve ud, er det ikke for sent at begynde en uddannelse allerede til september. Det er nemlig muligt at søge en af de mange ledige studiepladser, som er til rådighed hos UC SYD.

- Jeg kan kun opfordre til, at man går i gang allerede nu, for der er virkeligt rift om alle dem, vi uddanner, og der er nærmest jobgaranti til alle, siger Alexander von Oettingen, der understøttes af borgmesteren.

- Vi har i den grad brug for så mange fagprofessionelle som overhovedet muligt. Jeg glæder mig over den stigning, UC SYD har haft, men vi kan helt sikkert sagtens bruge endnu flere dygtige mennesker i fremtiden, supplerer Mads Skau.

Se alle de ledige studiepladser her: https://www.ucsyd.dk/uddannelse/ledige-studiepladser