Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom-, akademi- eller masterniveau
  • Skræddersyede forløb For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Find os Adresser og kontaktoplysninger - du finder det hele her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Hvad kan give børn og unge et vægttab, der holder?

Er dit barn overvægtigt og har I deltaget i et behandlingsforløb? Så har du måske også erfaret, at resultatet ikke altid holder over længere tid. Så hvordan kan børn og unge opnå et vægttab, der varer ved? Det vil UC SYD gerne have din hjælp til.
 

Publiceret:

Hvordan kan vi som samfund bedre støtte familier med overvægtige børn og unge?  Det undersøger en gruppe sundhedsforskere ved UC SYD. 

Forskningen viser nemlig, at de sidste 15 års danske kommunale tiltag for at behandle eller forebygge overvægt hos børn og unge sjældent har en langvarig effekt.

Ofte fordi det alene fokuserer på den overvægtiges vægt og ofte efterlader det store ansvar der.

Hvad ønsker du, at din kommune gør?

Så hvad kan din kommune gøre lokal og politisk, der kan hjælpe børn og unge med et langvarigt vægttab? 

Forskerne ved UC SYD vil gerne have fat i dig og din familie, hvis I har erfaringer med og holdninger til overvægtsbehandling af dit barn – f.eks. fra kommunale tilbud, julemærkehjem eller andet. 

Fokus på andre tiltag end kosten

Måske I har forslag til, hvad der kan gøre programmer bedre og anderledes? Og til hvordan kommunen kan blive bedre til at hjælpe overvægtige børn og unge med tiltag, så det kan blive nemmere at leve sundt.

Det kan f.eks. være kostpolitik i skolen og børnehaven, fritids- og idrætsordninger, mere idræt i skolen, bedre cykelveje til skole eller helt andre ting, som du tænker kunne have hjulpet dig og dine børn. 

Vil du bidrage med din viden? 

Så sms, ring eller skriv til projektleder Sally Sejersen på 2083 8536 eller ssej@ucsyd.dk for at aftale et tidspunkt til interview, der passer ind i dine planer. 

Om projektet

Projektet foregår i foråret 2021 som del af et kandidatspeciale ved Folkesundhedsvidenskab ved Syddansk Universitet i samarbejde med en forskningsgruppe ved UC SYD. 

Alle informationer bliver behandlet fortroligt i undersøgelsen og personlige oplysninger bliver anonymiseret.