Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau
  • Korte forløb og konsulentydelser For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere eller konsulentydelser

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Videnstemaer UC SYD Forskning sætter fokus på særlige videnstemaer. Mød vores eksperter. Læs om vores forskning og hvordan du kan bruge den i praksis.
  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

H.K.H Kronprinsessen indvier UC SYDs campus i Kolding

Publiceret:

Syd- og Sønderjyllands største uddannelsesinstitution får besøg af H.K.H Kronprinsessen. Den 6. september indvier hun UC SYDs campus i Kolding.

Syd- og Sønderjyllands største uddannelsesinstitution har fået en ny, flot campus i Kolding, hvorfra bl.a. fremtidens pædagoger, pædagogiske assistenter, grafiske kommunikatører og lyddesignere vil dimittere fra.

Tirsdag den 6. september 2022 er der officiel indvielse af Campus Kolding med besøg af Kronprinsessen. Under besøget i den 11.000 kvadratmeter store bygning i seks etager vil hun bl.a. opleve en af verdens største højtalerkunstinstallationer af sin art for fuld udblæsning.

- Det er en stor glæde, at Kronprinsessen ønsker at tage del i indvielsen af vores campus, for vores fire campusser er meget vigtige for os. Som Syd- og Sønderjyllands største uddannelsesinstitution har vi et stort ansvar, der bl.a. indebærer, at vi skal være tæt på alle i Syddanmark, så uddannelse bliver en mulighed. Med stærke bæredygtige campusser i Esbjerg, Haderslev, Aabenraa og nu Kolding står vi stærkt, når vi i de kommende år skal tiltrække nye studerende, siger rektor Alexander von Oettingen. 

Udvikling af campusmiljø

Campus Kolding huser uddannelserne til pædagog og pædagogisk assistent samt lyddesign og grafisk kommunikation. Hertil kommer en række efter- og videreuddannelsesaktiviteter.

Uddannelserne til pædagog og pædagogisk assistent har hidtil haft hjemme på Dyrehavevej i Kolding, mens uddannelserne i grafisk kommunikation og lyddesign flytter fra UC SYDs campus i Haderslev.

- Det er ingen hemmelighed, at vi gerne vil tiltrække endnu flere studerende og kursister. Det gør vi bl.a. ved at udvikle vores campusmiljøer som nu, hvor vi med flytningen af de kreative uddannelser til Kolding, giver muligheden for, at nye faglige fællesskaber kan opstå i optimale rammer, siger Diana Mose Olsen, formand for UC SYDs bestyrelse.  

Den nye campus er en blanding af ny innovation, lyse undervisningsrum og plads til videndeling og fordybelse.

I stueetagen finder man idrætshal, dramarum og en biograf med den højeste lydstandard i Danmark, mens der på etagerne længere oppe er værksteder, lydstudier, eget trykkeri samt en hel sal til UC SYDs efter- og videreuddannelse. Huset rummer også en af verdens største højtalerinstallationer med hele 187 højtalere.

- På professionshøjskolerne uddanner vi stærke fagprofessionelle, og med vores videreuddannelsesaktiviteter sikrer vi, at man kan forblive opdateret og professionel hele arbejdslivet igennem, siger Alexander von Oettingen.

Alle inviteres til åbent hus

Den officielle åbning med deltagelse af Kronprinsessen er forbeholdt inviterede gæster, UC SYD-medarbejdere og studerende med deres daglige gang på Campus Kolding. Det vil dog være muligt at overvære Kronprinsessens ankomst til UC SYD kl. 12.00 samt hendes afgang kl. 13.45.

Kl. 14.00 inviterer UC SYD til åbent hus frem til kl. 16.00. Her vil bl.a. være tilbud om rundvisning og en snak med studerende på de uddannelser, der har hjemme i huset.