Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau
  • Korte forløb og konsulentydelser For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere eller konsulentydelser

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Videnstemaer UC SYD Forskning sætter fokus på særlige videnstemaer. Mød vores eksperter. Læs om vores forskning og hvordan du kan bruge den i praksis.
  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Ny chef for læreruddannelsen og CFU på UC SYD

Dorthe Kingo Thruelsen ny chef for læreruddannelsen og CFU på UC SYD

Publiceret:

Dorthe Kingo Thruelsen
Dorthe Kingo Thruelsen

Pr. 1. juni overtager Dorthe Kingo Thruelsen roret på læreruddannelsen på UC SYD, når hun tiltræder som institutchef på Institut for læreruddannelse.

Hun kommer fra en stilling som uddannelsesleder på læreruddannelsen på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense.

Før det har hun blandt andet været konsulent i Udlændinge- og Integrationsministeriet og senere i Børne- og Undervisningsministeriet, og fra 2013 til 2016 var hun chefkonsulent i Børne- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune.

Stærk udviklingsprofil

– Jeg er utrolig glad for, at Dorthe Kingo Thruelsen bliver vores nye institutchef for læreruddannelsen på UC SYD. Hun kommer med en meget stærk udviklingsprofil og har stor kendskab til professionshøjskolen og til læreruddannelsen, siger prorektor Alexander von Oettingen. Han fortsætter:

– Vores læreruddannelse er i en god udvikling, og med Dorthe på holdet er jeg sikker på, at vi kan fortsætte det gode arbejde – både i uddannelsen og i Center for Undervisningsmidler, der hører under uddannelsen.

– I UC SYD har vi udviklet en stærk profil indenfor universitetsskolen, hvor vi kombinerer læreruddannelse, didaktisk forskning og praksissamarbejdet med kommunerne. Det arbejde skal Dorthe Kingo Thruelsen sammen med hele instituttet og Forskningsafdelingen intensivere endnu mere, så det bliver til en integreret del af hele læreruddannelsen. Det skaber værdi for studerende, medarbejdere og vores aftagere. Jeg glæder mig til at byde Dorthe velkommen i vores fantastiske samarbejde i leder- og chefgruppen og på tværs af organisationen, slutter han.

Stærkt fællesskab

– Jeg har kendskab til UC SYD gennem mange gode samarbejder, og derfor glæder jeg mig også til at blive en integreret del af samarbejdet i leder- og chefgruppen, på tværs af organisationen og med de ni kommuner omkring UC SYD, siger Dorthe Kingo Thruelsen.

– Læreruddannelsen og folkeskolen er komplekse størrelser, hvor vi kun kan lykkes for alvor, hvis vi skaber et stærkt fællesskab på tværs, hvor uddannelse, skole, forskning og Center for Undervisningsmidler mødes og arbejder nysgerrigt og målrettet med det, vi brænder for. Her er universitetsskolen et stærkt format, som jeg ser frem til at arbejde videre med.

Dorthe Kingo Thruelsen er cand.mag. i litteraturvidenskab og fransk og fremmedsprogspædagogik fra SDU (1996) og har taget to masteruddannelser – Master i IKT og Læring fra Aalborg Universitet og Master in Leadership and Innovation in Complex Systems fra Aarhus Universitet.

Flere oplysninger

Prorektor Alexander von Oettingen, 72 66 52 09 eller avoe@ucsyd.dk
Dorthe Kingo Thruelsen, 30 91 47 53, dkth@ucl.dk.